آریا بانو

آخرين مطالب

ایرنا از فعالان کمپین زنان تحریم گزارش می دهد

طوفانه با عشق «به رَنج» می کارد اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- امیدوارم با صنعتی کردن کشاورزی، هزینه های تولید کشت برنج یا درست تر بگوییم «به رَنج» را پایین بیاوریم. کشاورزان در شرایط سخت تحریم و کم آبی به ادامه کار روی زمین هایشان راغب شوند، جوانان راه پدرشان را ادامه دهند. و زمین های کشاورزی به خانه های ویلایی تبدیل نشود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سال 90 تصمیم گرفت به کار پدرش رونق ببخشد. وارد کشاورزی شد و تصمیم گرفت کشاورزی سنتی را به صنعتی تبدیل کند. او در طول یک سال پدر را به رویایش رساند. پیش از آنکه آسمانی شود موفقیت طوفانه را از نزدیک شاهد بود. دختر سختکوشی که زمین های آبا و اجدادی شان را به شیوه نوینی احیا کرد و به آن جان داد. حالا گر چه یک سال از مرگ پدر می گذرد اما طوفانه میراث خانوادگی شان را رها نکرده، شغل پدر را ادامه می دهد. نشاء برنج از نوع مرغوب تولید می کند و آن را به دست مصرف کنندگان که اغلب کشاورزان هستند، می دهد.
امروز اما طوفانه فرهور، 53 سال دارد. او یکی از اعضای کمپین زنان نسل تحریم است. پویشی که به تازگی راه افتاده است و اعضای آن را زنانی تشکیل داده اند که با وجود فشارهای اقتصادی، همچنان به کارشان ادامه می دهند و کارآفرین نیز هستند. عده ای نیز کنار آنها کار می کنند و روزی حلالی به خانه می برند.
در این گزارش پای صحبت های طوفانه نشستیم و از صفر تا صد موفقیت زنی را برایتان می گوییم که تحریم ها و فشارهای اقتصادی را دور زده، زمین های خانوادگی را احیا کرده و با قوی و انرژی هر روز به سمت موفقیت بیشتر قدم برمی دارد. اینها شعار نیست ماجرای زنی است که زمین های کشاورزی خیلی از کشاورزان منطقه به مدد تولید نشاء های مرغوب او باقی است. نتیجه اش هم شده یک دیس برنج هاشمی لذیذ که عطر و بوی آن همه اهالی خانه را سر یک سفره جمع می کند.
* تاسیس بانک نشاء
برویم به منطقه ضیابر صومعه سرا. خطه ای از گیلان زیبا. جایی که فارغ از همه زیبایی هایش، عطر و بوی زمین های کشاورزی اش شما را به وجد می آورد. طوفانه ساکن این منطقه است و در همین منطقه کوچک و دور از حواشی، موفقیت های بزرگی را برای خود و خانواده اش رقم زده است. لیسانس شیمی دارد. متاهل و صاحب دو فرزند است.
به گفته خودش 20 سال در صنعت فعالیت کرده و مسئول کنترل کیفیت واحدهای صنعتی شرکت های تولیدی در فراوری محصولات حجیم شده و غلات بوده است.
از قضا حقوق خوبی هم از این راه به دست می آورد. اما ورق زندگی او وقتی برگشت که پدرش از او درخواست کرد که وارد بخش کشاورزی شود. او هم قبول کرد. «وابسته پدر بودم و دلم می خواست به او کمک کنم و شاهد شادی اش باشم. این بود که تصمیم گرفتیم زمین های کشاورزی خانوادگی مان را از حالت سنتی به نیمه صنعتی تبدیل کنیم. وقتی وارد این کار شدم نگران بودم اما هر روز بیشتر درگیر کار می شد و لذت کار برای خودم جای کارمندی را گرفت».
حالا حدود 8 سال است که طوفانه برای کشاورزان منطقه نشاء تولید می کند. او می گوید: کارمان تولید نشاء و بذر گواهی شده (مورد تایید ارگان های مربوطه) است و این محصولات در میان شرکت خدمات و کشاورزان توزیع می شود.
او در ابتدای کار محصول برنج بر روی زمین های خانوادگی اش کاشت اما پس از آن به تولید نشاء رو آورد. «به دلیل عدم کیفیت کاری بعضی از کشاورزان و عدم دسترسی آنها به نشا مرغوب، جزو اولین نفراتی بودیم که به تاسیس بانک نشاء اقدام کردیم. بانک نشاء در واقع سیستمی است که به جهت تهیه و تامین نشا مورد نیاز کشاورزان فعالیت می کند. با توجه به اینکه بعضی از کشاورزان به دلیل کهولت سن یا به هر دلیل دیگری توانایی کار و تولید نشا را ندارند و جوانان نیز راغب به تهیه کار نشا نیستند، بانک های نشاء برای تامین نیاز کشاورزان پیر و جوان شکل گرفت».
* زنده نگه داشتن زمین های کشاورزی
شروع کار سخت بود. طوفانه و همراهانش پس از کلی آزمون و خطا و هزینه کردن، بالاخره موفق به تولید نشاء مرغوب شدند. طوری که امروز مشتریان زیادی از آنها خرید می کنند و به بقای زمین های کشاورزی شان امید دارند. طوفانه بسته به نیاز کشاورزان و درخواست آنها نشاء برنج هاشمی تحویلشان می دهد. او می گوید: نشاء می تواند خزر باشد یا هاشمی اما من در رده هاشمی کار می کنم».
آنها 6 ماه از سال فعالیت دارند و در این زمان با توجه به مجوزی که جهاد کشاورزی به افرادی که بانک نشاء دارند کار می کنند. یعنی آنها با توجه به فضایی که در اختیار دارند و با نظر و تایید کارشناسان جهاد، مجوز می گیرند که برای مثال 50 هکتار، 100 هکتار یا 30 هکتار نشاء تولید کنند. این مجوز ممکن است هر ساله با توجه به نظر کارشناسان جهاد و بازدید میدانی آنها از زمین های کشاورزی صاحبان بانک نشاء تغییر کند.
طوفانه می گوید: اگر جهاد جواز 30 هکتار بدهد می توان 6 هزار و 600 سینی تولید کرد. مجوز ما 30 هکتار است. در ابتدا ریسک تولید نشاء 100درصد بود. به همین دلیل در شروع کار با احتیاط و آزمون و خطا پیش رفتم اما امروز به جایگاهی رسیده ایم که در کنار تولید نشاء می توانیم به افرادی که تازه وارد بانک نشاء شده اند اطلاعات بدهیم تا ریسکشان کمتر شود.
این زن کارآفرین معتقد است: تغییرات جوی و شرایط آب و هوا و مسائل کشاورزی روی کارشان تاثیر زیادی دارد. «ما تمام تلاشمان را به کار بستیم تا کشاورزان را ناراضی از زمین مان بیرون نفرستیم. در این میان با وجود اینکه زن بودم خیلی ها حمایتم کردند. از پدرم گرفته تا کشاورزان منطقه و ... همین باعث شد انگیزه زیادی برای ادامه کار پیدا کنم. پس از یک سال بعد از شروع فعالیت هایم گرچه پدرم را از دست دادم اما دلسرد نشدم و برای زنده نگه داشتن زمین های خانوادگی مان همه تلاش خود را به کار بستم. انگار پدرم می دانست که قرار است به زودی ما را ترک کند و نگران زمین هایش بود».
* علاقه به کار؛ پایبندی به اخلاق
طوفانه می گوید: زمان فعالیت روزی زمین های کشاورزی 6 ماه از سال است. در این مدت بیش از 20 نفر به صورت مستقیم و غیرمستتقیم با او همکاری دارند و روی زمین ها کار می کنند. از کاشت و تولید نشاء گرفته تا کودپاشی، تراکتور زدن روی زمین و نگهبانی و بخش وجین. البته در بخش وجین بیشتر خانم های منطقه آستین بالا می زنند و وارد عمل می شوند.
«از این شرایط خودم راضی هستم و دوست دارم به هدف های بیشتری برسم. هنوز فکر می کنم اول راهم. تنها چیزی که به من دلگرمی می دهد رضایتمندی کشاورزان و تولید بهتر و بیشتر نشاء است».
طوفانه ادامه می دهد: امیدوارم کشاورزی ایران را به حدی برسانیم که در تولید برنج نیازی به واردات نداشته باشیم و کشاورزان با توجه به شرایط اقتصادی و بحران آب بتواند این خطرات را پشت سرگذاشته، همیشه از تولیدات خود راضی و چهره خندان داشته باشند.
شرایط تحریم و فشارهای اقتصادی بر روی کار طوفانه هم تاثیر خود را داشته اما او همچنان مثل قبل به کارش ادامه می دهد و دست از تلاش برنمی دارد. «برنج جزو ضروریات سبد کالای مردم ما ایرانیان است. به خاطر مشکلاتی که به وجود آمد وه به خاطر صادرات برنج کشاورزان ما به مشکلات زیادی برخوررده اند. اما امیدوار هستیم با صنعتی شدن کشاورزی، هزینه های تولید کشت را پایین بیاوریم و کشاورزان به ادامه کار روی زمین هایشان راغب شوند، جوانان راه پدرشان را ادامه دهند و کشاورزی را رها نکنند و زمین های کشاورزی به خانه های ویلایی تبدیل نشود».
به گفته طوفانه عشق و علاقه به کار، پایبندی به اخلاقیات، انسان دوستی و کمک به همنوع باعث می شود افراد در کارشان موفق شوند و روز به روز در کارشان پیشرفت کنند.
گزارش از فاطمه شیری
* ف ش* 3063

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/139137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انواع دروغ و چگونگی تشخیص آن

ترس از رانندگی: علل و راهکارهای مقابله با آن

علت استرس روز اسباب کشی چیست و چگونه میتوان این استرس را کاهش داد؟

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟