آریا بانو

آخرين مطالب

غذای اصلی/ قابلی پلو؛ غذای محلی تبریز خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذای اصلی/ قابلی پلو؛ غذای محلی تبریز
k ١.٣
٠
هفت گنج / چی لازم دارم:
برنج ……………………………… 2 لیوان (ایرانی ترجیحاً دودی)
بلغور گندم دانه درشت ………… یک و نیم لیوان
رشته پلوئی……………………… حدوداً دو الی سه پیمانه
عدس …………………………… یک لیوان سرصاف
پیاز ……………………………… 4 عدد متوسط
نمک ……………………………. به میزان لازم (به میزان نمک دقت شود چون برخی رشته های پلوئی بسیار شور می باشند)
زردچوبه …………………………. به میزان لازم
روغن نباتی یا کره ……………… به میزان لازم
مواد لازم برای رویه
کوفته قلقلی……………………….به میزان دلخواه جهت سرو در کنار پلو (در صورت تمایل)
برگه زردآلو یا قیسی………………مقداری
آلو بخارا……………………………. مقداری
کشمش پلویی ………………….. مقداری
پیاز داغ ……………………………مقداری
روغن (نباتی یا کره……………….به میزان لازم جهت تفت مواد رویه
زعفران آب کرده …………………..مقداری
توجه:
بلغور گندم مورد استفاده در این برنج بایستی دانه درشت باشد.
عدس قبل از استفاده، بایستی آبپز و آبکش نمائیم.
چطور بپزم:
برنج را شسته و با اندکی نمک و حدودا 2 بند انگشت آب بگذارید تا یک ساعت خیس شود.
توجه کنید که مقدار یک بند انگشت برای برنج کته معمولی کافی است و مابقی آب برای بلغور اضافه می شود.
عدس را نیم ساعت خیس کنید و سپس با اندکی پیاز و آب و نمک بگذارید بپزد ، ولی اجازه ندهید تا له شود.
پیازها را خرد کرده و با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید.
پیازها بایستی خوب تفت بخورند و نرم شوند. ولی پیازها سرخ نشوند و زیاد هم تغییر رنگ ندهند.
برنج را با همان مقدار آب روی حرارت بگذارید. بلغور را نیز شسته و به برنج اضافه کنید.
بلافاصله عدس آبپز شده را نیز اضافه کنید.
نکته: حرارت زیر برنج متوسط باشد نه بالا باشد و نه پائین. اگر بالا باشد زود آبش را خوهد کشید. اگر پائین باشد، برنج خمیر خواهد شد.
برنج را دو الی سه بار هم بزنید تا به هم نچسبند.
کمی قبل از اینکه برنج آبش را بکشد. رشته را با آب سرد شسته و اضافه کنید.
نکته: شستن رشته ها سبب می شود که از میزان شوری آنها کاسته شود.
وقتی آب برنج کشیده شد، اندکی کره یا روغن به آن اضافه کنید ( در صورت تمایل) و بگذارید تا با حرارت ملایم خوب دم بکشد.
وقتی برنج خوب دم کشید. اجازه دهید حدود ده دقیقه الی یک ربع با در بسته، بماند تا از حرارت بیفتد. این کار باعث می شود که حین کشیدن در ظرف سرو، برنج و بلغور و رشته له نشود و فرمشان را حفظ کنند.
برای تهیه رویه برنج
مقداری پیاز را خلالی کرده و خوب تفت دهید تا سبک شده و تغییر رنگ بدهد، سپس برگه زردآلو یا قیسی و آلو بخارای شسته شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا نرم و براق شوند. در این مرحله زعفران نیز استفاده نمائید .
کشمش را جداگانه در کره تفت دهید .
برنج را با مواد رویه ، کشمش و گوشت قلقلی تزیین کرده و سرو نمایید.
نکات
در صورت تمایل میتوانید برنج را آبکش کنید.
در دستور اصلی این غذا غالبا از کوفته قلقلی استفاده نمی شود.
میتوانید مقداری خرمای هسته گرفته نیز به مواد روبه اضافه کنید.
شستن رشته ها با آب سرد سبب می شود که از میزان شوری آنها کاسته شود. اگر با آب گرم بشوئیم رشته ها خمیر می شوند.
وقتی برنج خوب دم کشید. اجازه می دهیم حدود ده دقیقه الی یک ربع بماند تا از حرارت بیفتد. این کار باعث می شود که حین کشیدن در ظرف، برنج و بلغور و رشته له نشود و فرمشان را حفظ کنند.
این برنج به علت داشتن پیاز و کره نسبتاً زود فاسد میشود. جهت نگهداری بعد از خنک شدن، بلافاصله در یخچال قرار گیرد.
این غذا رنگ خود را از زرچوبه می گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/137500/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

مهدی میرجلیلی: ما بدون حواله خودرو هم قهرمان میشیم

نساجی: ساکت باشید، ساکت حرف می‌زند

چلسی دیگر تحمل پوچتینو را ندارد؛ تحقیرمان کردی!‏

در لیگ برتر داوران صدرنشین جدول امتیازات هستند!

حریف ایران در نیمه نهایی مشخص شد

آرائوخو دلگیر است؛ به خاطر یک اشتباه نفروشیدم!‏

ازبکستان امید سه کشور را ناامید نکرد!

نصرتی با تراکتور ادامه می‌دهد

ازبکستان 2 - 1 ویتنام؛ چهارمین سهمیه جام جهانی

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلویزیون!

دوست آن است که گیرد دست دوست!

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

دست خودم نیست برف میبینم دیوانه میشم!

"حمید لولایی" به دنبال گنج

دوست داری فنی باشی اما هیچی سردرنمیاری

آهنگ جدید/ تک آهنگ «جاذبه» از ماکان بند منتشر شد

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت

تصاویری از تخریب و ریزش چند خانه بر اثر آبگرفتگی در کاشان

مزارع گل‌های نموفیلای آبی در ژاپن

قصه‌ی نگفته را خوب میدانی امام رضا (ع) با نوای احد سبزی

فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه چطور بدست ما رسیده است؟

مرغ سرخ شده با قارچ و هویج

با این یخ ها از مهمانان پذیرایی کنید

ایده ای برای تزئین ژله با طالبی

مدت زمان عمل لازک چشم

خوردن میوه‌ به در بارداری و خواص آن

مراحل فر کردن موهای ظریف در خانه مانند یک حرفه ای

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول

نقش‌ اول جنجال ال‌کلاسیکو؛ توپ از خط رد نشد!‏

حزباوی جلوی چشم ابراهیمی جشن می‌گیرد

الهلال از سبیل متنفر است؛ تا اطلاع ثانوی

شکست تلخ، یاران قربانی در نزدیکی سقوط

فتح‌الله‌زاده نمی‌خواست ساپینتو روی نیمکت بنشیند

امروز بگو و بخند، فردا جنگ و جدل!

لحظه اعلام گل آفساید اولسان توسط فغانی

تشویق ایسلندی فوتسالیست‌ها بعد از صعود به نیمه‌نهایی

گل اول ازبکستان به ویتنام در جام ملت‌های فوتسال آسیا

اخلال در بازار ارز؟!

این فقط اهل کثافت‌ کاری‌های جمع و جور و زود بازده است!

وقتی کلی پول کلاس دف دادم!

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی

بخش هایی از کنسرت پرانرژی امید حاجیلی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس