آریا بانو

آخرين مطالب

عصرانه/ دو دستور برای حلوای بی نظیر آذری خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
عصرانه/ دو دستور برای حلوای بی نظیر آذری
٣٣٥
٠
ایران کوک / تنوع در حلوا بسیار زیاد است. از حلوا تیره و حلوای هویج تا حلوای زنجبیلی و حلوای شیر خشک. اما شاید برخی ندانند که ترحلوا چیست؟ ترحلوا یا حلوای ترک دو نوع دارد که هر دو ترحلوا با آرد برنج تهیه می شوند. یکی از این دو نوع حلوا، ترحلوای شیرازی است که با نشاسته آماده می شود. و دیگری ترحلوای تبریزی که از ترکیب آرد گندم و آرد برنج به دست می آید.
ترحلوا شیرازی معمولا به دو رنگ زرد و سفید سرو می شود. اگر دوست دارید ترحلوا قالبی تهیه کنید؛ این نوع حلوا مناسب تر خواهد بود. چون به علت داشتن نشاسته، حالتی ژله مانند دارد و به راحتی در قالب شکل میگیرد. اما طرز تهیه ترحلوا اردبیل شیوه ی متفاوتی دارد و به شیوه ی مرسوم تهیه ی حلوا نزدیک تر است. اگر دوست دارید ترحلوا مجلسی تهیه کنید؛ هر دو نوع ترحلوا برای مجالس بسیار شیک و خوش طعم است و جای نگرانی وجود ندارد.
چی لازم دارم:
نشاسته 1 پیمانه
آرد برنج 1/2 پیمانه
شیر 6 پیمانه
آب 4 پیمانه
شکر 3 پیمانه
گلاب 1 پیمانه
زعفران به میزان لازم
خلال یا پودر پسته و بادام برای تزیین
چه جوری درست میشه:
روش اول: طرز تهیه ترحلوای شیرازی
مرحله اول:
برای تهیه ترحلوا با نشاسته ابتدا لازم است نشاسته را در ظرفی ریخته و آب سرد را به آن اضافه کنید. خوب بهم بزنید تا به طور کامل نشاسته و آب با هم ترکیب شوند.
مرحله دوم:
در ظرفی دیگر شیر را با آرد برنج ترکیب کنید و بهم بزنید تا گلوله ی آرد باقی نماند.
مرحله سوم:
یک الک بردارید و روی قابلمه ای نچسب قرار دهید. مخلوط نشاسته و آب را الک کرده و در قابلمه بریزید. سپس همین کار را برای مخلوط آرد برنج و شیر تکرار کنید. حالا کل محتویات قابلمه را خوب بهم بزنید.
مرحله چهارم:
گاز را روشن کنید و روی حرارت کم تنظیم کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید. به خاطر داشته باشید که در تهیه ترحلوا شیرازی هرگز نباید حرارت را زیاد کنید.
مرحله پنجم:
مخلوط درون قابلمه را باید به طور مداوم به هم بزنید؛ چون ممکن است به سرعت نشاسته و آرد برنج ته نشین شوند و تر حلوا خراب شود.
مرحله ششم:
پس از این که کمی مخلوط غلیظ شد می بایست گلاب و شکر را به آن اضافه کرده و خوب بهم بزنید.
مرحله هفتم:
به هم زدن و حرارت دادن ترحلوای شیرازی تا حدی ادامه دهید که جای قاشق روی مواد باقی بماند. وقتی غلظت مواد به این حد رسید؛ باید تر حلوا را از روی حرارت بردارید.
مرحله هشتم:
مقداری زعفران از قبل دم کنید. غلظت زعفران باید زیاد باشد تا حلوای خوشرنگ تری داشته باشید. مواد تر حلوا شیرازی را نصف کنید. نصف این مواد را با زعفران مخلوط کنید و نصف دیگر را بگذارید سفید رنگ بماند.
مرحله نهم:
یک ظرف لبه دار بردارید و آن را با آب سرد خیس نمایید. ترحلوای سفید رنگ را درون ظرف ریخته و روی آن ترحلوای زرد رنگ را اضافه کنید. میتوانید این کار را در دو ظرف مجزا انجام دهید. برای تزیین حلوا از مقداری پودر پسته و بادام و گل سرخ کمک بگیرید.
مرحله دهم:
وقتی ترحلوا کمی خنک تر شد آن را درون یخچال بگذارید. پس از دو الی سه ساعت میتوانید آن را از یخچال خارج کرده و به شکل لوزی های هم اندازه برش بزنید. تر حلوای شیرازی را درون ظرف سرو بچینید و میل کنید.
روش دوم: طرز تهیه ترحلوای تبریزی
مواد لازم:
آرد گندم 1 پیمانه
آرد برنج 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 و 1/2 پیمانه
گلاب 2/3 پیمانه
زعفران به میزان لازم
کره ویا روغن به میزان لازم
مرحله اول:
برای تهیه ترحلوا با آرد گندم باید ابتدا آرد گندم و آرد برنج را در ظرفی الک کنید و با هم مخلوط کنید. مقداری زعفران را با آب جوش دم کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم:
مقداری روغن یا کره را در قابلمه یا ماهیتابه نچسبی بریزید. آردهای الک شده را به قابلمه اضافه کنید. آرد و روغن را به میزان لازم تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم:
نصف پیمانه شکر را با آرد تفت داده شده مخلوط کنید و خوب بهم بزنید.
مرحله چهارم:
درون قابلمه دیگری هل، گلاب، شکر، زعفران و آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. مواد را بهم بزنید تا وقتی که شکر حل شود و شهد ترحلوا تبریزی آماده شود.
مرحله پنجم:
مواد حلوای ترک را دوباره روی حرارت بگذارید و شهد را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم:
ترحلوا تبریزی را آن قدر بهم بزنید تا قوام بیاید و حلوا آماده شود.
مرحله هفتم:
حلوای ترک یا ترحلوای تبریز را درون ظرف سرو بریزید. برای تزیین حلوا از خلال یا پودر پسته و بادام استفاده کنید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه ترحلوا
-در روش پخت ترحلوای شیرازی می بایست از یک پیمانه ی یکسان برای تمام مواد استفاده کنید. هم چنین میزان مواد اولیه ی گفته شده در دستور را تغییر ندهید.
-اگر حین تهیه ی ترحلوای شیرازی متوجه شدید که کمی از مواد به کف قابلمه چسبیده است؛ باید تمام مواد داخل قابلمه را به ظرف دیگری منتقل کنید. به کمک همزن مواد تر حلوا را خوب بهم بزنید تا گلوله های آرد و نشاسته از بین برود. سپس مجددا مواد را به قابلمه و روی حرارت ملایم منتقل کنید.
–ترحلوا یزدی از ترکیب آرد سفید به همراه آرد برنج تهیه می شود و از طریق همین مراحل مشابه با ترحلوا تبریزی تهیه می شود. ترحلوا یزدی هم نوعی ترحلوا مجلسی محسوب می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/128490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

اولین تصویر منتشر شده از اسکناس 500 هزار تومانی جدید + واکنش بانک مرکزی

خبر جدید دولت درباره حقوق امسال کارمندان و اعلام تغییرات و رقم دقیق افزایش حقوق ها

ماجرای انفجارهای شدید امروز در اصفهان و تبریز چه بود؟ + آخرین جزییات

هجدهمین شماره «همساز» با دونوازی تنبک منتشر شد

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

روش تهیه ساندویچ سرد مرغ

با این خوراکی های خوشمزه از کبد چرب رهایی می یابید

خانمم 3 ماه است که به جدایی فکر می کند

آقامیرزایی در کایاک 200 متر برنز گرفت

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

تاب سواری بهاری آرام جعفری بازیگر سریال معمای شاه در طبیعت بسیار زیبای شمال / تزیین تاب با گلهای زیبا جلب توجه کرد

واکنش احسان علیخانی به عکسی از ایشان که این روزها در فضای مجازی وایرال شده / نه بابا من نیستم فتوشاپه