آریا بانو

آخرين مطالب

حضور آثار با کیفیت جوانان در جشنواره تجسمی فجر نوید بخش است / روایت هنرمندان از بخش طوبای زرین یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنرمندان حاضر در بخش طوبای زرین یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از حضور خود با آثارشان در این جشنواره گفتند.


به گزارش هنرآنلاین ، این روزها در نگارخانه‌های صبا که قدم بزنید تنوعی از آثار هنری در 10 رشته هنری را شاهد هستید که هنرمندان خالق آنها از جوان تا پیشکسوت را در بر می‌گیرد. چیدمان این آثار در رشته‌های متنوع فضایی قابل تامل را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد تا از این نمایشگاه آنچه بیشتر با ذائقه‌اش سازگار است را انتخاب کند.
صادق ادهم که با دو اثر مجسمه در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کرده است، در مورد این دو اثر خود گفت: این مجسمه‌ها با متریال برنز و درباره اسطوره و ادبیات کهن ایران ساخته شده‌اند و یکی از این مجسمه‌ها سهراب و دیگری رستم را نمایش می‌دهد. این آثار به شکلی نمادین و آبستره با شکل‌های هندسی خالص به اضافه نمادهایی از خنجر و ادوات جنگی ساخته شده‌اند.
ادهم با اشاره به اینکه پیش از این سه بار در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کرده است، بیان کرد: به نظر من جشنواره امسال متفاوت از سال‌های گذشته بود و آثار از کیفیت بهتری برخوردار بودند. اما ایراد بزرگی که در بخش مجسمه وجود داشت نورپردازی سالن بود. آثار حجمی با نور تعریف می‌شوند اما نوری که در سالن‌های نمایشگاه وجود داشت تنها مناسب کارهای دو بعدی روی دیوار بود و به همین دلیل آثار مجسمه به آن خوبی که مورد نظرمان بود دیده نمی شود.
ادهم ادامه داد: در بخش های نقاشی و مجسمه کارهای باکیفیت زیادی دیدم و چیدمان آثار هم بسیار خوب بود. به نظر می‌رسد انتخاب کارها با وسواس زیادی انجام شده و به همین دلیل آثاری که در نمایشگاه دیده می‌شود از کیفیت بهتری برخوردار هستند. به نظر من جداسازی 10 رشته هنرهای تجسمی تاثیر زیادی در داوری کارها داشته است زیرا وقتی داوران باید تعداد زیادی آثار مجسمه، نقاشی، عکس و... را در کنار هم بررسی کنند ذهن آنها خسته می‌شود و در نتیجه ممکن است انتخاب آنها کیفیت لازم را نداشته باشد، اما جدا شدن رشته‌های هنری باعث تمرکز بیشتر در داوری آثار می‌شود.
او با اشاره به اینکه در جشنواره یازدهم هنرمندان جوان کارهای بسیار خوبی ارائه کرده‌اند، گفت: داوران بدون توجه به اسم و سابقه هنرمندان کار آن‌ها را انتخاب کردند و در نهایت آن چیزی که در جشنواره به نمایش درآمده کاملاً بر اساس لیاقت و شایستگی بوده است. به نظر من جشنواره هنرهای تجسمی فجر امکان این را دارد که جدی‌تر شده و هنرمندان حرفه‌ای‌تر در آن شرکت کنند. از سوی دیگر نمایشگاه چارسوی هنر در باغ موزه قصر نیز اتفاق بسیار خوبی بود و مشارکت گالری‌ها در جشنواره باعث جدیت بیشتر آن شد.
حضور در جشنواره هنرهای تجسمی فجر برای هنرمند اعتبار به وجود می‌آورد
ساناز البرزی که در اثر نقاشی خط خود را در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت داده است و مدرس رشته گرافیک است، گفت: من در اثر خود از خط کوفی استفاده کردم و نگاهم برای ترکیب بندی کار به بناهای دوره اسلامی بوده و از شعر مولانا در این اثر استفاده کردم.
او که سال گذشته به عنوان هنرمند مدعو در بخش نقاشیخط شرکت کرده و سه دوره پیش از آن هم در بخش مسابقه حضور داشته درباره سطح کیفی آثار خوشنویسی و نقاشیخط گفت: آثار خوبی در بخش‌های مختلف نمایشگاه وجود دارد و از نظر تقسیم بندی و چیدمان آثار اتفاق بسیار خوبی در جشنواره امسال رخ داده است. تصمیم‌گیری برای جدا کردن رشته‌های هنری باعث شده است نمایشگاه منسجم‌تر و با کیفیت‌تر باشد.
البرزی ادامه داد: در تمام جشنواره‌ها هم آثار ضعیف و هم آثار قوی شرکت می‌کنند، اما داوران این دوره از جشنواره جزء پیشکسوتان هنر هستند و قطعاً نظری که درباره آثار می‌دهند درست است. البته باید توجه داشت که هنرمندان طراز اول معمولا در مسابقات هنری شرکت نمی‌کنند، بنابراین بیشتر کارهایی که در جشنواره دیده می‌شود آثار جوانان است.
او که چندین نمایشگاه‌ انفرادی و گروهی در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است، ادامه داد: من به عنوان یک جشنواره معتبر به جشنواره هنرهای تجسمی فجر نگاه می‌کنم و علاقمند بودم که اثرم در این نمایشگاه حضور داشته باشد. به نظر من این جشنواره اتفاق خوبی است که حضور در آن برای هنرمند اعتبار به وجود می‌آورد.
نبود گالری بزرگ باعث می‌شود بسیاری از آثار خوب از حضور در جشنواره باز مانند
علیرضا امامیان دهکردی که با یک اثر شکسته نستعلیق در رشته خوشنویسی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارد با بیان اینکه سابقه 20 سال فعالیت در زمینه خوشنویسی دارد، گفت: پیش از این دو بار در اوائل دهه 90 درجشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کرده‌ام. آن زمان حضور آثار خوشنویسی پررنگ‌تر بود اما در سال‌های بعدی تعداد آثار این رشته بسیار کم شد. امسال بار دیگر توجه به خوشنویسی بیشتر شده است هرچند که به نظر من تعداد آثار خوشنویسی در نمایشگاه همچنان محدود است.
امامیان افزود: جشنواره هنرهای تجسمی فجر همه رشته‌های هنرهای تجسمی را پوشش می‌دهد و قطعاً داوری و رسیدگی به همه این آثار در زمان محدود بسیار سخت است. از سوی دیگر مکان مناسبی برای نمایش تعداد زیاد آثار وجود ندارد و بسیاری از آثار خوب از حضور در جشنواره باز می‌مانند. بنابراین فکر می‌کنم اگر بتوان هر رشته را به یک استان انتقال داد این جشنواره با کیفیت بهتری برگزار می‌شود.
حضور داوران مطرح در بالارفتن کیفیت جشنواره فجر موثر است
نیما الیکایی لاشکی که او هم در بخش خوشنویسی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با یک اثر نستعلیق حضور دارد، سابقه 20 سال فعالیت در رشته خوشنویسی را دارد و پیش از این دو دوره در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت داشته است. او درباره سطح کیفی آثار جشنواره امسال گفت: در این دوره داوران برای انتخاب آثار خوشنویسی بسیار سخت‌گیری کرده و آثاری کاملا گلچین شده را در نمایشگاه شرکت دادند. حضور داوران مطرح باعث می‌شود که هر کسی به نمایشگاه راه پیدا نکند و در عین حال کسانی که قصد شرکت و ارسال آثار خود را دارند حساب شده‌تر عمل کنند. داوران این رشته جزء بهترین‌های خوشنویسی ایران هستند و حضور آنها در بالارفتن کیفیت جشنواره فجر بی‌تأثیر نیست. از سوی دیگر شرکت‌کنندگان هم درباره انتخاب آثار به نمایش درآمده و انتخاب برگزیدگان نهایی مطمئن‌تر هستند.
الیکایی ادامه داد: آزاد بودن موضوع آثار هنری در این جشنواره اتفاق بسیار خوبی است اما به نظر من مشکل این دوره از جشنواره آن است که برای هر شاخه هنری تنها یک جایزه در نظر گرفته شده است. در حالی که رشته خوشنویسی خود دارای چند شاخه مختلف است و آثار مختلفی در زمینه نستعلیق، شکسته نستعلیق، نقاشی خط و... به نمایش درآمده است. اختصاص دادن تنها یک جایزه به این رشته باعث می‌شود که بیشتر هنرمندان در کمال ناامیدی در جشنواره شرکت کنند زیرا هر چقدر که کار آنها خوب باشد احتمال برنده شدن آنها کم است. به نظر من اگر مبلغ جایزه کاهش پیدا کرده و تعداد افراد برگزیده بیشتر شود انگیزه شرکت‌کنندگان نیز بالاتر می‌رود.
‎ یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند ‌برپاست. در این ‌‌جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی ‌دبیری ‌اجرایی را ‌عهده دار ‌هستند.‌

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/128236/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی پوپولیستی در زمین خودرو

فصل مردودی واردات خودرو

افزایش قیمت 25 محصول ایران خودرو از اول تیر با مصوبه شورای رقابت/ 3 محصول ارزان شد (+جدول تغییر جدید)

تغییرات قیمتی زودهنگام محصولات خودرویی

انصراف 50 درصدی متقاضیان خودروهای مونتاژی در سامانه یکپارچه/ 20 درصد خریداران خودروهای داخلی پول واریز نکردند

شورای رقابت: اعتراض خودروسازان به قیمت‌ها مردود است

قیمت جدید 29 محصول تولیدی ایران‌خودرو اعلام شد

ریزش قیمت خودرو، معادلات را عوض کرد/ تقدسی: 50 هزار متقاضی در طرح یکپارچه فروش انصراف دادند

جزئیات لایحه واردات خودروهای کارکرده/ شرط تأسیس نمایندگی حذف شد

فردا؛ اعلام زمان تحویل خودروهای داخلی و مونتاژی

متقاصیان خرید خودرو بخوانند/ زمان آزاد شدن حساب وکالتی متقاضیان خودرو در سامانه یکپارچه مشخص شد

بایکوت خودرو در بهارستان

دستور شورای رقابت برای توقف فروش خودرو در بورس + جزییات

نتایج نوبت دهی خودروها مشخص شد؛ برداشت وجه از صبح فردا

دولت با گران کردن خودرو باز هم دستش را توی جیب مردم کرد

خبر جدید برای متقاضیان خرید خودرو/ نتایج اولویت‌بندی تحویل خودروهای فروش یکپارچه اعلام شد

تعرفه‌های نجومی برای خودروی وارداتی/ به فاصله چند متر خودروی 10 هزار دلاری 27 هزار دلار می‌شود

شرط پلاک فعال برای خرید خودرو در سامانه یکپارچه برای چه کسانی لغو شد؟

علت عدم تخصیص خودرو به برخی متقاضیان/ نتایج خودروهای فرسوده این هفته اعلام می‌شود

قیمت باورنکردنی خودرو در افغانستان/ سانتافه 1.7 میلیارد تومان!

رشیدی کوچی: در کجای دنیا 171 درصد، عوارض خودرو گرفته می‌شود؟ / دولت اگر می‌خواهد قیمت خودرو ارزان نشود، به طور رسمی اعلام کند

لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت تصویب شد

یک پیش‌بینی عجیب از بازار خودرو/ قرعه‌کشی خودروها تمام شد؛ حالا امکان افزایش قیمت‌ها وجود دارد

کاهش قیمت خودرو سراب بود/ وزارت صمت و خودروسازها برای گران کردن توافق کردند؛شورای رقابت را سر کار گذاشتند

نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

سرکیسه کردن مردم با نحوه عرضه خودرو/ وزارت صمت به مدیر فروش شرکت‌های خودروساز تبدیل شده است

معجون قیمت‌گذاری دستوری در خودرو

بازندگان بازار‌خودرو

حقوق ورودی خودروهای سواری اعلام شد

ایران خودرو،سایپا و پارس خودرو؛ فقط یک قدم تا ورشکستگی کامل

اخطار شورای رقابت به خودروسازان برای تغییر قیمت‌ها

احیای پروژه احمدی‌نژاد در ونزوئلا؛ ازسرگیری تولید خودرو توسط دولت رئیسی!

کلاف سردرگم صنعت خودرو

ابطال ممنوعیت واردات خودرو بالای 40 هزار دلار

کیفیت؛ حلقه گمشده صنعت خودروسازی کشور

شورای رقابت، نسخه اقتصاد اسلامی برای صنعت خودرو پیچیده است؟

خرداد تمام شد و خبری از تحویل خودروهای وارداتی نشد/ وزارت صمت نمی‌خواهد پاسخگو باشد؟

قیمت شیشه خودرو هم میلیونی شد

دومینوی رانت خودروهای ممنوعه؟

ایران‌خودرو چگونه مجبور شد پول مشتریان را پس دهد؟

ضرر خودروسازان، نارضایتی خریداران

وزیر صنعت: در حوزه خودرو، مردم از شرایط موجود ناراضی هستند

زیر پوست وارادات خودروی کارکرده با ارز خودتون!

شرایط جدید گمرک برای ورود موقت خودروی سواری به کشور/ تصویب آیین‌نامه واردات کامیون کارکرده

معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز در آفریقا!

بازگشایی سامانه یکپارچه خودرو برای 3 درصد از باقی ماندگان مرحله دوم در شهریور ماه

ضوابط خرید خودرو توسط دستگاه های اجرایی اصلاح شد/ ممنوعیت خرید هرگونه خودرو سواری خارجی توسط ادارات

شرایط جدید واردات خودرو اعلام شد

هفت مهمان خارجی بازار خودرو

شورای رقابت علیرغم دستور رئیسی از مصوبه خود عقب‌نشینی نکرد