آش و طرز تهیه انواع آش خوشمزه
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - آش و طرز تهیه انواع آش خوشمزه
آش ها یکی از غذاهای بسیار محبوب و خوشمزه ایرانی به حساب میآیند. تنوع زیاد این غذا آن را به خوراک مناسبی برای فصول مختلف سال تبدیل کرده است. در هر منطقه از ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و همچنین مواد اولیه در دسترس آشهای مختلف و متنوعی پخته میشود و به همین دلیل در ایران انواع آش با طعمها و مزههای مختلف وجود دارد، به عنوان مثال آشهای شمال کشور معمولا ترش مزه هستند در حالی که آشهای جنوب غالبا تند هستند و به این ترتیب انواع آش با عطرهای طعمهای گوناگون در ایران تهیه و مصرف میشود.
در این مطلب بیستستون مطالبی در مورد طرز تهیه انواع آش گردآوری کردهایم که شما را با این غذای خوشمزه بیشتر آشنا خواهد کرد.
برخی از محبوبترین و شناختهشدهترین آشهایی که در ایران تهیه میشوند عبارتند از: آش رشته، آش دوغ، آش ماست، آش شله قلمکار و . . .
انواع آش هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان وعده اصلی مصرف میشوند. از موادی که در تهیه انواع آش استفاده میشوند میتوان به حبوبات و انواع سبزی اشاره کرد. نکته مهمی که در پخت آش وجود دارد زمان مناسب برای جا افتادن آش است، در واقع شما باید به مواد اجازه دهید که به خوبی پخته و با یکدیگر مخلوط شوند، به صورتی که آش حالت آبکی نداشته باشد.
انواع آش معمولا با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزیین و سرو میشوند.
طرز تهیه انواع آش
طرز تهیه آش رشته
آش رشته را میتوان محبوبترین آش ایرانی دانست، کمتر کسی است که آش رشته را دوست نداشته باشد. تهیه این آش به نسبت ساده است. مواد مورد نیاز برای تهیه آش رشته سبزیهایی مانند جعفری، اسفناج و گشنیز و حبوباتی مانند نخود و عدس و لوبیا قرمز به همراه رشته آشی است.
برای تهیه آش رشته و به طور کلی انواع آش بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کرده و یک یا دو بار آب آنها را عوض کنید. با این کار از به وجود آمدن نفخ حاصل از خوردن حبوبات تا حد زیادی جلوگیری میکنید.
پس از گذشت یک شب حبوبات را با آب بپزید، پس از پخت حبوبات که معمولا یک تا دو ساعت طول میکشد، سبزیها را به آنها اضافه کنید و به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و در مراحل پایانی پخت رشته و پیاز داغ و سیر داغ را به مخلوط بیفزایید.
در مرحله آخر تهیه آش رشته، کشک و نعنا داغ را آماده کنید. کشک را با یک لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید، حدود پانزده تا بیست دقیقه برای جوشیدن کشک زمان لازم است، در این فاصله نعنا را نیز در مقداری روغن داغ تفت دهید. در پایان آش رشته را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
طرز تهیه آش گوجه
ماده اصلی این آش گوجه فرنگی است و رنگ آن نیز قرمز است. آش گوجه معمولا به عنوان پیش غذا مصرف میشود. برای تهیه آش گوجه ابتدا پیازهای خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید و به آن مقداری ادویه به دلخواه اضافه کنید، مخلوط را کمی تفت دهید سپس مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و باز هم تفت دهید، سپس مقداری آب به قابلمه بیفزایید. سپس مقداری لپه و برنج که از قبل خیس کرده بودید را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که کاملا پخته شوند. سپس سبزی آش که شامل نعنا، جعفری و تره است را افزوده و گوجه فرنگیهای خرد شده را نیز به مخلوط آش بیفزایید، در پایان آش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک به آن اضافه کنید.
طرز تهیه آش شله قلمکار
-
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲:۵۶:۵۴ PM
-
۲۲۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/126832/