آریا بانو

آخرين مطالب

آسیب شناس اجتماعی:

«هم باشی سیاه» پاکدامنی را در جامعه از بین می برد اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- «مجید ابهری» آسیب شناس اجتماعی معتقد است: از جمله مهمترین عوارض و تهدیدهای پدیده موسوم به ازدواج سفید یا همان «هم باشی سیاه»، از بین بردن معیارهای صداقت و پاکدامنی در جامعه است.

وی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: این پدیده باعث تنوع طلبی و تضعیف بنیان خانواده می شود از این رو باید امکانات ازدواج دائم از جمله اشتغال، مسکن و حمایت های مالی برای جوانان فراهم شود.
ابهری گفت: همچنین ایجاد امکان ازدواج موقت می تواند حداقل تکلیف فرزندان متولد شده را روشن کند تا از این طریق آسیب های اجتماعی و اخلاقی در جامعه کاسته شود.
وی، ازدواج گریزی، کمرنگ شدن ارزش های متعالی در تشکیل خانواده، تضعیف بنیان زندگی اخلاقی، تقویت تنوع طلبی و پیروی صرف از غریزه جنسی در میان جوانان را از دیگر آسیب ها و عوارض گسترش پدیده هم باشی سیاه برشمرد.
پدیده موسوم به ازدواج سفید یا همباشی شیوه‌ای از زندگی مشترک زن و مرد تعریف می شود که در آن افراد بدون ثبت هیچ سند دولتی،‌ قانونی یا مذهبی، زندگی زیر یک سقف را تجربه می‌کنند؛ کارشناسان هشدار می دهند برخلاف تصور عده ای که به این پدیده تمایل دارند، این نوع هم باشی نه تنها آرامش عمیق روحی و روانی افراد را به دنبال ندارد بلکه چارچوب های اجتماعی جامعه و بنیان خانواده را نیز دچار خدشه می کند.
ابهری، رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه آرامش روحی و جسمی در این نوع هم باشی رقم نمی خورد گفت: شواهد موجود در زندگی جمعی اثبات کرده که ادعای بعضی زنان و مردان که مدعی هستند با این نوع هم باشی به آرامش می رسند از پایه بی اساس است.
وی اضافه کرد: این نوع پدیده فقط ابزاری برای تخلیه انرژی، نیازهای جنسی و لذت جویی است و هیچ ربطی به آرامش روحی و روانی ندارد.
رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی ازدواج را به عنوان یکی از مقدس ترین روابط انسانی، ضامن تداوم نسل ها و نیز موجب آرامش روحی و روانی زنان و مردان دانست و افزود: در دهه اخیر به دلیل تغییرات سبک زندگی تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی، بسیاری از رفتارهای فردی و اجتماعی از مسیر طبیعی و منطقی خارج شده است.
ابهری افزود: کاهش آمار ازدواج و دشواری های قانونی آن نیز به شرایط موجود دامن زده است و امروزه شاهد مواردی از ازدواج سفید یا هم باشی سیاه در جامعه هستیم.
رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: در این نوع از هم باشی، زن و مرد برای فرار از مسئولیت های قانونی، شرعی و اقتصادی بدون هیچ تعهدی با یکدیگر زندگی می کنند و به محض اینکه از هم خسته شوند با یک خداحافظی جدا می شوند.
وی همچنین درباره اطلاق عنوان ازدواج سفید برای این نوع از هم باشی اظهارداشت: نبود هیچگونه نوشته و تعهدی بین زن و مرد از جمله علت های نامگذاری ازدواج سفید است.
ابهری گفت: معلوم نیست اگر نوزادی از این رابطه متولد شود چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد و براساس آمارها و شواهد موجود بسیاری از نوزادان سرراهی نیز مولود این نوع هم باشی هستند.
به گزارش ایرنا، به تازگی نتایج پژوهشی علمی زیرنظر سازمان ورزش و جوانان درباره پدیده ازدواج سفید منتشر شده که نشان می دهد در میان نمونه های مورد پرسش قرار گرفته در آن تحقیق که این نوع هم باشی را در سه کلانشهر تهران، مشهد و اصفهان تجربه داشته اند، بیشتر این افراد تحصیلکرده بوده اند.
برپایه نتایج پژوهش مذکور، تجربه ازدواج سفید در میان افراد تحصیلکرده 63 درصد فوق دیپلم و لیسانس، 23 درصد کارشناسی ارشد، 14 درصد دکترا و مابقی دیپلم و زیر دیپلم اعلام شده است.
همچنین براساس نتایج این تحقیق علمی، این نوع از زندگی در میان دانشجویان بیشتر مشاهده شده است؛ جوانانی که برای ادامه تحصیل دانشگاهی به کلانشهرها مهاجرت کرده اند، تحصیلاتشان تمام شده و در همان شهرها به شغل موقت و اداری خصوصی روی آورده اند که این نوع از هم باشی را ترجیح می دهند.
تهرام/8138/ 1008

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/123196/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عزت نفس کودک تان را تقویت کنید

استفاده از اینترنت روی نمرات بچه ها تاثیر می گذارد

با کودک خجالتی چطور رفتار کنیم؟

حواس پرتی در کودکان + راههای درمان

با کودکان گوشه‌ گیر چگونه رفتار کنیم؟

برای کنترل بیش فعالی کودکان چه کنیبم؟

چرا بعضی از فرزندان علاقه ای به سفر رفتن با والدینشان ندارند؟

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟! (قسمت اول)

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟