آریا بانو

آخرين مطالب

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد گوناگون

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /حیات بیگانه به یک موضوع جذاب برای پژوهش‌های سیاره‌ای تبدیل شده است و دانشمندان، احتمالاتی را مبنی بر وجود زندگی در بسیاری از سیاره‌ها مطرح می‌کنند.
جست‌وجوی حیات فراتر از زمین، دانشمندان را به کاوش در انواع زیستگاه‌های بالقوه سوق داده است که نه تنها در فهرست روبه‌رشد سیاره‌های فراخورشیدی شناخته‌شده قرار دارند، بلکه احتمال می‌رود در مکان‌های دیگری از منظومه شمسی نیز وجود داشته باشند.
به نقل از اسپیس، اولین انتخابی که به ذهن می‌رسد احتمالا مریخ است که برخی از دانشمندان معتقدند واحه‌هایی از آب مایع را زیر سطح بایر خود دارد. همچنین، کشف فسفین در جو زهره که یک شاخص احتمالی تجزیه بیولوژیکی است، بحث‌هایی را درباره این موضوع به راه انداخت که آیا حیات می‌تواند در ابرهای سیاره داغ و جهنمی وجود داشته باشد. علاوه بر این، دانشمندان دهه‌هاست به این موضوع فکر می‌کنند که آیا حیات می‌تواند در آسمان غول‌های گازی مانند مشتری وجود داشته باشد.
یکی از مکان‌هایی که تعداد کمی از دانشمندان آن را برای احتمال وجود زندگی در نظر گرفته‌اند، مجموعه حلقه‌هایی است که تاج مشتری را در بیرون از جو غول گازی قرار می‌دهند. این حلقه‌ها مانند حلقه‌هایی که دور همه غول‌های گازی منظومه شمسی ما قرار دارند، در واقع کمربندهایی هستند که عمدتا از ذرات یخ آب تشکیل شده‌اند. برخی از این ذرات به کوچکی دانه‌های شن و برخی دیگر به بزرگی کوه‌ها هستند.

آریا بانو


دانشمندان به طور کلی معتقدند محیطی که می‌تواند زندگی را به شکل شناخته‌شده کنونی پشتیبانی کند، به سه مولفه کلیدی نیاز دارد. اولین مولفه، نوعی منبع انرژی است که معمولا از گرما و نور یک ستاره می‌آید و موجودات زنده می‌توانند برای فتوسنتز از آن بهره ببرند. دومین مولفه، مواد آلی هستند. این مواد، ترکیبات شیمیایی حاوی کربن هستند که ممکن است موجودات زنده را تشکیل دهند. سومین مولفه، آب مایع است. همه چیز از ماه گرفته تا دنباله‌دارهای دور ممکن است آب را به شکل یخ‌زده در خود داشته باشد اما برای گسترش حیات باید آب به صورت مایع باشد.
حلقه‌های دیدنی زحل را در نظر بگیرید. درون آنها، دو مولفه از سه مولفه لازم برای زندگی به آن صورتی که می‌دانیم وجود دارد. اگرچه حلقه‌های زحل ممکن است یک مکان بعید برای وجود مواد آلی به نظر برسند اما مأموریت «کاسینی»(Cassini) ناسا نشان داد که ترکیبات کربنی مانند بوتان و پروپان از درونی‌ترین حلقه زحل به جو غول گازی می‌ریزند.
مولفه سوم یعنی آب مایع یک قطعه گمشده از این پازل است. «متیو تیسکارنو»(Matthew Tiscareno) دانشمند سیاره‌شناسی در «مؤسسه جستجوی هوش فرازمینی»(SETI) گفت: شما مواد آلی دارید که در حلقه‌ها می‌افتند و نور خورشید هم وجود دارد اما اثری از آب مایع نیست. آب فراوان است اما به صورت یخ‌زده وجود دارد.
این باعث می‌شود وجود زندگی در هر یک از حلقه‌های منظومه شمسی که همگی بسیار دور هستند و سرمای آنها برای ذوب کردن یخ‌ آب بیش از اندازه است، به یک امکان دشوار تبدیل شود اما اگر حلقه‌هایی در یک منظومه ستاره‌ای دیگر وجود داشته باشند که به ستاره خود نزدیک‌تر هستند، گرمای خورشید می‌تواند آب مایعی را که به دنبالش هستیم فراهم کند.
دانشمندان به رغم همه تلاش‌های خود، هنوز حلقه‌هایی را در اطراف یک سیاره درونی چه در منظومه شمسی خودمان و چه در یک منظومه‌ دیگر پیدا نکرده‌اند. بنابراین، آنها فقط می‌توانند حدس‌های آگاهانه‌ای را درباره شکل این حلقه‌ها داشته باشند. به جای حلقه‌های آب-یخ که در اطراف مشتری یا زحل می‌یابیم، این حلقه‌های گرم‌تر ممکن است مجموعه‌ای از تخته‌سنگ‌ها باشند.
حفظ کردن آب به صورت مایع با توجه به شرایط فضای اطراف دشوار است. بدون جو، آب مایع به تبخیر شدن تمایل دارد. تیسکارنو خاطرنشان کرد: برای پایدار نگه داشتن آب مایع به جو نیاز است.
بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که حیات ساده ممکن است میلیاردها سال پیش با سوار شدن بر سیارکی که به سیاره بسیار جوان‌تری برخورد کرده، به زمین رسیده باشد. این نظریه موسوم به «پانسپرمیا»(Panspermia) در سال 2023 تقویت شد. دانشمندان در آن زمان، یک ترکیب آلی موسوم به اوراسیل و یکی از اجزای آران‌ای را در نمونه‌ای یافتند که توسط ماموریت «هایابوسا 2»(Hayabusa2) ژاپن از سیارک «ریوگو»(Ryugu) به دست آمد. از سوی دیگر، تردیدهایی درباره این موضوع وجود دارد که این ترکیبات واقعا از خود سیارک‌ها منشا گرفته باشند.
حلقه‌ها به دلایل متعددی که مستقیما با جستجوی حیات مرتبط نیستند، برای ستاره‌شناسان بسیار جالب هستند.
1. آنها به ستاره‌شناسان امکان می‌دهند تا سیاره‌های میزبان خود را به روش‌های منحصربه‌فردی بررسی کنند. برای مثال، برخورد شهاب‌سنگ‌ها را به حلقه‌ها تماشا کنند.
2. بررسی حلقه‌های یک سیاره، اطلاعات بسیاری را درباره چگونگی تکامل آن ارائه می‌دهد. فقط شرایط خاصی می‌توانند به حلقه‌ها امکان دهند تا به ساختارهایی تبدیل شوند که ستاره‌شناسان می‌بینند.
3. حلقه‌ها قرص کهکشانی هستند. به عبارت دیگر، آنها تصاویر کوچکی از انواع قرص‌هایی هستند که منظومه‌های سیاره‌ای را ایجاد می‌کنند.
دانشمندان هنوز نمی‌توانند قرص‌های پیش‌سیاره‌ای تازه شکل‌گرفته را در اطراف ستاره‌های دیگر ببینند -حداقل نه با جزئیات زیاد- و همچنین نمی‌توانند یک ماشین زمان را برای مشاهده منظومه شمسی اولیه ابداع کنند اما قطعا می‌توانند حلقه‌های زحل را ببینند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1196225/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواص شیره توت ـ طب سنتی درباره شیره توت چه می‌گوید؟

خلاصه بازی المپیاکوس 1 - فیورنتینا 0

کارشناسی داوری استقلال - گل گهر سیرجان

یزد در انتظار سرنوشت چادرملو

مراسم اهدای جام قهرمانی کنفرانس اروپا به المپیاکوس

ایجنت فلیک خبر اخراج را به ژاوی داد!

ستاره جدید رئال: منتظر گل‌هایم در برنابئو باشید

کلیپ معرفی محمدرضا آزادی مهمان برنامه

ماجرای خوشحالی گل آزادی مقابل هوادار

کارشناسی داوری شمس‌آذر - پرسپولیس

کارشناسی داوری هوادار - نساجی

المپیاکوس 1-0 فیورنتینا؛ جام لیگ کنفرانس به آتن رفت

پیکان - استقلال در دستگردی با 60 تماشاگر!

بازی خداحافظی صنعت نفت و تراکتور بدون هوادار!

ماجرای انتخاب محمدرضا آزادی توسط گل‌محمدی

محمدرضا آزادی در تلاش شکستن رکورد امباپه

مهاجم نساجی: ساکت الهامی جزو سه مربی برتر لیگ

آزادی: تاس رحمتی درست ننشست

آزادی: با هواداران نساجی در تمام شهرها میزبان هستیم

کارشناسی داوری فولاد - پیکان

حواشی بازی مس رفسنجان - استقلال خوزستان

شرایط عجیب محمدرضا آزادی در لیگ یونان

آزادی: تغییرات در تراکتور قهرمانی را از ما گرفت

نورمحمدی: پرسپولیسی‌ها نباید تصور کنند بازی آخرشان ساده است

استعمال یک وعده قلیان مضرتر از 100 نخ سیگار است

کارشناسی داوری مس رفسنجان - استقلال خوزستان

پیکان - استقلال در دستگردی برگزار خواهد شد

عنایتی: با تمام توان مقابل استقلال بازی خواهیم کرد

واکنش عنایتی به درگیری بازیکن پیکان با توپ جمع‌کن

ورود AFC به پرونده فساد در فوتبال

مروری بر حواشی و اتفاقات هفته 29 لیگ برتر ایران

گلهای برتر منچسترسیتی در راه قهرمانی فصل 24-2023

ملی پوشان دوومیدانی عازم کشور نیجریه شدند

مصاحبه پیمان طالبی مجری استقلالی صدا و سیما پس از برتری مقابل گل گهر

همه 78 گل مهدی طارمی در پورتو

صحبت های رضا مهاجری در مورد دیدار خیبر و استقلال ملاثانی در شهر آبادان

حضور سلمانی و پورعلی گنجی در تمرین گروهی پرسپولیس

ستاره پرتغالی: هنوز ممکن است به بایرن بروم!

آخرین روز ژیرو در میلان

خداحافظ لیورپول برای همیشه

ترجیح می‌دهیم در سوپرجام مقابل رئال بازی کنیم

خواص بومادران برای سلامتی و لاغری

ناحیه ای در بوئنوس آیرس آرژانتین

ببینید چطوری داره تلاش می‌کنه که دوستاش رو بخندونه!

تصویر روز ناسا؛ پلکانی به‌سوی راه‌شیری

رکوردشکنی فضانوردان چینی در پیاده‌روی فضایی

شاعرانه/آب حیات من است خاک سر کوی دوست

رفع اتهام از گروه داوری کشتی چامیزو؛ بازگشت چی‌چی اوغلو

جایزه تاریخی رونالدو؛ بوسه بر کفش طلای عربستان

قنواتی: مسئولان کمک کنند تا ورزشگاه آماده شود