آریا بانو

آخرين مطالب

برخورد 2 شراره خورشیدی قوی به زمین گوناگون

برخورد 2 شراره خورشیدی قوی به زمین
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /شراره‌های خورشیدی فوران‌های بزرگ تابش الکترومغناطیسی خورشید هستند که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند و به تازگی 2 شراره خورشیدی بسیار قدرتمند از خورشید به سمت منطقه اقیانوس آرام زمین رهسپار شده‌اند.
منطقه لکه خورشیدی موسوم به AR3663 دو شراره خورشیدی قدرتمند را در عرض تنها شش ساعت از یکدیگر شلیک کرد.
به نقل از اسپیس، اولین فوران در شب 2 مه رخ داد، زمانی که خورشید شراره خورشیدی کلاس X خود را آزاد کرد که قوی‌ترین دسته از شراره‌ها است، باعث خاموشی امواج کوتاه رادیویی در سراسر استرالیا، ژاپن و بخش بزرگی از چین شد.
فوران بعدی در صبح روز 3 مه رخ داد، زمانی که خورشید یک شراره خورشیدی کلاس M را شلیک کرد که دومین دسته در قدرتمندترین شراره‌هاست.
کیت استرانگ فیزیکدان خورشیدی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: یک شراره در کلاس X! منطقه لکه خورشیدی AR3663 به تازگی یک شراره X1.7 تولید کرده است که یازدهمین شراره بزرگ تاکنون در این چرخه خورشیدی است. این یک شراره تکانشی بود که در مجموع حدود 25 دقیقه طول کشید.
منطقه AR3663 یک منطقه میزبان لکه‌های خورشیدی است که به تازگی ظاهر شده است و کشف شده که دو شراره قدرتمند را در یک فاصله کوتاه شلیک می‌کند.
شراره‌های خورشیدی فوران‌های بزرگ تابش الکترومغناطیسی خورشید هستند که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند. این طغیان ناگهانی انرژی الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت می‌کند، بنابراین اثر آن بر سمت روز زمین و بر جو بیرونی آن قابل مشاهده است.
شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در جو خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد یک‌ ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه می‌شود. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز «شراره ستاره‌ای» گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجه کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت گرفتن الکترون‌ها، پروتون‌ها و یون‌های سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. همچنین اشعه‌ای را تولید می‌کند و لایه‌های الکترومغناطیس را ایجاد می‌کند که شامل کلیه امواج الکترومغناطیس از امواج رادیویی تا اشعه گاما است. شراره‌ها خود را از آزادسازی انرژی مغناطیسی ذخیره‌شده در تاج خورشیدی تغذیه می‌کنند.
لکه انفجاری خورشیدی رو به زمین
در زمان هر دو فوران، لکه انفجاری خورشید رو به زمین بود و یک پرتاب جرم تاجی(CME) می‌توانست حداقل یکی از این شراره‌های خورشیدی را همراهی کند. پرتاب جرم تاجی یک دفع بزرگ پلاسما و میدان مغناطیسی است.
خروج جرم از تاج خورشیدی فورانِ پرجرم از باد خورشیدی و افزایش میدان‌های مغناطیسی است که از تاج خورشید بیرون می‌آید و در فضا منتشر می‌شود. خروج جرم از تاج خورشیدی معمولاً با دیگر پدیده‌های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه است. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لکه‌های گروهی خورشید برمی‌خیزد و در بیشینه، روزانه سه بار فوران جرم از تاج خورشید در قالب باد خورشیدی در فضا منتشر می‌شود که سرعت مافوق صوت معادل 250 تا 700 کیلومتر بر ثانیه دارند و این مقدار در کمینه به یک خروج در هر پنج روز می‌رسد.
بر اساس گزارش پایگاه Spaceweather، اندکی پس از شلیک شراره کلاس X، نیروی هوایی ایالات متحده یک انفجار رادیویی خورشیدی نوع 2 را گزارش کرد که نوعی سیگنال رادیویی طبیعی منتشر شده توسط گاز لبه جلویی یک پرتاب جرم تاجی است.
نرخ رانش داخل این انفجار نشان دهنده سرعت پرتاب 960 کیلومتر بر ثانیه‌ای است. تصاویر تاج نگاری SOHO از آن زمان وجود پرتاب جرم تاجی را تایید کرده است. بخش اعظم آن از شمال سیاره ما عبور خواهد کرد و جناح جنوبی آن در اواخر امروز(5 مه) یک ضربه چشمگیر به زمین وارد می‌کند.
پرتاب جرم تاجی می‌تواند ارتباطات را مختل کند
یک پرتاب جرم تاجی هدایت شده به سمت زمین می‌تواند شبکه‌های برق، شبکه‌های مخابراتی و ماهواره‌ها را مختل کند و فضانوردان را در معرض دوزهای خطرناک تشعشع قرار دهد.
با این حال، ناظران آسمان از آنها استقبال می‌کنند، چرا که می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی را برانگیزند که به نوبه خود نمایش‌هایی بی‌نظیر در قالب شفق قطبی را ارائه می‌دهند.
هنگامی که یک شراره خورشیدی به اندازه کافی قوی شلیک شود، یونیزاسیون در لایه‌های پایین‌تر و متراکم‌تر یونوسفر اتفاق می‌افتد. امواج رادیویی که با الکترون‌ها در این لایه تعامل دارند، به دلیل برخوردهای مکرر که در محیط چگالی بالاتر یونوسفر رخ می‌دهد، انرژی خود را از دست می‌دهند و شفق قطبی را پدید می‌آورند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1194544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ژاپنی ها برای کاهش استفاده از نمک قاشق با طعم نمک ساختند!

دل دوستان شکستی!

سوسیداد 0 - 2 اتلتیکو؛ سیمئونه فصل را با برد تمام کرد

ادای احترام تیم ملی جوانان به شهدای خدمت

پیروزی 11 گله تیم ملی جوانان ایران در ترکیه

پدیده جدید والیبال دنیا در حسرت برد باقی ماند

پایان کار روستوف با شکست در خانه قهرمان

قهرمانی کسپر رود در تورنمنت ژنو

نادال: شاید رولان گاروس آخرین گرنداسلم من باشد

سلتیک 1-0 رنجرز؛ دوگانه تیم برندان راجرز در اسکاتلند

تن‌هاخ: وقتی آمدم یونایتد افتضاح بود، حالا بهتریم

پیروزی شهرداری گرگان در نخستین گام

سیتیزن ها مغلوب شیاطین سرخ شدند؛ جام در دستان یونایتد

محکومیت پرسپولیس و تراکتور در کمیته استیناف تایید شد

لحظاتی از بازی زنده‌یاد «زری خوشکام» در هزاردستان

چالش های علی صادقی با مدیر ساختمان

بازی متفاوت باران کوثری در «عامه پسند»

هنرمندان حاضر در فرش قرمز اختتامیه جشنواره کن

سکانسی زیبا از فیلم سینمایی گیج گاه

چگونه کمبود ویتامین D را متوجه شویم؟

آهنگ «آخرین سلام» با صدای فریدون آسرایی

آهنگ «آروم جون» با صدای سامان جلیلی

غرق‌شدن کودک 2 ساله مشهدی در تشت حمام

گوناگون/ چرا برخی مجسمه‌های یونانی و رومی بینی ندارند؟

حمله باورنکردنی و جالب یک خدنگ شجاع به چند شیر وحشی

لحظه برخورد دو مینی بوس و پرت شدن مسافر از پنجره

شامونی مون بلان؛ یک شهر زیبا در شرق فرانسه

حال و هوای بهاری در برلینِ آلمان

شهری خارق العاده در فرانسه

یک فیل در حال جمع آوری برگ موز در تایلند

رهاسازی یک فک در دریای خزر که در دام صیادان گرفتار شده بود

طرز تهیه لواشک آلو در خانه

یوخا؛ نان سنتی سرزمین هزار رنگ

علت مبتلا شدن به میگرن و شیوه درمان طب سنتی

به این دلایل قبل و بعد از غذا چای و قهوه ننوشید

زنان والیبالیست ایران مغلوب فیلیپین شدند

سیسمونی؛ هدیه یا وظیفه خانواده دختر!

ساده‌ترین روش برای تیز کردن چاقو مثل تیغ

کشف سرنخ‌هایی از شکل‌گیری منظومه شمسی در اجرام فرانپتونی

برای خاکسپاری تمام باغچه ها را به مادرم بسپارید

سخنان دلنشین شمس لنگرودی در مورد زندگی

تیم سیزدهم لیگ دسته دو در آستانه لیگ اروپا

گیتی‌پسند با شکست قهرمان بر سکوی سوم لیگ برتر هندبال ایستاد

شوت هالند به تیر دروازه یونایتد برخورد کرد

ترکیب احتمالی سویا و بارسلونا؛ این باشگاه تا ابد دوستت دارد ژاوی

فرشته نجات رئال‌مادرید ماندنش در برنابئو را تضمین کرد

ترکیب العین برای کسب دومین ستاره آسیایی

سپاهان پایان فصل برای ستاره را تایید کرد

پاشازاده: عضو کمیته داوران به استقلال تهمت زد

تعصب یعنی این؛ بازی کردن با تکه شیشه‌ای در پا