آریا بانو

آخرين مطالب

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید! پزشکي

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.
به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.
اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.
آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.
کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.
در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.
از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.
در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.
پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.
در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.
افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.
هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.
خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.
هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.
با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.
هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.
وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1191806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سعید معر‌وف: جای خالی تنها سه‌رقمی والیبال ایران

توصیه به آرسنال؛ ستاره یونایتد را بخر و قهرمان شو

تسلیت فدراسیون عربستان بابت شهادت رییس‌جمهور

قرعه کشی نیمه‌نهایی حذفی تغییر کرد

واکنش‌ها به خداحافظی کروس؛ شوک به دنیای فوتبال!

15 نفر در موقعیت جدایی از تراکتور!

هزینه میلیونی آخرین گل لواندوفسکی برای بارسا

محرومیت شجاعی در آستانه دیدار با سپاهان

لحظه دیدار مادر با فرزند شهیدش

دلش رو می‌خواد ببره کربلا

کشف جسد «تاجدار» 600 ساله در زیر یک پارک

03/03/03 و زایمان های سفارشی

دانش‌آموزان در انتظار برنامه جدید امتحانات باشند

تازه‌ترین آمار زائران ایرانی در مکه و مدینه

تفاوت کابل مسی و آلومینیومی

برنامه جدید امتحانات نهایی دانش‌آموزان اعلام شد

یا علی بن موسی الرضا، این دل من مال شماست

یک مکان تاریخی که بین قرن 15 و 19 ساخته شده است

راهکار افزایش رزق و روزی

ای انتخاب مردم ایران، حالا خدا هم انتخابت کرد

این ژله توی مهمونیاتون میدرخشه

وقتی مهمون سر زده میاد خونمون

برترین‌های علم‌کاوی معرفی شدند

من چه گویم که غریب است دلم!

تاج: خصوصی‌سازی از مهمترین اقدامات آیت‌الله رئیسی بود

جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال لغو شد

کولاک تیم‌های ملی فانکشنال فیتنس ایران در قهرمانی آسیا

نصیرزاده: جامعه بدنسازی خاطرات خوشی از رئیس جمهور دارند

ستاره صربستان: ایران یکی از بهترین تیم‌های دنیاست

علاقه عجیب بکام به یورگن کلوپ

لغو جلسه مهم مدیران ارشد فوتبال

تمام گل های بایرلورکوزن در مسیر صعود به فینال لیگ اروپا

تمام گل های آتالانتا در مسیر صعود به فینال لیگ اروپا

تونی کروس اعلام بازنشستگی کرد

پیام محسن افشانی به رئیس جمهور در آخرین دیدارش

کارگردان آسمان غرب: رئیسی دلسوز وجب به وجب خاک ایران بود

سکانس تاثیرگذار و زیبای "از کرخه تا راین"

جز کوی تو دل را نبود منزل دیگر

پیام تسلیت رئیس دانشگاه شاهد به مناسبت عروج شهادت گونه آیت‌الله رئیسی و همراهانش

پیام تسلیت مدیر عامل صندوق قرض الحسنه شاهد به مناسبت شهادت رئیس محترم جمهور و همراهان ایشان

کدام امپراتوری‌ها توانستند «مصر باستان» را فتح کنند؟

نوجوانان کدام کشور بیشتر به سمت دخانیات می‌روند؟

درک عمیق تر مخازن GRP | مزایای بهترین مخزن ذخیره سازی مایعات

اجرای زنده و زیبای فرزاد فرزین در «شب های مافیا»

هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران

قتل سه برادر به دلیل اختلافات ملکی؛ قاتل دستگیر شد

تصاویر منتشرنشده از بازدید آیت‌الله رئیسی از بیمارستان 500 تختخوابی سپاه در سال 1399

لحظه عبور یک شهاب‌سنگ بزرگ از آسمان موسوم به آذرگوی در پرتغال

خروج گاز و بخار از دهانه آتشفشان تفتان

درمان سنتی کم کاری تیروئید