آریا بانو

آخرين مطالب

9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن و راه حل رفع آن خانه داري

9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن و راه حل رفع آن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / فرقی ندارد که ناخن های طبیعی را دوست داشته باشید یا بخواهید آنها را به بهترین شکل طراحی کنید، در هر دو صورت مراقبت از ناخن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. متاسفانه شکنندگی، پوسته پوسته شدن و ضعیفی ناخن از جمله مشکلاتی است که هر فردی ممکن است آن را تجربه کند.
این مشکل معمولا با علائمی همچون ایجاد شکاف های افقی بر روی ناخن، نازک شدن و جدا شدن لایه رویی ناخن، خشکی و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن، زرد شدن ناخن و ایجاد برآمدگی بر روی ناخن همراه است. اما علت بروز این اتفاق چیست؟ در ادامه قصد داریم به بررسی 9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن ها و راه حل رفع این مشکل بپردازیم.
1- سوء تغذیه
ناخن‌های شما چیزهای زیادی در خصوص آنچه در داخل بدنتان می گذرند، می گویند. یکی از دلایل اصلی ضعیف شدن ناخن ها کم خونی ناشی از فقر آهن است. اگر به غیر از شکنندگی ناخن هایتان علائمی همچون خستگی را تجربه می کنید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک به کمک یک آزمایش خون ساده می تواند متوجه علت این مساله شود. از آنجایی که ناخن ها برای رشد به انواع ویتامین ها نیاز دارند، کمبود مواد مغذی همچون بیوتین، روی، ویتامین D و پروتئین نیز می تواند موجب پوسته پوسته شدن ناخن ها شود.
2- مانیکور دائم
مانیکور دائم ناخن ها نیز می تواند به ضعیف شدن آنها منجر شود. خیساندن ناخن ها در آب و دیگر مواد شیمیایی مانند انواع لاک پاک کن نیز می تواند منجر به لایه لایه شدن و ترک برداشتن ناخن ها شود. افرادی که برای زیبا کردن ناخن هایشان به لاک، ژل یا اکریلیک وابسته هستند، به مرور با از بین رفتن رطوبت و روغن های طبیعی ناخن و در نتیجه خشکی، شکنندگی و پوسته پوسته شدن ناخن ها روبرو خواهند شد.
3- عفونت قارچی
اونیکومیکوزیس نوعی عفونت قارچی ناخن است که می تواند منجر به ضخیم شدن یا تغییر رنگ ناخن ها شود. این نوع عفونت از نوک ناخن ها آغاز و به سمت کوتیکول گسترش می یابد. از آنجایی که قارچ می تواند کراتین موجود در ناخن را از بین ببرد، ممکن است در اثر این اتفاق ناخن های شما پوسته پوسته و حتی جدا شوند. این نوع عفونت اگر به موقع تشخیص داده شود، به کمک درمان موضعی یا داروهای خوراکی درمان خواهد شد. بنابراین توصیه می کنیم در صورتی که متوجه تغییر رنگ ناخن هایتان به رنگ های سفید، زرد یا قهوه‌ای شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
4- افزایش سن
افزایش سن نیز می تواند منجر به پوسته پوسته شدن ناخن های شما شود. در واقع با افزایش سن، ناخن های شما کندتر رشد می کنند و در نتیجه بیشتر در معرض آب، صابون ها و مواد شیمیایی قرار می گیرند و کدرتر و شکننده تر خواهند شد.

آریا بانو


5- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
ضعیفی و پوسته پوسته شدن ناخن ها یک مشکل رایج برای افرادی است که در معرض مواد شیمیایی خشن مانند استون، صابون تند،ضدعفونی کننده ها، پاک کننده ها و شوینده های لباس قرار می گیرند. زیرا اغلب این ترکیبات روغن های محافظ طبیعی ناخن را از بین می برند. توصیه می شود در هنگام کار با این ترکیبات از دستکش استفاده نمایید و یا از محصولات حاوی ترکیبات ملایم تر استفاده کنید.
6- داروها
برخی از داروها مانند آکوتان و داروهای شیمی درمانی نیز می توانند منجر به خشکی و شکنندگی ناخن های شما شوند. آکوتان چربی پوست و رطوبت ناخن را کاهش می دهد. داروهای شیمی درمانی نیز با سمیت مستقیم به سلول‌های در حال رشد باعث ریزش مو و شکنندگی ناخن‌ها خواهند شد. توصیه می کنیم در چنین شرایطی حتما با پزشکتان مشورت کنید.
7- بیماری پوستی زمینه ای
ضعیف شدن ناخن ها می تواند نشانه ای از بیماری های پوستی زمینه ای مانند پسوریازیس، لیکن پلان، اگزما وآلوپسی باشد. اگر علائم دیگری شبیه بثورات پوستی دارید و یا متوجه بروز تغییراتی در پوست خود شده اید، برای تشخیص دقیق تر به پزشک مراجعه کنید.
8- شستشوی مکرر دست ها
شستشوی مکرر دست ها نیز می تواند منجر به پوسته پوسته شدن ناخن های شما شود. این کار رطوبت و روغن‌های طبیعی پوست و ناخن‌های شما را از بین برده و منجر به خشکی و شکنندگی آنها خواهد شد. این امر به‌ویژه در ماه‌های سرد سال که پوست و ناخن‌ها کم آب می شوند، رایج تر است.

آریا بانو


9- اختلالات تیروئید
اختلالاتی از جمله کم کاری تیروئید (زمانی که غده تیروئید شما هورمون تیروئید کافی تولید نمی کند) نیز می تواند منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن ناخن ها شود. در واقع اختلالات تیروئید موجب کاهش سرعت رشد ناخن و در نتیجه باقی ماندن بافت قدیمی و شکننده تر شدن آنها خواهد شد.
1- رطوبت رسانی
استفاده منظم از کرم ها یا روغن های مرطوب کننده ناخن می تواند از خشکی و شکنندگی آنها جلوگیری کند. روغن زیتون، روغن نارگیل و کرم آکوافور از جمله محصولات موثر در رطوبت رسانی به ناخن ها هستند. می توانید به منظور تاثیرگذاری بیشتر در هنگام خواب از این روغن ها استفاده کرده و تا صبح یک دستکش نخی دستتان کنید.

آریا بانو


2- اجتناب از مواد شیمیایی خشن
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خشن مانند مواد شوینده و پاک کننده ها را محدود کنید و در صورت کار با این گونه ترکیبات از دستکش استفاده کنید.
3- استفاده از تقویت کننده ناخن
از محصولات تقویت کننده ناخن که حاوی موادی مانند کراتین، کلسیم و انواع ویتامین ها هستند برای بهبود وضعیت ناخن های خود استفاده کنید.

آریا بانو


4- رژیم غذایی متعادل
از یک رژیم غذایی متعادل حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مناسب برای حفظ سلامت ناخن های خود پیروی کنید. مصرف غذاهای غنی از بیوتین، آهن، روی و ویتامین E برای حفظ سلامت ناخن ها ضروری است. مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ، آجیل، سبزیجات، سیب زمینی شیرین، عدس، نخود فرنگی و توفو را فراموش نکنید.
5- اجتناب از مانیکور
اجتناب و یا فاصله انداختن بین دوره های مانیکور ناخن می تواند به تقویت ناخن های شما کمک کند. به جای مانیکور دائم از تقویت کننده های ناخن برای حفظ سلامت ناخن های خود استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1190737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حذف تیم ملی انگلیس در ضربات پنالتی جام جهانی 2006 با گل کریستیانو رونالدو

شوک دوم به تراکتور بعد از زنوزی!

دلخوری جالب کلوپ از بازیکنی که سیتی را قهرمان کرد

داور مشهور اسپانیایی قاضی دربی ریاض!

بررسی استعفا یا برکناری سهیل مهدی و خداداد افشاریان در گفت و گو با صادق رئیسی کیا

شادی و پایکوبی خیبری ها در رختکن

داماش با هوادارانش زنده است

رونمایی از پیراهن اول آرسنال در فصل 2024/25

خلاصه بازی آلمریا 0 - بارسلونا 2

نابغه ای به نام لوکا مودریچ

اتحادیه صنف نمایشگاه‌های خودرو:وضعیت بازار خودرو افتضاح است

اجاره خودرو برای کار در اسنپ و تپسی!

کار جدید حمید سحری؛ داستانِ وینی

بدرقه: خدا را شاکریم که توانستیم برنده بازی باشیم

حاجی عیدی :خوشحالم دل هواداران را شاد کردیم

شروین بزرگ: از جو استادیوم لذت بردم

کاظمیان: پیش بینی این بازی سخت را میکردیم

بدرقه: کمک داور از مصدومیت من تعجب کرد

مجتبی حسینی در نقطه اوج محبوبیت!

ثبات، رمز درخشش گاسپرینی در آتالانتا

خداحافظی یورگن کلوپ در آنفیلد

کلهر: اوسمار باید از تجربیات گل‌محمدی استفاده کند

تیم هاکی سالنی بانوان ایران پنجم آسیا شد

روایت جذاب «کلوپ» از گل سرنوشت‌ساز «کمپانی»؛ از آن به بعد مدیسون را دوست ندارم!

مجتبی حسینی و هواداران ایرالکو بعد از صعود

کریمی: فکر می‌کنم تمایلی ندارند قراردادم را تمدید کنند

عطایی: صدای هواداران را به گوش کمیته استیناف می رسانم

فارسی صحبت کردن دابو و عدم مصاحبه نیازمند پس از برتری سپاهان مقابل ملوان

حاجی‌عیدی: آلومینیوم قهرمانی می‌خواهد

کاظمیان: حسینی راه صعود را گفته بود

دبل فرمین لوپز، گل دوم بارسلونا به آلمریا

مارکو: داور در 2 گل نساجی اشتباه کرد؛ پرسپولیس بازی سختی دارد

تصمیم زنوزی برای واگذاری مالکیت باشگاه تراکتور در پایان فصل

پیکر هشتمین قربانی سیل خراسان رضوی در یکی از روستاهای مشهد پیدا شد

مورایس: سومی لیگ هم برای ما یک جام است؛ امروز لایق برد بودیم

مطهری:بازی را رها کردیم و گلی مبتدیانه خوردیم؛ وعده‌ای ندادم

وقتی ثروت تیم‌های انگلیسی بلای جان آن‌ها می شود!

حال و هوای استادیوم نقش جهان پس از صعود سپاهان به نیمه‌نهایی جام حذفی با شکست ملوان

جادوی پاس گل ها در فینال لیگ قهرمانان اروپا با حضور اسنایدر، کاکا و آنری؛ کدام در خاطرتان مانده؟

قهرمانان ایرانی در اروپا

صفا هادی یک نیمه با بینی شکسته بازی کرد!

رضائیان: هر جایی بروم تعصب سپاهان را می‌کشم

جشن بازیکنان و هواداران آلومینیوم در‌ یزد

قطعه ای از آلبوم موسیقی فیلم «آخرین سامورائی»

میدان شهدا در دانشگاه جورج واشنگتن!

تصاویری از سگ ماهی غول پیکر استرالیایی

4گوشه دنیا/ آخرین قبیله آدم‌خوارها در جهان

برپایی نماز جماعت در دانشگاه دولتی یوسی‌اِل‌اِی آمریکا

اخلاق به زبان ساده

بودند کسانی از همین خاندان ولی مورد عنایت امام رضا(ع) قرار نگرفتند! مَحرم ولایت