آریا بانو

آخرين مطالب

شیراز جوششی اساسی در موسیقی دارد فرهنگی هنری

شیراز جوششی اساسی در موسیقی دارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم / آنچه در حوزه موسیقی در شیراز و استان فارس اتفاق می‌افتد آنقدر با کیفیت است که حتی گاهی در پایتخت هم نمونه‌اش را نداریم.
امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره موسیقی نواحی عصر روز گذشته وارد استان فارس شد و با جمعی از فعالان موسیقی استان فارس دیدار کرد.
در این دیدار صمیمانه که در تالار گفتگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس انجام شد، در ابتدا مدیر انجمن موسیقی استان فارس، رهبر ارکستر فیلارمونیک فارس، برخی از اساتید، نوازندگان و اهالی هنر و موسیقی به بیان نکات و دیدگاههای خود درباره وضعیت موسیقی از جنبه‌های گوناگون پرداختند.
بعد از صحبت هنرمندان و فعالان موسیقی، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان دیدگاه‌هایش و تشریح برخی از مسائل پرداخت.
امیرحسین سمیعی گفت: هدف از سفر به استان‌های مختلف بررسی مشکلات و پیگیری معضلات مربوط به جامعه موسیقی است؛ همچنین بررسی و به رأی گذاشتن ظرفیت‌های عظیمی که در استان‌های مختلف وجود دارد و پرداختن بی چون و چرا به همه مناطق از دیگر اهداف دفتر موسیقی وزارت به شمار می‌رود.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نگاه ما در جشنواره موسیقی فجر 1402 توجه به عدالت فرهنگی بود؛ لذا تلاش کردیم تا این عدالت فرهنگی را با توجه به بضاعت نخستین سالی که این جشنواره برگزار شد ایجاد کنیم؛ البته کم و کاستی‌هایی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که قدم اصلی برای رفع این کاستی‌ها، خارج شدن از تهران و سفر به استان‌های مختلف کشور برای ارزیابی وضعیت موسیقی است.
سمیعی در خصوص پتانسیل شیراز در بخش موسیقی افزود: من معتقدم که در حوزه موسیقی شیراز اتفاق فوق‌العاده‌ای در حال رخ دادن است و اگر نسبت به این اتفاقات بی‌توجه باشیم از نگاه اصلی وزارت که عدالت فرهنگی است دور خواهیم شد.
وی با بیان اینکه رصد استعدادها و موسیقی‌هایی که در جهت تقویت فرهنگ و ریشه‌های ما عمل می‌کند ضرورت دارد، گفت: بسیاری از مشکلات در عرصه موسیقی مسئله اعتبارات و نقدینگی نیست؛ 90 درصد از مشکلات افراد فعال در این عرصه مبنای مالی و حمایتی ندارد بلکه مبنای معنوی دارد.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس می‌افتد می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد؛ ممکن است در برخی استان‌ها موسیقی نواحی جلوتر باشد، در برخی استان‌ها موسیقی جهانی به صورت علمی‌تری دنبال شود و در بعضی دیگر نیز موسیقی ایرانی پیشتاز باشد اما در استان فارس هم در موسیقی ایرانی هم در آواز جمعی، هم در موسیقی جدی و ارکسترال اتفاقات خوبی رقم خورده است؛ حتی می‌توان گفت این حرکات خودجوش و باکیفیت را در پایتخت هم نداریم؛ در شیراز یک جوشش اساسی در حال جریان است.
وی عنوان کرد: ارکسترها در بعضی استان‌ها به دشواری شکل می‌گیرد اما در استان فارس این ارکسترها به صورت حرفه‌ای شکل گرفته و در حال فعالیت هستند، حتی نگاه به آواز کلاسیک در شیراز تخصصی‌تر از تمام استان‌هاست.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قراربگیرد؛ مبنای این سفر این است که ما این سیستم فرآیند بروکراتیک را کنار بگذاریم و باور کنیم که می‌توانیم مشکلات را با گفتگو حل کنیم.
سمیعی اضافه کرد: بایستی شرایطی فراهم شود تا گروه‌های موسیقی جدی برای اجرای صحنه‌ای مجبور نباشند در لاین نوبت قرار بگیرند چراکه این نوع موسیقی است که به فرهنگ ما ضریب می‌دهد.
وی با بیان اینکه موسیقی جدی در فارس به مرزی رسیده که باید دیده شود گفت: بررسی وضعیت موسیقی در فارس و تناسب‌سنجی این برآیند نشان از موفقیت فوق‌العاده فارس در حوزه موسیقی می‌دهد، لذا برای فارس باید کار ویژه انجام داد، بایستی فعالان در این عرصه دغدغه‌های خود را بی واسطه بیان کنند، ما هم در مرکز موسیقی تمام تلاششان را به کار می‌گیریم تا این سد شکسته شود و ارتباطات با مرکز موسیقی به یک مکاتبه اداری محدود نشود.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاش شده تا این سدها شکسته شود؛ سفر به استان‌های مختلف با این هدف انجام می‌شود تا ما بتوانیم بدون واسطه با افراد فعال در این عرصه رو در رو شویم و تدابیر کافی برای اجرایی شدن سیاست‌ها و حل مشکلات در این بخش اتخاذ شود.
قاسم افشار: آن زمان قیمت بلیت کنسرت 5 هزار تومان بود / ما جاده صاف کن موسیقی پاپ بودیم + فیلم
پیگیری بیمه اهالی سرود
مسئول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: هدف دفتر سرود در 2سال گذشته ارتقای سطح کیفی گروه‌های سرود، ساماندهی گروه‌ها و پیدا کردن استعداهایی بوده که در این زمینه وجود دارند و دیده نمی‌شوند، برای تحقق این امر راهکارها و برنامه‌هایی ارائه شده و بدون شک امسال نیز گام بزرگی در این مسیر برداشته خواهد شد.
حامد جلیلی افزود: در حال حاضر آموزش مربیان گروه سرود به صورت جدی پیگیری می‌شود و این اقدام در مراحل بعدی به صورت پیشرفته‌تر در هر استان دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیمه اهالی سرود توسط صندوق هنرمندان به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: معمولا گروه‌های سرود در هیچ رسته‌ای از هنر جای داده نمی‌شوند، لذا پیگیری‌هایی برای حل مشکل بیمه آنها صورت گرفته و درسال جاری بیمه اهالی سرود انجام خواهد شد.
جلیلی در خصوص کمک‌های مالی به گروه های سرود گفت:10 هزار گروه سرود در کشور داریم گروه‌هایی از کوچک‌تا بزرگ که قابلیت بالایی در این عرصه دارند، ما معتقد هستیم گروه‌های بزرگ باید آنقدر توانمند شوند که بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ به اعتقاد ما گروهی که به اجرای میدانی نرسد گروهی است که در اجرا موفق نبوده است.
مسئول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بحث هنری جداست و بحث سلیقه مردم هم که باید در ساخت کارها لحاظ شود، به صورت جداگانه مورد توجه است.
وی ادامه داد: باید به همه گروه‌ها رسیدگی شود و اگر بخواهیم بحث مالی را برای همه آنها پیش ببریم حقوق بسیاری از گروه‌ها ضایع می‌شود، در بحث آموزش هم بحث رسانه به صورت جدی تعریف شده و بر این باور هستیم که اگر مربی رسانه را بشناسد می‌تواند اثر تولیدی خود را در فضای مجازی منتشر کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1190593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصنیف «رند شیدا» با خوانندگی امیر محمد تفتی

تصادف اتوبوس حامل کارگران مهاجر با کامیون

طولانی ترین سرسره در جهان با طول 2723 متر

توانایی یک خودرو در حرکت زیر آب

مراحل کشیدن نقاشی سه بعدی ماهی

خورشت ترکی‌داوود پاشا

لقمه پیتزایی؛ یک فینگرفود جذاب

باورهای غلط در مورد دندان عقل؛ چه زمانی برای کشیدن آن اقدام کنیم؟

معیارهای تشخیص دیابت بارداری

مراقب تامین وابستگی ایمن فرزندان خود باشید!

سیر تا پیاز وام تشویقی ازدواج دهه شصتی‌ها

جایگاه انرژی‌های تجدیدپذیر در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

بزرگداشت فردوسی در حضور دولت آبادی، مسجد جامعی، مجتهد شبستری و...

عصبانیت پدر کاپیتان رئال؛ مگر می‌شود ناچو دعوت نشود

غایب بزرگ پیکان مقابل تراکتور

معرفی تیم جدید شعبده‌باز آرژانتینی

اوزونیدیس: هوادار در روز بد باید کنار تیم باشد

روح آندو در کالبد زبیر نیک‌نفس!

فیفا کوتاه نمی‌آید؛ جام باشگاه‌های جهان 32 تیمی است

جدال خارج از زمین پرسپولیس - استقلال

اخباری: آلومینیوم حذف کننده قهرمان است!

وقتی کیلیان ام باپه برای شناختن فابریتزیو رومانو به آیدی کارت او نگاه می کند!

ادعا می‌کنم چلسی هر چه خرج کرده درست بوده!‏

یک دریا آب هم نمی تونه آتیش دلمو خاموش کنه

میلاد شجره با «پیله» برنده جایزه بهترین بازیگری آمریکا

ماجرای سفر علی ضیا به سمرقند و ندیدن خواننده آن طرف آبی!

زن بابای مهربون!

آغاز اکران «قلهک» در سینماهای سراسر کشور

بدنام‌ترین و بی‌احترام‌ترین ماموران دولت در عهد قاجار

آهنگ گروه دال به نام «شبیه یک رویا» را بشنوید

سیل در مشهد 2 قربانی گرفت

شکستن قولنج بلندترین گردن جهان

لحظه فرود آمدن تماشایی هواپیما در روز بارانی

تصاویری شگفت‌انگیز از شراره‌ی خورشید

اینفوگرافی؛ اینطوری معذرت‌خواهی کن

لحظه روبه‌رو شدنِ پلنگ ایرانی با دوربین

دمی مراکشی برای ادویه دوستان

آموزش تهیه حلوا سوهانی

در هر سنی چه کتاب‌هایی برای کودکان بخوانیم؟

راهنمای تبدیل‌شدن به والدی که می‌خواهید باشید

دومین سیاره پشمکی کشف شد

نماهنگ فردوسی را بزرگ کنید

5 پاس گل برتر هفته 36 سری آ 2023/24

گل زیبای رسول خطیبی به استقلال

خطیبی: پیشنهاد سپاهان را به خاطر تراکتور رد کردم

در مجمع عمومی فوق‌العاده فدراسیون پزشکی ورزشی چه گذشت؟

روسیه: باخ باعث اختلاف ورزش جهان می‌شود

دلیل سکوت مدیران فدراسیون در مورد پرونده فساد بزرگ چیست؟

اولین حرف‌های پائز درباره اوضاع تیم ملی در برزیل

انتقاد از پپ؛ چطور با جان این بازیکن بازی کردی!‏