آریا بانو

آخرين مطالب

3 روش جلوگیری از پشت گوش انداختن کارها! روانشناسي

3 روش جلوگیری از پشت گوش انداختن کارها!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آیا می‌توانید تصور کنید که چقدر استرس، عصبانیت و عذاب وجدان کمتری را تحمل می‌کردید اگر می‌توانستید به شکلی خود را وادار کنید که کارهایی که دوست ندارید ولی حتماً باید بکنید را انجام دهید؟ تازه اینکه چقدر خوشحال‌تر و موثرتر هم خواهید بود را نیز در نظر بگیرید.
خبر خوب اینکه اگر استراتژی درستی در پیش بگیرید می‌توانید در پشت گوش نیانداختن کارها پیشرفت کنید. اینکه بفهمید چه استراتژی ای باید استفاده کنید بستگی به این دارد که بفهمید در ابتدا دلیل عقب انداختن کارها توسط شما چه بوده است:
دلیل 1: چون می‌ترسید کاری را خراب کنید انجام آن را به عقب می‌اندازید.
راه حل: از «تمرکز بر جلوگیری» استفاده کنید.
دو راه برای نگاه کردن به هر کاری وجود دارد:
می‌توانید کاری را انجام دهید به این دلیل که آن را راهی برای این می‌بینید که پس از انجام موفقیت آمیزش وضعیتتان از وضعیت حال حاضرتان بهتر شود. مثل وقتی که با خود می‌گویید: اگر این پروژه را با موفقیت تمام کنم رئیسم را تحت تأثیر قرار خواهم داد یا اگر هر روز ورزش کنم ظاهرم عالی خواهد شد. روانشناسان به این وضعیت تمرکز روی پیشرفت می‌گویند و مطالعات نشان داده‌اند که اگر شما این تمرکز را داشته باشید با فکر به رسیدن به این منافع انگیزه پیدا می‌کنید و وقتی مشتاق و مثبت اندیش باشید بهتر کار خواهید کرد. خوب است، نه؟ اما اگر می‌ترسید که کاری را خراب کنید، این نباید مرکز توجه شما باشد. شک و اضطراب انگیزه پیشرفت را کاهش داده و شانس اینکه شما اصلاً هیچ کاری را انجام ندهید افزایش می‌دهد.
چیزی که شما احتیاج دارید شیوه‌ای از نگاه کردن به مساله است که شک و تردید آن را مغلوب نکند و البته ایده‌آل این است که آن را بهبود هم بدهد. وقتی تمرکز شما به جای اینکه چقدر در پایان کار پیشرفت خواهید کرد روی جلوگیری باشد، کار را راهی می‌بینید برای آن که آنچه دارید را حفظ کنید. برای افراد متمرکز بر جلوگیری، انجام موفقت آمیز یک پروژه راهی است برای آنکه رئیس از دست آن‌ها ناراحت نشود یا اینکه نظرش راجع به آن‌ها عوض نشود. ورزش کردن مستمر برای آن‌ها راهی برای این است که بدنشان از فرم خار نشود. دهه‌ها تحقیق نشان داده است که انگیزه جلوگیری در حقیقت با اضطراب در مورد اینکه چه چیزهایی ممکن است بد پیش برود تشدید می‌شود. وقتی روی پیشگیری از ضرر تمرکز کنید برایتان واضح می‌شود که تنها راه برای فرار از خطر این است که بلافاصله کاری انجام دهید. هر چه بیشتر نگران باشید سریع‌تر از این مرحله عبور خواهید کرد.
می‌دانیم که به نظر نمی‌رسد این روش خیلی خوشایند باشد به خصوص اگر شما اصولاً از جمله افراد متمرکز بر پیشرفت باشید، ولی احتمالاً راه بهتری برای غلبه بر اضطرابتان در مورد خراب کردن کارها به جز فکر کردن جدی به تمام پیامدهای ترسناک عدم انجام کار وجود نخواهد داشت. شروع کنید، این کار را انجام دهید، ممکن است حس بدی داشته باشید ولی این روش جواب می‌دهد.
دلیل 2: شما کاری را به عقب می‌اندازید چون حس انجام آن را ندارید.
راه حل: احساسات خود را نادیده بگیرید. آن‌ها راه شما را سد کرده‌اند.
Oliver Burkeman در کتابش با عنوان خوشحالی برای کسانی که تفکر مثبت را نمی‌توانند تحمل کنند متذکر می‌شود که بیشتر اوقات وقتی ما چیزهایی مثل «من نمی‌توانم صبح زود از خواب بلند شوم» یا «من نمی‌توانم خودم را وادار به ورزش کردن کنم» را می‌گوییم، در واقع منظور اصلی ما این است که ما نمی‌توانیم خودمان را وادار کنیم که حس انجام کار را داشته باشیم. به هر حال، هیچ‌کس شما را هر روز صبح به تختتان زنجیر نمی‌کند و هیچ‌کس در ورود به باشگاه ورزشی را به روی شما نبسته است. هیچ‌چیز به صورت فیزیکی جلوی شما را نگرفته است، شما فقط حس آن را ندارید. ولی همان طور که Burkeman می‌گوید سؤال این است که: «چه کسی می‌گوید که شما حتماً باید حس انجام کاری را پیدا کنید تا آن را انجام دهید؟»
یک دقیقه به آن فکر کنید چون واقعاً مهم است. به صورت ناخودآگاه، همه ما به این ایده معتقدیم که برای باانگیزه و مؤثر بودن نیاز داریم تا حس عمل کردن را پیدا کنیم. ما نیاز داریم تا برای این کار مشتاق باشیم. واقعاً مشخص نیست چرا ما به این معتقدیم چون این موضوع 100 درصد غلط است. بله در برخی مقاطع شما باید به آنچه که انجام می‌دهید متعهد باشید، شما نیاز دارید بخواهید که پروژه به اتمام برسد، یا سلامتی‌تان بهتر شود یا روز خود را زودتر از قبل شروع کنید. ولی شما نیاز ندارید تا احساس کنید که کاری را انجام دهید.
در حقیقت همان طور که Burkeman توضیح می‌دهد بسیاری از هنرمندان، نویسندگان و نوآوران بزرگ به دلیل اهتمامشان به روتین‌های کاری که آن‌ها را مجبور می‌کرد تعداد ساعات خاصی را در روز بدون توجه به اینکه چقدر احساس بی‌انگیزگی می‌کردند روی موضوع خاصی وقت بگذارند، به جایگاه بالای خود رسیده‌اند. Burkeman ما را به یاد جمله معروف Chuck Close می‌اندازد که می‌گوید: «انگیزه مخصوص آماتورهاست. باقی افراد فقط می‌آیند و کار می کنند.»
پس اگر آنجا نشسته‌اید و کاری را به این دلیل که حسش را ندارید عقب انداخته‌اید، به یاد داشته باشید که شما در حقیقت نیازی ندارید تا این حس را پیدا کنید. هیچ‌چیز جلوی شما را نگرفته است.
دلیل 3: شما کاری را به عقب می‌اندازید چون سخت، خسته‌کننده یا ناخوشایند است.
راه حل: از برنامه‌ریزی به روش اگر-پس استفاده کنید.
خیلی اوقات ما سعی می‌کنیم این مشکل خاص را با اعتقاد راسخ حل کنیم: دفعه بعد، من خودم را مجبور خواهم کرد تا زودتر روی این موضوع کارکنم. البته که اگر ما در حقیقت تصمیم انجام این کار را داشتیم، هیچ‌گاه از ابتدا آن را کنار نمی‌گذاشتیم. تحقیقات نشان داده است که افراد به صورت روتین در مورد ظرفیتشان برای کنترل خود زیادی خوش بینند و بیش از حد به آن تکیه می‌کنند تا از مشکلات فرار کنند.
به خودتان لطف کرده و این حقیقت را بپذیرید که نیروی اراده شما محدود است و ممکن است همیشه آماده این چالش نباشد که شما را در مواجهه با کارهایی که آن‌ها را دشوار، خسته‌کننده یا ناخوشایند می‌دانید کمک کند. به جای آن، از برنامه‌ریزی به روش اگر-پس برای انجام کار استفاده کنید.
این نوع برنامه‌ریزی چیزی بیشتر از فقط تصمیم‌گیری در مورد گام‌هایی است که باید برای اتمام پروژه انجام دهید، بلکه در مورد این نیز هست که چه وقت و کجا آن کارها را انجام دهید.
اگر ساعت 2 بعدازظهر باشد، پس، من کاری که در حال انجامش هستم را رها کرده و شروع به کار کردن روی گزارشی خواهم کرد که باب از من خواسته بود.
اگر رئیسم درخواست من برای حقوق بیشتر را در جلسه بعدی‌مان مطرح نکند، پس من قبل از پایان جلسه دوباره این موضوع را پیش خواهم کشید.
با تصمیم‌گیری زودتر در مورد اینکه دقیقاً چه کاری را خواهید کرد و اینکه کی و کجا آن را انجام خواهید داد، نیازی به فکر کردن در سر بزنگاه وجود نخواهد داشت. نه، آیا واقعاً باید الآن این کار را انجام بدهم؟! یا آیا می‌تواند این موضوع تا اطلاع ثانوی معلق بماند؟ یا شاید باید کار دیگری را به جای این کار انجام دهم. این‌ها زمان‌هایی است که ما معتقدیم قدرت اراده برای گرفتن یک تصمیم دشوار لازم است. ولی برنامه ریزی‌ها به روش اگر پس به طور غیرقابل باوری فشار روی نیروی اراده شما را با اطمینان دادن از این قضیه که شما تصمیم درست را خیلی قبل تر از لحظه بحرانی گرفته‌اید کاهش می‌دهد. در حقیقت این نوع برنامه‌ریزی در بیش از 200 مطالعه نشان از این داشته که با افزایش نرخ رسیدن به اهداف و بهره وری به اندازه 200-300 درصد همراه بوده است.
مشخص است که 3 استراتژی ای که اشاره شد- فکر کردن به پیامدهای شکست، نادیده گرفتن احساساتتان و اقدام به برنامه‌ریزی دقیق – به اندازه شعارهایی مثل «به دنبال علاقه تان باشید» یا «مثبت بیاندیشید» مفرح و خوشایند نیستند ولی در عوض دارای این مزیت‌اند که به واقع موثرند و شما نیز اگر از آن‌ها استفاده کنید به همان اندازه مؤثر خواهید بود.
منبع:بیزینس ترند

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتفاق عجیب برای سردار آزمون در بای آره‌نا!

خلاصه بازی النصر 3-2 الاخدود

داور فداکار جان بازیکن نوجوان را نجات داد

خلاصه بازی بایرلورکوزن 2 - آاس رم 2

بایرن و یونایتد مربی تاخت می‌زنند!‏

گل دوم المپیاکوس به استون ویلا

المپیاکوس به فینال لیگ کنفرانس اروپا رسید

تاوان سنگین اشتباه مارسینیاک علیه بایرن!

سردار آزمون در فینال طرفدار آتالانتاست!

گران‌ترین کفش طلای فوتبال ایران!

ده‌روسی: نمایش قهرمانانه‌ای داشتیم

آتالانتا، حریف لورکوزن در فینال لیگ اروپا

قضاوت 16 داور زن و 14 داور آسیایی در استانبول

تات: طارمی و آزمون نقش مهمی در اینتر و رم خواهند داشت

پرسپولیس به تیم بی هوادار رسید، سپاهان به محرم

گل سوم آتالانتا به مارسی

لورکوزن 2-2 رم؛ تیم ژابی باز هم نباخت و به فینال رفت

تعویق قهرمانی الهلال با گل دقیقه 90+1 النصر

شوت ناگهانی سردار آزمون و واکنش خوب دروازه بان لورکوزن

گل دوم آاس رم به بایرلورکوزن

مصدومیت سردار آزمون مقابل لورکوزن و تعویض با ادواردو بووه

گل دوم آتالانتا به مارسی

گل اول بایرلورکوزن به آاس رم

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت قهرمان جهان و پاراآسیایی هانگژو

گل دوم بایرلورکوزن به آاس رم

پشت صحنه جذاب فیلم سال گربه

واکنش یک خارجی به بیت باکس زدن در سریال نون خ

صحبت جالب شهید چمران در مورد مردم آمریکا

نماهنگ «دو بال انسان»

تقابل فالکون 9 و اتمسفر زمین

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی و هوشنگ ابتهاج

علیرغم نژادپرستی هواداران اتلتیکو محروم نمی‌شود

مصدومیت ستاره رم؛ کار ده‌روسی سخت شد

دبل سیو تماشایی دروازه بان رم مقابل لورکوزن

گل اول رم به لورکوزن

مهارت‌ها و گل‌های زلاتان ابراهیموویچ در آث میلان

گل اول آتالانتا به مارسی

رشید مسجدی قهرمان جهان و پارالمپیک درگذشت

واکنش سیروس میمنت به کاندید شدنش در انتخابات ریاست جمهوری سال نود و شش

اجرای زیبای قطعه عشق از موسیقی ماندگار فیلم «سینما پارادیزو»

ترانه‌ی «پایان زندگی» با صدای آهنگ‌ساز و خواننده نامدار بریتانیایی مارک نافلر

ماجرای تیراندازی در خیابان درختی تهران

تلاوت زیبای کودک فلسطینی بر روی ویرانه‌های خانه‌

نجات یک بچه ویکونیا از باتلاقی در شیلی

نماهنگ «جان‌ خواهر»

طنین اذان و اقامه نماز در دانشگاه هاروارد

فریضه واجبی که فراموش شده!

طرز تهیه پاستا پنیری

ترکیب معجزه آسا برای رفع یبوست

بهترین وعده‌های غذایی برای کاهش چربی