آریا بانو

آخرين مطالب

فعال بازار خودرو: با استانداردهای ما پورشه، بنز و ب‌ام‌و هم رد می‌شوند! اقتصادي

فعال بازار خودرو: با استانداردهای ما پورشه، بنز و ب‌ام‌و هم رد می‌شوند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - در روزگاری که کیفیت خودروهای ساخت داخل، روز به روز در حال کاهش است و مونتاژکارهای چینی مستقر در کشور نیز محصولات‌شان را بسیار گران‌تر به مردم قالب می‌کنند، آزادسازی واردات خودرو شاید خبر خوشی برای بازار باشد. البته در کمتر از 6 ماه، طرح واردات خودروهای نو، جای خود را به واردات اتومبیل‌های کارکرده داده اما به عقیده کارشناسان، همین نیز می‌تواند روزنه امیدی را در صنعت خودرو باز کند. 
مدت زیادی از تصویب قانون واردات خودروهای کارکرده در مجلس می‌گذرد. در این قانون که در قالب لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس داده شد، ایراداتی که به طرح واردات خودروهای کارکرده وارد شده بود، بر طرف شده است.
با گذشت زمان و با به تاخیر افتادن اجرای نهایی این طرح، شائبه‌هایی از احتمال اجرا نشدن آن ایجاد شده است. به عقیده برخی، این قانون در مرحله رسیدگی اولیه است و برخی دیگر معتقدند که تصویب این طرح در آستانه انتخابات مجلس، بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته است. کدام احتمال به واقعیت نزدیک‌تر است؟ چه سرنوشتی در انتظار واردات خودرهای کارکرده خواهد بود؟
روزنامه اینترنتی فراز در این باره با «علی خسروانی»، مالک فروشگاه‌های زنجیره‌ای خودرو در کشور گفت‌وگو کرده است.
خسروانی در این باره گفت: «موضوع اصلی این است که واردات خودرو تا امروز، در آن جایی که باید، پذیرفته نشده بود. یعنی برآیند تصمیم‌گیری‌ها در کشور، موافق واردات خودرو نبود. در کشور ما تنها کاری انجام می‌شود که دولت، مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر نهادها روی آن اجماع داشته باشند. وقتی برآیند این نهاد‌ها، از موضوعی دفاع می‌کنند یعنی آن موضوع پذیرفته شده است. به خاطر همین است که این بار، بازار هم واکنش جدی به مساله نشان داده است. این‌بار می‌بینیم که مونتاژکارها نیز بعد از 4 سال، فروش اقساطی را دوباره راه‌اندازی کرده‌اند».
او در ادامه گفت: «تجربه تلخ ممنوعیت واردات لوازم خانگی، موجب شد که شاهد یک عزم جدی در آزادسازی واردات خودرو باشیم. این تجربه برای بازار خودرو به یک فرصت تبدیل شد. از طرفی، نارضایتی‌ها از خودروسازهای داخلی نیز افزایش یافته بود. در هر صورت ممکن است دولت و مجلس نیز بخواهند از این اتفاق به عنوان برگ برنده استفاده کنند. در نهایت اما یک اتفاق مثبتی است که برای مردم مفید خواهد بود».
این فعال صنعت خودرو با اشاره به دلیل دیگری از به سرانجام رسیدن واردات خودروهای کارکرده گفت: «مهم‌تر از همه، اختلافات سیاسی است. همه از این تصمیم متعجب شده‌اند اما تعجب ندارد. آقای احمدی‌نژاد نیز در نخستین اقداماتش، واردات خودرو را آزاد کرد. چرا؟ چون صنعت خودرو در اختیار جناح مقابلش بود به شریان اقتصادی آن‌ها تبدیل شده بود. امروز نیز، جناح‌بندی‌های سیاسی با اختلاف جزیی، شبیه سال 84 است. مجموعه همه این عوامل، دست‌به‌دست داده‌اند تا واردات خودرو آزاد شود و پنجره‌ای برای مردم باز شود».
او با اشاره به علت اجرایی نشدن طرح واردات خودروهای نو گفت: «مصوبه قبلی را مجلس مصوب کرد و آقای فاطمی امین نمی‌خواست آن را اجرا کند. این بار اما، دولت لایحه دوفوریتی را به مجلس داد و مجلس آن را تصویب کرد. در مصوبه پیشین اما، مجلس دولت را در عمل انجام‌شده قرار داد. البته، قوانین دست‌وپاگیری نیز در مصوبه پیشین وجود داشت که در لایحه دولت رفع شده است. مثلا اعلام کرده بودند که تنها خودروهایی می‌توانند وارد شوند که نمایندگی رسمی داشته باشند. در حالی که ما به دلیل تحریم‌ها، نمایندگی رسمی در ایران نداریم. مانع دوم، استاندارد 85 گانه سازمان ملی استاندارد بود. باور نمی‌کنید که پورشه و بنز و ب‌ام‌و در این استاندارد رد می‌شوند.
مسایل دیگری نیز وجود داشت که در واردات خودروهای نو دست‌وپاگیر بود. در لایحه تازه دولت اما گره‌ها باز شده بود. برای مثال در قانون جدید ذکر شده که استاندارد ایران ملاک نیست و استاندارد کشور مبدا ملاک قرار داده شده است. از سوی دیگر این قانون مساله شرط حضور نمایندگی‌های رسمی خودروها را نیز رفع کرده و گفته اگر در کشورهای همسایه نمایندگی داشته باشد، کافی است. شرط عجیب دیگری که در طرح قبلی آمده بود، این بود که خودرو باید همراه با انتقال تکنولوژی وارد کشور شود. امروز کمپانی‌ها حاضر به به اشتراک گذاشتن باشگاه‌ مشتریان خود نیز نیستند چه برسد به تکنولوژی! این موانع در قانون جدید مرتفع شده است».
ایراد مهمی که به قانون واردات خودروهای کارکرده وارد شده، مساله تامین قطعات این خودورها است. علی خسروانی در توضیح این ایراد گفت: «امروز تامین قطعات چطور انجام می‌شود؟ الان خودروهای مدل 2005 تا 2017 که استهلاک بیشتری هم دارند، در تامین قطعه مشکل ندارند. تعداد شرکت‌ها و بازرگانان در حوزه تامین قطعه آنقدر زیاد است که مشکلی ایجاد نمی‌کند. امروز نایاب‌ترین قطعه از کمیاب‌ترین خودرو نیز در کمتر از 24 ساعت تامین می‌شود. مساله دیگر این است که مگر خودرو مدل 2022 یا 2020، استهلاک بیشتری نسبت به مدل‌های موجود در ایران دارند؟ امروز مدل‌های 2003 هم با چنین مشکلی مواجه نیستند. البته که در این مسیر،‌ مشکلات غیرقابل انکاری نیز وجود دارند که باید با صبر، برطرف‌شان کرد».

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات انسان‌نمای تسلا در نقش کارگر کارخانه

داستانک/ پدر پیر

صداقت: نیمه اول آن شجاعت و کیفیت را نداشتیم

پورموسوی: امروز شجاعانه بازی کردیم

حجازی: بی‌انصافی بود اگر نمی‌بردیم

عباسی: می‌توانستیم امروز برنده بازی باشیم اما نشد

اعتراض هوادار فولاد به عبداله ویسی در مورد وضعیت فولاد

نادری: خوشحالم توانستیم برنده بازی باشیم

تقدیر سپاهان از پرشورهای کم تعداد

واکنش رضا میرزایی بعد از سوت پایان بازی

اسماعیلی‌فر: امیدوارم نساجی در لیگ بماند

صحنه مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه استقلال

تو فقط سر عقد بیا امضا کن برو!!

مسابقه جالب تشخیص چهره‌ی بهرام رادان با امیر کاظمی

پدری که یک سال هر شب به مزار دختر خود سر میزند

تصنیف «قصه گیسو» با اجرای قدیمی از حسام الدین سراج

قتل دردناک زن مطلقه به دست پدرش

به‌به عجب چاییِ، همش تبرکِ!

گوناگون/ چطور می‌توان از سحر و جادو در امان ماند؟

بارش برف بهاری در گردنه چری

ارتفاع 5 متری برف بهاری در مرز قزوین و مازندران

تصاویری زیبا از اسب‌های وحشی در طبیعت

خوراک قارچ و هویج بخارپز رژیمی

طرز تهیه کورن داگ سوخاری ساده و خوشمزه

تأثیر دل شکستن و بغض بر روی قلب در طب سنتی

معجون جادویی تقویت قلب در طب سنتی

8 ایده خلاقانه برای تبدیل لاک براق به لاک مات

بزرگترین معماهای علم جهان

دور از رخ تو چشم مرا نور نمانده است

فرجی: نمی‌دانم چرا جو فقط علیه پرسپولیس است؟

جنگ لیائو با میلانی‌ها؛ شما نمی‌فهمید!‏

نویدکیا: خوب بازی کردیم اما نفت آبادان گل زیبایی به ما زد!

امیری: از برد مقابل نساجی ناراحتیم!

ستاره استقلال از بازی با فولاد محروم شد

ترابی: فقط تمرکز روی بازی خودمان داریم

عصبانیت روزبه چشمی با کارت زرد داور همراه شد

واکنش خوب سید حسین حسینی دروازه استقلال را نجات داد

حردانی دومین محروم استقلال مقابل فولاد

بوفون: از عملکرد ده‌روسی در رم شگفت‌زده شدم

گزارش زنده؛ استقلال 1 - 1 ذوب آهن

مت دیمون و کارگردان «بورن» در یک کمدی دزدی همراه شدند

پیمان جبلی: «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد

گفتگوی «صفی الدوله» با «اسماعیل»

محمد دلاوری روی تخت غسالخانه

کفن هم گران شد

ماجرای نخستین مدرسه دخترانه جهان در ایران!/ مادر هلاکوخان مغول چطور در ایران مدرسه ساز شد؟

قطعه زیبای موسیقی با اجرای با احساس گیتار توسط Solo Sanches

مقام آموزش و پرورش: 380 هزار معلم معترض به رتبه بندی، ارتقای رتبه گرفتند

مرد بی‌اخلاق عکس‌های خصوصی نامزدش سابقش را منتشر کرد

تلاوت قرآن کودک فلسطینی بر روی ویرانه‌های خانه‌اش در غزه