آریا بانو

آخرين مطالب

همه چیز درباره ی اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD خانواده

همه چیز درباره ی اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اختلالات رفتاری تخریبی و برخی عوامل مرتبط با آن در کودکان
اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD ، یکی از اختلالاتی است که ممکن است در هر فردی و یا در هر کودکی مشاهده شود. البته که کودکان یکی از مهم ترین کیس هایی هستند که انواع اختلالات رفتاری تخریبی را می توانید در آن ها مشاهده نمایید.
اختلالات رفتاری تخریبی چیست؟
اکثر کودکانی که به اختلالات رفتاری تخریبی دچار هستند، به شکل های مختلفی، رفتارهای سرپیچی‌گرانه، ناسازگاری و همکاری نکردن را از خود نشان می دهند و این رفتارها می توانند در دوزهای شدید و یا ضعیف در منش کودک نمایان شوند و نهایتا تمام زندگی او و آرامش والدین و خانواده را تحت تاثیر خود قرار دهند. 
بچه هایی که به اختلالات رفتاری تخریبی دچار هستند، به شدت لجباز، یک دنده و از همه مهم تر، بسیار تحریک پذیر می باشند. در واقع هر حرف و یا کاری می تواند زمینه را برای عصیان و نافرمانی این مدل بچه ها فراهم نماید و عموما کنترل بچه هایی که به اختلالات تخریبی دچار هستند، کار بسیار دشواری می باشد و در اکثر مواقع بدون دخالت یک روان درمانگر، امکان پذیر نخواهد بود.
به هر حال همه می دانیم که چالش های پیش رویی که ممکن است در تربیت فرزندان و بچه ها مشاهده شود، می تواند بسیار زیاد و متنوع باشد و اختلالات رفتاری تخریبی یا همان DBD، یکی از همین چالش ها است که در اکثر مواقع می تواند به راحتی پیگیری و درمان شود.
اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD، به دو دسته تقسیم می شوند و تفاوت این دو دسته در مدل رفتارها و عکس العمل هایی است که کودکان از خودشان بروز می دهند. در ادامه درباره ی این اختلال و انواع آن ها و چالش هایی که ایجاد می کند و نهایتا درمان آن بیشتر برایتان صحبت خواهیم کرد. از این رو پیشنهاد می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی ابعاد مختلف این موضوع، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید: 

آریا بانو

انواع اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD
همان طور که گفتیم اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD، می توانند به دو دسته ی مهم تقسیم شوند که هر کدام از این دو نوع، حالت ها و فاکتورهای رفتاری خاص خودشان را دارا هستند. این اختلالات را می توانیم با نام های اختلال نافرمانی مقابله‌ جویانه یا ODD و اختلال سلوک یا CD به دو دسته ی مشخص تقسیم نماییم که در ادامه به شرح فاکتورهای رفتاری هر کدام از این دو دسته خواهیم پرداخت : 
اختلال سلوک یا CD :
در این اختلال، عموما فرد و یا بهتر بگوییم، بچه، هیچ احترامی برای دیگران، چه بزرگتر و چه کوچک تر قائل نیست و نهایتا این بی احترامی به حدی می رسد که نسبت به این افراد، حس پرخاشگری و حمله دارد. قلدری کردن برای بزرگ تر ها، ترساندن و آزار آن ها، یکی از مهم ترین سرگرمی های این دسته از بچه هاست.
بچه هایی که به اختلال سلوک دچار می شوند، عموما برای گفتن دروغ و یا خراب کردن اموال دیگران و دزدی کردن وسایل دیگران که عموما هم این کارها را انجام می دهند، هیچ احساس بد و عذاب وجدانی ندارند و با خیال راحت این اشتباهات را مرتکب می شوند. این افراد در هیچ چارچوبی ماندگار نخواهند بود و مدام از خانه و مدرسه و هر جایی که زیر ذره بین باشند و قرار باشد که مسئولیتی را بر عهده بگیرند، به راحتی فرار می کنند. 
اختلال نافرمانی مقابله‌ جویانه یا ODD:
این بچه ها درباره ی هر چیز کوچکی بحث می کنند و عموما از هیچ فرمانی پیروی نمی کنند. هر گونه قانون و قانون مندی باعث می شود تا این بچه ها برای سرپیچی کردن، بیشتر تحریک شوند. آزار دادن دیگران را نوعی سرگرمی می دانند و خیلی راحت از کوچک ترین رفتار دیگران نیز ناراحت می شوند. این بچه ها خیلی راحت افراد را سرزنش می کنند و از این کار نیز بسیار لذت می برند.
بچه هایی که به اختلال نافرمانی مقابله‌ جویانه، دچار هستند، میل شدیدی به انتقام جویی و کینه توزی دارند و عموما همیشه عصبانی هستند. لازم به ذکر است بدانید که این احساسات و رفتارها ممکن است در رفتارهای هر انسان بالغی هم نمایان شود اما کودکان و بچه هایی که به اختلالات نافرمانی مقابله‌ جویانه دچار هستند، شدت این رفتارها در آن ها خیلی بیشتر از سایرین می باشد. 

آریا بانو

اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD، می توانند به دو دسته ی مهم تقسیم شوند
چه عواملی باعث می شود که اختلالات تخریبی در یک بچه نمایان شود؟
یکی از مهم ترین عواملی که می تواند زمینه را برای ابتلای کودکان به این اختلال فراهم کند، عامل وراثت است. در واقع اکثر بچه هایی که پدر و یا مادرشان در شرایط روحی و اجتماعی خوبی به سر نمی برند، با این اختلال درگیر می باشند. انواع اختلالات روحی، اعتیاد شدید به انواع مواد مخدر، روان ‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت ضداجتماعی، همگی مواردی هستند که می توانند زمینه را برای ایجاد اختلالات تخریبی در یک کودک فراهم نمایند. 
در واقع تا حد زیادی، وجود این اختلالات در کودکان به رفتار پدر و مادران شان برمیگردد. کودکی که از بچگی از مادر و پدر خود ترد شده و مورد توجه والدین خودش نبوده، به شدت مستعد این است که بتواند اختلالات تخریبی را در وجودش پرورش دهد. از جهتی، بچه هایی که در ابتدای سنین رشد خود با آزارهای فیزیکی و جنسی و روانی از طرف خانواده شان مواجه بودند، احتمال این که به اختلالات تخریبی دچار شوند در آن ها بسیار زیاد است. در کنار این موارد، اختلالات فیزیکی که کودک با آن ها دست و پنجه نرم می کند، نیز می تواند سیستم عصبی او را تحت تاثیر قرار دهد. 

آریا بانو

درمان اختلالات رفتاری تخریبی یا DBD
خوشبختانه برای کنترل و درمان اختلالات تخریبی، راه حل های زیادی وجود دارد. قبل از هر چیزی شما باید کودک تان را به یک روان درمان گر معرفی کنید تا او با بررسی های تخصصی، بتواند تکنیک های مواجه با او و کنترل عکس العمل های او را به شما آموزش دهد. البته یک سری درمان های دارویی هم وجود دارند که در مواقع شدت اختلالات تخریبی برای تسلط بیشتر بر روی علائم بیماری، از آن ها استفاده می شود. در نهایت باید خدمت تان عرض کنیم که این بیماری به راحتی و با کمک یک روان درمان گر، قابل کنترل می باشد. 
گردآوری : بخش کودکان بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185428/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

آهنگی که آریا عظیمی نژاد را جزو 5 آهنگساز برتر ایران کرد

عبور از مناطق سخت‌گذر برای برق‌رسانی!

تکلیف جدا شدن فیروزکوه و دماوند و ری از تهران مشخص شد

سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد

فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان روانگ اندونزی

تصاویری از بارش شدید تگرگ در خراسان جنوبی

یکی از زیباترین دره های چین

دریاچه زریبار مریوان در کردستان بعد از سال‌ها سرریز کرد

معنی جالب جنگ زرگری

لحظه هولناک سقوط دکل برق روی یک خودرو وسط جاده

منظور از نوروپاتیک چیست؟

تاثیر دخانیات بر سلامت مادر و جنین

بادکش کتف بر روی کل بدن تاثیرگذار است!

صد پسر در خون بغلتد گم نگردد دختری

نوجوان‌ها عوض نشدند شرایط زندگی تغییر کرده است!

تعیین جنسیت با ivf امکان ‌پذیر است یا خیر؟

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

معنی حسن تعلیل چیست؟

خاطره جالب شاکری از مرحوم مسعود اسکویی!

تاج‌‌گذاری امپراطور ایرانی در لیگ والیبال رومانی

کشتی‌گیران مطرح روسی مجوز حضور در المپیک را کسب می‌کنند؟

یزدانی اردوی ملی را ترک کرد

اقدامی راهبردی برای تبدیل والیبال ایران به قدرت اول منطقه

استارت روئینگ‌سواران برای حضور در المپیک

کاتالونیا قهرمانی رئال را تحویل نگرفت!

واکنش اوسمار ویرا به سوپرگل شهاب زاهدی

ببینید/ خرید کنید / درب منزل پرداخت کنید

پرز آقای جام رئال مادرید شد

فرصت 3 فیلم کوتاه ایرانی برای اسکار 2025

مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان

بی‌بی شازده رو بیچاره کرد!

طرح پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل

پلیس راهور برای باز کردن راه دست به بیل شد

کشف اسکلت‌های بدون دست و پا در «آشیانه گرگ» هیتلر

گوناگون/ اگر نقاشی کودکان واقعیت داشتند

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

تفاوت بین بادکش و حجامت

بلایی که ورزش با آرایش بر سر پوست می‌آورد

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟

داستانک/قدرت تلقین

حرف‌های مهم عنایتی درباره اتفاقات پرسپولیس- سپاهان

دردسر بزرگ لوزانو در تیم ملی والیبال اوکراین

مناف هاشمی: شاگردپروری از خصوصیات استاد اسکویی بود

نکونام: هر گروهی متحدتر باشد موفق می‌شود

نکونام: من هر کاری دلم بخواهد می‌کنم

دو مدافع استقلال آماده دیدار با ذوب آهن شدند

اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک

نکونام: تمدید قراردادها رااز هفته آینده شروع می‌کنیم