آریا بانو

آخرين مطالب

تفاوت نشاسته گل با نشاسته ذرت چیست خانه داري

تفاوت نشاسته گل با نشاسته ذرت چیست
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آخرین خبر / اغلب نشاسته گل به شکل دونه‌های درشت فروخته می‌شه. ولی همیشه هم اینجوری نیست و بعضی وقت‌ها نشاسته گندم به شکل پودری هم فروخته می‌شه،
نشاسته گندم بیشتر به نشاسته گل معروفه یعنی با این‌ اسم شناخته می‌شه. با این نشاسته بیشتر مسقطی، باسلوق، فرنی، مشکوفی، زولبیا و فالوده درست می‌شه. دانه های ذرت دارای مقادیر قابل توجهی نشاسته هستند که این نشاسته به طور معمول طی فرآیندی صنعتی به صورت خالص از دانه های ذرت استخراج و استفاده میشه. همینطور گفته میشه که حدودا 85 درصد از نشاسته تولیدی در جهان دارای منشأء ذرت هست.
نشاسته ذرت سفید رنگه و به صورت پودریه که طی فرآیندی از دانه‌های ذرت گرفته می‌شه
و مثل نشاسته‌های دیگه معمولا عامل غلظت در غذاها و شیرینی‌هاست.
در دستورات شیرینی عموما از نشاسته ذرت استفاده می‌شه.
نشاسته ذرت معمولا برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد دستور جایگزین می‌شه

یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد داره یا عامل غلیظ کننده سوپ‌هاست.
(برای غلیظ کردن و لعاب دهی به سوپ مقداری از نشاسته ذرت را داخل آب سرد حل کنید.)⠀
علاوه بر این نشاسته ذرت به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم و بو و رنگ در شیرینی‌پزی و کیک پزی و همچنین تزئین‌هایی که با فوندانت صورت می‌گیره کاربرد زیادی داره.
در دستور رولت و کیک اسفنج ساده از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده می‌شه.⠀
همچنین از نشاسته ذرت در تهیه ماست خانگی هم میشه استفاده کرد که علاوه بر سفت شدن ماست
باعث افزایش ارزش غذایی ماست هم میشه چون که نشاسته ذرت دارای فواید درمانی زیادی است.
آشنایی با دیگر خواص نشاسته گل
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نشاسته گل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نشاسته گل
توجه داشته باشید که نشاسته گل همان نشاسته گندم می باشد و به هر دو نام معروف است.
نشاسته گندم یک کربوهیدرات است که در بسیاری از گیاهان یافت شده و بخش مهمی از رژیم غذایی انسان ها و همچنین غذای حیوانات خانگی را تشکیل می دهد.
از منابع مهم نشاسته می توان به ذرت، گندم و سیب زمینی اشاره کرد که شامل مجموعه فراوانی از مولکول های گلوکز می باشند.
کاربرد نشاسته وسعت زیادی دارد و از آن در مواد غذایی و همچنین صنعت تولیدی نیز استفاده می شود.
نشاسته ای که در مواد غذایی به کار می رود، موجب غلیظ شدن و انسجام در آن ها می شود.
برخی از مواد غذایی که می توان با اضافه کردن نشاسته، به غلظت آن ها افزود عبارتند از:
پودینگ ها، انواع سس ها، سوپ ها، خمیر پای ها، چاشنی و افزودنی های سالاد و بسیاری مواد غذایی دیگر.
البته نوعی از نشاسته در مواد غذایی که قابلیت گرم شدن ندارند نیز به کار می رود.
ابتدا تنها منبع اصلی نشاسته، گندم بود.
اما رفته رفته ذرت و سیب زمینی جزو منابع اصلی استخراج نشاسته قرار گرفتند و کاربرد وسیع و گسترده ای پیدا کردند.
امروزه انواع نشاسته از جمله نشاسته ذرت و نشاسته گندم یا نشاسته گل در بازار موجود می باشند.
خواص نشاسته گل برای پوست
شما می توانید از نشاسته گل برای بهتر شدن آفتاب سوختگی، سوزش پوست، گزیدگی و ناراحتی های دیگر پوستی استفاده کنید.
برای این منظور باید 3 قاشق غذاخوری نشاسته گل را با مقدار کافی آب سرد مخلوط کنید، تا زمانی که مانند کره بادام زمینی غلیظ شود؛
سپس آن را روی پوست قرار بدهید و با پارچه کتان یا گاز بپوشانید و بگذارید تا خشک شود.
پودر نشاسته گل با خاصیت تسکین دهندگی و ضدالتهابی در طب سنتی برای بهبود التهابات،
سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شد.
نشاسته گل باعث کنترل چربی پوست می شود. برای این کار باید نشاسته را با آب لیموی تازه مخلوط کنید،
تا وقتی که حالت چسبندگی پیدا کند، سپس آن را روی قسمت های مورد نظر بزنید.
این ترکیب چربی اضافی پوست را خارج می کند و جوش و آکنه را درمان می کند. همچنین پوست شما را شفاف و درخشان می کند.
خواص نشاسته گل برای کودکان
پودر نشاسته کودک با خاصیت تسکین دهندگی و ضدالتهابی در طب سنتی برای بهبود التهابات،
سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شد.
نشاسته گل به ندرت امکان دارد حساسیت پوستی، ایجاد کند اما بهتره در کودکان و افراد حساس زیاده روی نشود.
خواص نشاسته گل برای سرفه و گلو درد و سرماخوردگی و گرفتگی صدا
یکی از راه های درمان سرفه و گلودرد مصرف نشاسته گل است. برای این کار مقداری نشاسته گل را با مقدار کمی آب ولرم مخلوط کنید.
پس از حل شدن نشاسته گل آب گرم روی آن بریزید و مخلوط کنید و بنوشید. اگر ابتدا داخل آب گرم بریزید نشاسته ی شما حل نمی شود.
اگر میزان آب ولرم شما زیاد باشد. بعد از اضافه کردن آب گرم هنوز هم گرم نیست و گلوی شما را نرم نمی کند.
تفاوت نشاسته گل و ذرت
اغلب نشاسته گل به شکل دونه‌های درشت فروخته می‌شه.
ولی همیشه هم اینجوری نیست و بعضی وقت‌ها نشاسته گندم به شکل پودری هم فروخته می‌شه،
نشاسته گندم بیشتر به نشاسته گل معروفه یعنی با این‌ اسم شناخته می‌شه.
با این نشاسته بیشتر مسقطی، باسلوق، فرنی، مشکوفی، زولبیا و فالوده درست می‌شه.⠀
دانه های ذرت دارای مقادیر قابل توجهی نشاسته هستند که این نشاسته
به طور معمول طی فرآیندی صنعتی به صورت خالص از دانه های ذرت استخراج و استفاده میشه.
همینطور گفته میشه که حدودا 85 درصد از نشاسته تولیدی در جهان دارای منشأء ذرت هست.
نشاسته ذرت سفید رنگه و به صورت پودریه که طی فرآیندی از دانه‌های ذرت گرفته می‌شه و مثل نشاسته‌های دیگه معمولا عامل غلظت در غذاها و شیرینی‌هاست.
در دستورات شیرینی عموما از نشاسته ذرت استفاده می‌شه.
نشاسته ذرت معمولا برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد دستور جایگزین می‌شه یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد داره یا عامل غلیظ کننده سوپ‌هاست.
(برای غلیظ کردن و لعاب دهی به سوپ مقداری از نشاسته ذرت را داخل آب سرد حل کنید.)⠀
علاوه بر این نشاسته ذرت به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم و بو و رنگ در شیرینی‌پزی و کیک پزی و همچنین تزئین‌هایی که با فوندانت صورت می‌گیره کاربرد زیادی داره.
در دستور رولت و کیک اسفنج ساده از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده می‌شه.⠀
همچنین از نشاسته ذرت در تهیه ماست خانگی هم میشه استفاده کرد که علاوه بر سفت شدن ماست
باعث افزایش ارزش غذایی ماست هم میشه چون که نشاسته ذرت دارای فواید درمانی زیادی است.
طرز تهیه نشاسته گل
مواد لازم :
گندم
آب
یک عدد دستمال کتان
گندم رو با آب خیس کنید به مدت 3-4 روز و هر روز آبش رو 2 -3 بار عوض کنید و بزارید بیرون در حیاط یا یکجای باز.
بعد 4 روز دونه ها رو با فشار انگشت تست کنید اگر دونه ها نرم شده بودن و داخلشون شیری شده بود و با فشار خیلی کمی شیره داخل گندم بریزه بیرون یعنی گندم ها آمادست
ممکن هست نرم شدن گندم ها بیشتر از 4 روز هم طول بکشه پس صبور باشید.
گندم‌ها رو خوب آبکش کنید و مقداری آب بریزید روشو و با دست یا هر چیزی که میتونید گندم ها رو له کنید
گندم ها رو “آسیاب نکنید” و بریزید داخل یک دستمال و با فشار شیر گندمها رو خارج کنید
و سر پارچه رو باز کنید و کمی آب بریزید و دوباره سر پارچه رو فشار بدید و شیر گندم ها رو خارج کنید
اونقدر این کار رو تکرار کنید تا فقط پوسته گندمها باقی بمونه همه این مراحل رو جایی انجام بدید که بعدا بتونید آبکشی کنید
چون هر جا قطره ای از این آب بریزه بعد از خشک شدن نشاسته خواهد شد و تمیز کردنش سخت میشه
ظرفی رو که پر کردید از شیر گندمها بزارید بیرون از خانه و جایی که اصلا تکون نخوره
بعد از یک شب آب صاف از نشاسته جدا میشه و نشاسته میمونه ته ظرف و آب جمع میشه روی نشاسته
با یک ملاقه یا کاسه به آرومی آب رو خارج کنید سعی کنید به آرامی این کار رو انجام بدید تا نشاسته و آب قاطی نشه
بعد که کامل آب رو خالی کردید کمی آب تمیز به نشاسته اضافه کنید و با قاشق هم بزنید
و دوباره بزارید یک جایی که نشاسته ته نشین بشه و آب بیاد بالای نشاسته و دوباره آب رو به آرامی خالی کنید
نشاسته خام بوی خیلی بدی داره پس حتــــــــما همه این کارها رو خارج از خانه در حیاط یا دریک محیط باز انجام بدید
بعد که کامل آب رو از روی نشاسته جمع کردید نشاسته رو بزارید جلوی آفتاب تا خشک بشه
فقط نباید نشاسته زیاد رو بریزید روی هم اینجوری میگنده باید ظرفتون بزرگ باشه و قطر نشاسته داخل ظرف هم کم باشه مثلا 2 سانت بیشتر نباشه
وقتی نشاسته سفت شد و کامل کامل خشک شد و ترک خورد نشاسته شما آماده هست.
نشاسته رو به کمک کفگیر یا قاشقی خورد کنید و در یک ظرف خشک و در بسته نگهداری کنید.
نشاسته گل برای باسلوق
نشاسته گل 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آب 1٫5 پیمانه
گلاب 2 الی 4 ق غذا خوری
کره 20 گرم
پودر نارگیل و گردو به مقدار لازم
در ابتدا باید نشاسته گل را با آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته گل داخل آب سرد خوب حل شود
و برای اطمینان از این که دانه درشتی داخل آن نباشد از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید.
در ادامه شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا کمی شکر حل شود و بعد کره ذوب شده را اضافه کنید
و بعد روی حرارت قرار دهید و مداوم در این مرحله باید هم بزنید تا نشاسته خودش را بگیرد
و بوی خامی آن گرفته شود و دقت کنید حرارت باید خیلی کم باشد و این مرحله ممکن است نیم ساعت طول بکشد.
در ادامه وقتی وسط قابلمه مواد جمع شد از روی حرارت بردارید و پودر نارگیل را داخل یک کاسه بریزید
و دست های خود را چرب کنید از مواد مورد نظر بردارید و در دست گرد کنید و بعد داخل نارگیل بزنید
و روی آن گردو قرار دهید و برای 1 ساعت در یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید. نوش جان
نشاسته گل برای فرنی
شیر پر چرب 2 پیمانه
نشاسته 2.5 ق غذا خوری
خامه صبحانه 1 ق غذا خوری
زعفران 2 ق غذا خویر
شکر 2 ق غذا خوری
شکلات تخته ای به مقدار لازم
ابتدا شیر پرچرب محلی یا پاستوریزه را داخل قابلمه بریزید و نشاسته گل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته به خوبی داخل شیر حل شود.
به ازای هر لیوان شیر باید یک ق غذا خوری نشاسته گل در نظر بگیرید و حتما از نشاسته تازه استفاده کنید تا بوی ترشی به فرنی شما ندهد.
حالا شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مداوم هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود.
سپس وقتی مخلوط یکدست شد و نشاسته کاملا باز شد خامه صبحانه را اضافه کنید. مواد را مداوم هم بزنید تا فرنی به غلظت برسد.
حالا باید مواد فرنی را به سه قسمت تقسیم کنید. به یک کاسه زعفران بزنید و هم بزنید تا رنگ باز کند.
به کاسه دیگر باید شکلات تخته ای اضافه کنید و تند هم بزنید تا شکلات با حرارت فرنی ذوب شود. کاسه آخر را به صورت ساده نگه دارید.
حالا ظرف سرو خود را انتخاب کنید و ابتدا فرنی سفید را بریزید و صبر کنید تا نیم بند شود
و بعد لایه کاکائویی و بعد زعفرانی را بریزید و با پودر کاکائو و گل محمدی تزیین کنیدو می توانید به صورت سرد یا گرم سرو کنید. نوش جان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171790/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر مطهر پدر شهیدان بابایی ملکشاه در بابل تشییع شد

شیرین و سلمان زوج دوستداشتنی سریال «نون خ» در پشت صحنه سریال

شایلی محمودی همسر بنیامین بهادری از دختر بانمکش رونمایی کرد / خانواده 6 نفره آقای خواننده ماشاالله داره

پوشش زیبای گلاره عباسی بازیگر اکرم سریال شهرزاد با استایل دختران جنوبی

یزدگردی تنهایی حدیثه تهرانی بازیگر خوش نشین ها با استایل جدیدش

بازوی رباتیک در ابوظبی برای مردم بنزین می‌زند

نشانه های عشق چیست؟

موقعیت خوب مهدی کریمی برای زدن گل دوم

گل دوم ایران به تایلند توسط سعید احمدعباسی

حرکت زیبا و تمرین شده بازیکنان ایران در ضربه آزاد

ضد حمله تایلند بر روی دروازه ایران

ضربه ایستگاهی خطرناک بازیکنان تایلند روی دروازه ایران

تورپین داور دیدار بایرن مونیخ - رئال مادرید شد

دفاع اولتراها از آلگری؛ بمان و یوونتوس را به جام جهانی ببر!

رئیس اتحادیه پارکور آسیا: پارکور ایران، ظرفیت جهانی دارد

اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش

گزارش زنده؛ تایلند 0-2 ایران

معرفی داوران بخش سینمای «اقوام»؛ از نیکی کریمی تا حامد بهداد

«اردلان» به «مریم» پناه می برد

سورپرایز جالب کامران تفتی برای مریم کاویانی

خاطرات شیرین دوران کودکی از زبان سوگل طهماسبی

اجرای جنوبی در «صداتو» که همه را شگفت زده کرد!

بازسازی صحنه کتک زدن مردم در اتوبوس توسط اراذل و اوباش

آیا در پارک قیطریه مسجد ساخته می‌شود؟

طوفان و تگرگ شدید در جنوب چین؛ 5 کشته و 33 زخمی

دستگیری سارقی که با پابند الکترونیکی هم دزدی کرد

هشدار نارنجی هواشناسی برای 13 استان

آتش‌سوزی در بازار مرکزی بندرعباس

دبی، تجربه هیجان‌انگیز پرواز در تونل هوا

مادر مکزیکی با حفظ آرامش خود توانست از حمله خرس سیاه جلوگیری کند

4 گوشه دنیا/ ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟

یک ساندویچ پرملات و خوشمزه خانگی

مرغ مارینه یونانی یک غذای متفاوت و خوشمزه

راه‌های انتقال بیماری هپاتیت

کاردستی آموزشی ساده با مواد بازیافتی

ساخت ماده پلیمری دوبعدی که عملکردی شبیه به گرافن دارد

خواندن شعر انگیزشی و زیبا از اقبال لاهوری

عجیب‌ترین تصمیم داوری در لیگ برتر انگلیس

خطا روی کریستیانو رونالدو توسط بازیکن نامرئی!

استقلال ایران باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد

مهران احمدی: می‌خواهیم قهرمان جام حذفی شویم

خراب‌کاری دروازه‌بان برزیلی با هدر دادن 2 پنالتی!

وقتی آنچلوتی در مونیخ به بن‌بست خورد

تلاش پزشکان سپاهان برای حضور اسدی برابر پرسپولیس

اوسمار حافظه بازیکنان پرسپولیس را فرمت کرد

بوکایو ساکا: هر چقدر می‌خواهید روی من خطا کنید!

گل اول ایران به تایلند توسط مهدی کریمی

گزارش زنده؛ تایلند 0 - ایران 0

من به دخترت اعتماد کردم ولی اون به من خیانت کرد!

دیالوگ سینا مهراد در شادروان