بزرگنمايي:
آریا بانو - همشهری / ماه رمضان فرا رسیده و یکی از دغدغههای روزهداران، داشتن احساس تشنگی و عطش در مدت 12-13 ساعت روزهداری است؛ چراکه این ایام معمولا میزان مایعات مصرفی در طول روز کاهش مییابد؛ از اینرو روزهداران باید آب موردنیاز بدن را با مصرف انواع نوشیدنیها و دمنوشهای مقوی و خوشطعم جبران کنند.
به گفته کارشناسان، گنجاندن نوشیدنیهای طبیعی، عرقها و دمنوشهای گیاهی در سفرههای افطار و سحر اهمیت زیادی دارد و روزهداران با نوشیدن آنها میتوانند مقاومت بدن خود را تضمین کنند. اگر میخواهید در این مدت، مفیدترین نوشیدنیها را تهیه و مصرف کنید، این مطلب را از دست ندهید.
دمنوش نعناع
مناسب: افطار و سحر
ویژگی: رفع نفخ و بهبود اختلال سیستم گوارشی، کاهش بوی بد دهان
مواد لازم:
نعناع: به مقدار کافی
- عسل: یک قاشق مرباخوری
-آب لیموی تازه: یک قاشق چایخوری
روش تهیه:
1. چند برگ نعناع را در یک فنجان آبجوش بیندازید.
2. حدود 5 تا 8 دقیقه درپوشی روی فنجان بگذارید تا دم بکشد.
3. پس از آمادهسازی چند دقیقه آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود.
4. سپس چند قطره آب لیموی تازه و کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
نکته: اگر نعناع تازه در دسترستان نیست، میتوانید نعناع خشک را جایگزین کنید.
دمنوش بابونه
مناسب: بعد از افطار و قبل از خواب
ویژگی: رفع عطش، تسکیندهنده معده، آرامکننده اعصاب و خوابآور
مواد لازم:
بابونه: یک قاشق چایخوری
دارچین: خیلی کم
عسل: یک قاشق مرباخوری
روش تهیه:
1. به ازای هر یک فنجان آب، یک قاشق چایخوری بابونه در قوری بریزید.
2. قوری را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.
3. بعد از 5 دقیقه دمنوش بابونه را در لیوان یا فنجان مدنظر بریزید و سرو کنید.
نکته: اگر میخواهید این دمنوش را بهصورت سرد مصرف کنید، بهتر است هنگام تهیه آن چند چوب دارچین هم در آب بیندازید و پس از خنک شدن کمی عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید.
دمنوش
زنجبیل و پرتقال
مناسب: افطار و سحر
ویژگی: سرشار از
ویتامین C، رفع خشکی گلو، بازگرداندن انرژی ازدست رفته بدن
مواد لازم:
زنجبیل: چند برش
پرتقال: یک پیمانه آب
آب لیموترش: 2 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
1.
زنجبیل را در یک پیمانه آب با حرارت ملایم بجوشانید.
2. پس از چند دقیقه جوشیدن،
زنجبیل را از آب خارج کنید.
3. آب پرتقال و آب لیموترش را به محلول بیفزایید.
4. دمنوش را از روی حرارت بردارید و در فنجان مناسب سرو کنید.
نکته: برای شیرینکردن این دمنوش میتوانید از عسل استفاده کنید.
شیر بادام
مناسب: سحر
ویژگی: انرژیبخش، تقویت مغز و سیستم ایمنی بدن
مواد لازم:
مغز بادام بدون پوست: یک فنجان
عسل: 2 قاشق
روش تهیه:
1. ابتدا باید بادامها را
پوست بگیرید.
2. برای
پوست کندن بادامها میتوانید آنها را در آب در حال جوش بریزید و پس از جوش خوردن، ظرف را از روی حرارت بردارید و بادامها را با آب سرد بشویید. بعد از این مرحله بهراحتی میتوانید
پوست بادام را جدا کنید.
3. مغز بادام را به همراه عسل و 2 لیوان آب سرد در مخلوطکن بریزید.
4. پس از یک دقیقه هم زدن مخلوط کاملا بهصورت
شیر درمیآید و میتوانید آن را در ظرف مدنظر بریزید و میل کنید.
نکته: با کم و زیاد کردن عسل میتوانید مقدار
شیرینی نوشیدنی را کنترل کنید. برای بیماران دیابتی این نوشیدنی بدون عسل توصیه میشود.
اسموتی
سیب و دارچین
مناسب: افطار
ویژگی: کنترل قند خون، ضدالتهاب و انرژیدهنده
مواد لازم:
سیب: 2 عدد
موز: یک عدد
پودر دارچین: کم
شیر: نصف فنجان
ماست: نصف فنجان
روش تهیه:
1. ابتدا
پوست سیب و موز را بگیرید و آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
2. میوههای خرد شده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در فریزر قرار دهید و صبر کنید تا میوهها یخ بزنند.
3. میوههای یخزده را در مخلوطکن بریزید و سپس شیر، ماست و پودر دارچین را اضافه و حدود 2 تا 3 دقیقه، مخلوطکن را روشن کنید. اجازه دهید همه مواد با هم ترکیب شوند و مخلوط یکدستی داشته باشید.
نکته: اگر میخواهید نوشیدنیتان رقیق شود، میتوانید مقدار موز را کم و به جای آن
شیر را اضافه کنید.
شربت نارنج
مناسب: افطار
ویژگی: کنترل قند خون و افزایش انرژی بدن
مواد لازم:
نارنج: 4 عدد
شکر: 4 پیمانه
پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق مرباخوری
روش تهیه:
1. ابتدا آب نارنج را بگیرید.
2. آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و بدون هم زدن 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.
3. آب نارنج را به همراه رنده
پوست پرتقال به قابلمه اضافه کنید و 20 دقیقه صبر کنید تا
شربت قوام پیدا کند.
4.
شربت را از روی حرارت بردارید و از صافی رد و در لیوانی مناسب با آب و چند تکه یخ سرو کنید.
نکته: هنگام قوام آمدن
شربت بهتر است کف روی قابلمه را بگیرید تا
شربت خوشرنگ و شفافی داشته باشید.