آریا بانو

آخرين مطالب

نکاتی درباره شناخت افراد بر اساس غذایی که می‌خورند پزشکي

نکاتی درباره شناخت افراد بر اساس غذایی که می‌خورند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز /در حالی که اصطلاح قدیمی «شما همان چیزی هستید که می‌خورید» به سلامتی شما اشاره دارد، این اصطلاح می‌تواند نشان‌دهنده شخصیت شما نیز باشد.
آیا می دانید غذاهایی که دوست دارید یا از آن متنفر هستید چه چیزی را در مورد شخصیت شما آشکار می کند؟
جولیت بوقوسیان، متخصص رفتارهای غذایی بیشتر درباره این موضوع توضیح می دهد. بوقوسیان در 30 سال گذشته رابطه بین عادات غذایی، شخصیت و تمایلات رفتاری را مورد مطالعه قرار داده است. مشاهده عادات مربوط به غذا دریچه ای را به لایه های پیچیده شخصیت فرد باز می کند. عادات غذایی ما نیز همگام با رشد شخصیت، رویدادهای عاطفی، بلوغ و تأثیرات محیطی و سلامتی به تکامل خود ادامه می‌دهد.
چه ارتباطی بین طعم و ژنتیک افراد وجود دارد؟
تحقیقات نشان می‌دهد که علوم اعصاب ارتباط بین شخصیت و ترجیحات طعم را حمایت می کند و بیشتر مربوط به جوانه‌های چشایی و جنبه‌های احساس دهان در مزه غذاست (مثلاً سوزش دهان بخاطر فلفل قرمز).
دکتر جان هیز، استاد علوم غذایی و مدیر مرکز ارزیابی حسی در کالج علوم کشاورزی پن استیت، می‌گوید: «یک تأثیر ژنتیکی پشت دلیل ترجیح دادن برخی غذاها بر سایرین وجود دارد. هم طبیعت و هم تربیت تعیین می‌کنند که دوست دارید چه بخورید. این عادات تغذیه ممکن است توسط والدین به شما منتقل شده باشد. این همان چیزی است که شما در کودکی می خوردید؛ بنابراین، ترکیب تجربه و یادگیری قبلی است، اما مستقیماً بیولوژیکی نیز می باشد.»
بنابراین، اگر غذاهای مورد علاقه شما گوشت و سیب زمینی است و در خانه ای بزرگ شده اید که گوشت و سیب زمینی سرو می کنند، احتمالاً پیوندی بین آن وجود دارد.
تفاوت های ژنتیکی نیز در این بین نقش دارند زیرا ما انواع مختلفی از گیرنده های چشایی داریم. در واقع، انسان حدود 25 ژن مختلف طعم تلخ دارد و در میان آنها انواع مختلفی وجود دارد که تعیین می کند آیا شما نسبت به طعم های خاص بسیار حساس خواهید بود یا کمتر حساس خواهید بود. یعنی اینکه در بین طعم تلخی نیز افراد طیف مختلفی از طعم تلخ را ترجیح می دهند.
لازم است توضیح بدهیم که گیرنده های چشایی و ژن های چشایی به هم مرتبط هستند اما یکی نیستند؛ گیرنده یک پروتئین و ژن رشته DNA است که این پروتئین را کد می کند.
هیز می‌گوید: «گیرنده‌ها را به‌عنوان یک دستگاه و ژن را به‌عنوان دستورالعمل‌هایی برای ساخت آن دستگاه خاص در نظر بگیرید. اگر دستورالعمل‌ها را تغییر دهم، ممکن است دستگاه را به اندازه‌ای تغییر دهم که عملکرد آن را تغییر دهم و در عین حال شکل کلی را حفظ کنم.»
هیز می‌گوید تفاوت‌های ژنتیکی که بر ادراک طعم و بوی تأثیر می‌گذارند، مختص برخی از غذاها هستند، مانند تلخی گریپ فروت، یا صابونی بودن گشنیز و همچنین می‌توانند مستقل از یکدیگر باشند.
با این حال، باید توجه داشت که یادگیری و قرار گرفتن در معرض این موارد همچنین می‌تواند بر بیزاری ذاتی از تلخی غلبه کند؛ به همین دلیل است که به گفته هیز، برخی از افراد از نوشیدن قهوه تلخ و یا آب گریپ فروت شیرین نشده لذت می برند.
داشتن طعم خوب به چه معناست؟
طعم شیرین، شور، ترش، تلخ و خوش طعم معروف به «اومامی» پنج نوع مختلف طعم هستند و به طور گسترده ای به این شکل شناخته می شوند و ترجیحات طعم و توانایی حس کردن هر یک، به تعداد جوانه های چشایی روی زبان بستگی دارد.
سه گروه مختلف وجود دارد:
1) افرادی با ذائقه شدید: این افراد بیشترین میزان ذائقه را دارند و تمایل دارند که نسبت به غذاهای مختلف علاقه زیادی داشته باشند. این افراد گزارش می‌دهند که غذاهایی مانند کلم بروکلی، کلم، اسفناج، گریپ فروت و قهوه برای آنها طعم بسیار تلخی دارد. غذاهای تند «بیش از حد قوی» در نظر گرفته می شوند. این افراد طعم های مختلف و شدیدی را در انواع مختلف غذا احساس می کنند.
2) افراد بی ذائقه: نقطه مقابل افراد گزینه یک هستند. با کمترین تعداد جوانه های چشایی، غذاهای تند و شور را ترجیح می دهند، زیرا بیشتر غذاها به زبانشان ملایم است.
3) مزه های متوسط: این افراد همه چیز را در سطح معمولی تجربه می کنند و حد وسط دو گروه بالا هستند.
نوشیدنی
رفتارهای غذایی و ویژگی‌های شخصیتی
در این مرحله است که شخصیت بررسی می شود. بر اساس نظریه پنج ویژگی بزرگ شخصیتی، پنج عامل زیر تعیین کننده شخصیت افراد هستند:
برون گرایی: برون گرا/ پر انرژی
توافق پذیری: دوستانه / دلسوز
آماده برای کسب تجربه: مبتکر/ کنجکاو
وظیفه شناسی: کارآمد/سازمان یافته
روان رنجوری: حساس/عصبی
محققان بر این باورند که چندین مورد از این صفات با جنبه های مختلف رفتار غذایی مرتبط است.
به عنوان مثال، برونگراها بیشتر از درون گراها از غذاهایی که می خورند، احساس بیشتری می گیرند. و طبق تحقیقات، کسانی که آمادگی بیشتری برای کسب تجربه دارند، وعده های بیشتری از میوه ها و سبزیجات می خورند و در هفته کمتر به سراغ غذاهای ناسالم می روند. تصور این است که افرادی که مبتکر و کنجکاو هستند به تنوع نیاز دارند، بنابراین آنها برای امتحان کردن میوه ها و سبزیجات جدید مشتاق تر هستند یا آن‌قدر شجاع هستند که غذاهایی را بخورند که قبلا دوست نداشتند.
مطالعات نشان داده است که ترجیحات طعم خاص را می توان با ویژگی های شخصیتی خاصی مرتبط کرد. به عنوان مثال، کسانی که جویای تازگی هستند، غذاهای شور را ترجیح می دهند، در حالی که کسانی که وابستگی بالایی به پاداش و تشویق دارند (یک ویژگی افراد برونگرا) تمایل زیادی به طعم شیرینی دارند.
پس منطقی است که افراد دارای سطوح بالای روان رنجوری (مضطرب و حساس) احتمالاً برای خوردن مواد غذایی ماجراجو نیستند و تنوع طلب نمی شوند.
همچنین مطالعات نشان می دهد که افراد احساساتی و ریسک پذیر تمایل به خوردن غذاهای تند بیشتری دارند.
بیزاری از غذا و شخصیت‌شناسی افراد
بیایید یک طرف دیگر ماجرا را هم بررسی کنیم! غذاهایی که دوست ندارید نیز می توانند سرنخ هایی را در مورد شخصیت شما آشکار کنند.
در واقع اگر از غذایی خاصی نفرت دارید این نشان دهنده این است که در چه مکان‌هایی سازش نمی‌کنید و همچنین میزان تعهد شما را زمانی که چیزی را دوست ندارید، نشان می‌دهد. به عنوان مثال، می توانید بگویید «من از خردل متنفرم». اما اگر حتی به بطری خردل دست نزنید، یا ظروف خردل را نشویید، در واقع باوری را شکل می دهید که نشان می دهد تسلیم ناپذیر، وفادار و متعهد به یک موضوع هستید. از دیدگاه یک فردی که شما را می بیند، ممکن است سخت و خشک به نظر برسید، اگرچه ممکن است این را به عنوان اشتیاق و تعهد نیز بدانند.
منفورترین غذاها
بنابراین، راز غذاهایی که مردم کمتر دوست دارند چیست؟ بر اساس تحقیقات، خردل در صدر فهرست قرار دارد و به دنبال آن تربچه و پیاز.
هر سه طعم بسیار تند و خاصی دارند کسانی که از این غذاها متنفرند اغلب به دنبال تعادل هستند، از رویارویی با موضوع های غیرمنتظره دوری می کنند و توسط افرادی با سبک شخصیتی تهاجمی بهم می ریزند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1161487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ستاره سیتی: به این دلیل رئال تیم بسیار عجیبی است

طارمی 15 دقیقه بازی کرد، پورتو 2 امتیاز از دست داد

مدیر اینتر خرید طارمی را تایید کرد؛ کیفیت تیم بالا می رود

وقت انتقام از پرسپولیس فرا رسید

اعتراض ستاره تاتنهام به داوری لیگ برتر

خلاصه بازی پورتو 2 - اسپورتینگ 2

پاس گل احسان حاج صفی در مقابل پائوک

حضور «تنهای» یزدانی در بوداپست؛ قاسم‌پور کجای ماجراست؟

محمد صلاح تهدید کرد؛ اگر حرف بزنم آتش به پا خواهد شد!

طاهری: مقابل تایلند بدون نقص بودیم

چمپیونزلیگ زنان؛ حریف بارسلونا در فینال مشخص شد

دانشگر آماده سفر به تهران برای تقابل با پرسپولیس

اولین تیم سقوط کننده از بوندسلیگا مشخص شد

سیو جالب یک دروازه بان در لیگ لبنان!

فقط یه نفر می تونست و می تونه نویر رو به وحشت بندازه؛ CR7

خوراکچی: لحظه به لحظه تیم تایلند را آنالیز کردیم

کشف مقبره اسرارآمیز یک پادشاه

تقسم استان تهران روی میز دولت

شمسایی: این قهرمانی فقط برای مردم است

علت حذف بیانیه استقلال؛ فرار از جریمه میلیاردی!

ستاره بارسا: بلینگام بهترین بازیکن جهان است

صلاح مقابل کلوپ؛ چه کسی باعث پیشرفت دیگری شد؟

رویای گولر؛ اولین بازیکن ترک قهرمان چمپیونزلیگ

روایت فارس از مسمومیت 29 پزشک با مشروبات الکلی تقلبی

نماهنگ "خلصنا من الفراق الحرم" با صدای پویانفر

فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان با فاصله‌ی 34 میلیون سالِ نوری از زمین

داستانک/ پستچی

پیشگویی دقیق نتیجه دیدار فینال ایران - تایلند توسط حسین طیبی

پاس گل احسان حاج صفی در بازی امشب آاک مقابل پائوک

تاثیرگذاری احسان حاج صفی روی گل دوم آاک مقابل پائوک

نساجی گلزنی به ذوب آهن را تمرین کرد

پاری سن ژرمن قهرمان لیگ فرانسه شد

کری ستاره رم برای لورکوزن؛ رکوردشان را می‌شکنیم!

2 مدال برنز؛ دستاورد ساواته ایران در بلغارستان

4 پیروزی ملی‌پوشان امید بوکس در مسابقات آسیایی

12 کاراته‌کا در انتخابی مرحله دوم تیم امید بانوان

تمرین مشترک ملی‌پوشان ووشو با چینی‌ها

یک داستان عاشقانه از پارسا پیروزفر و حواشی‌اش

صداوسیما باز هم حقوق هنرمندان را نقض کرد

ویولنسل نوازی زیبا و آرامش بخش در ارکستر سمفونیک

برنامه وزارت کشور فراهم شدن امکان ورود زائران ایرانی به عراق با خودرو شخصی

عاقبت خوابیدن پشت فرمون رانندگی!

ناکامی ببر در شکار طاووس

زرشک پلو با مرغ مجلسی و زعفرانی

پاستا با سس خاص را تست کن، طعمش بی‌نظیره!

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

٥تا ترفند طلایی که مطمئنم خیلی به کارتون میاد

اگر این نشانه ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود