آریا بانو

آخرين مطالب

بیوگرافی سید ابراهیم رئیسی و همسرش دکتر جمیله علم الهدی گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیوگرافی سید ابراهیم رئیسی: سید ابراهیم رئیسی متولد 23 آذر 1339 در مشهد، روحانی و سیاستمدار معروف است که در دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری در سال 1396 کاندید شد، اما با حدود 38% آرا نفر دوم شد. او در حال حاضر متولی آستان قدس رضوی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.


سرویس چهره ها - حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی روحانی و سیاستمدار ایرانی، یکی از دو نامزد اصلی انتخاباتی ریاست جمهوری دوره دوازدهم و رقیب اصلی حسن روحانی بود. از زندگی شخصی و فعالیت های او چقدر می دانید؟ برای شناخت بیشتر این سیاست مدار سرشناس با ما همراه باشید.
بیوگرافی سید ابراهیم رئیسی
سید ابراهیم رئیس الساداتی از سادات حسینی که نسب اش به امام زین العابدین می‌رسد در 23 آذرماه سال 1339 در خانواده‌ای روحانی و مذهبی در نوغان مشهد به دنیا آمد. پدر ایشان که از روحانیون سرشناس مشهد بود هنگامی که سید ابراهیم پنج ساله بود به رحمت ایزدی پیوست. ابراهیم رئیس الساداتی معروف به رئیسی از چهره‌های شناخته شده انقلاب اسلامی است که مسئولیت‌های خطیری همچون نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری؛ دادستان تهران و سپس دادستان کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. البته شاید بیشترین شهرت اخیر ایشان مربوط به دوران کاندیداتوری دوره دوازدهم ریاست جمهوری و رقابت با سید حسن روحانی باشد.

تحصیلات و سوابق علمی
سید ابراهیم رئیسی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوی‌نژاد شروع نمود.
در سال 1354 جهت ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم، مدرسه ایت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که با مدیریت آیت الله پسندیده و در واقع با نظر امام خمینی (ره) اداره می‌شد، اشتغال به تحصیل داشت.
با اتمام دوره سطح حوزه، به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافته و از پایان نامه ی خویش با عنوان «ارث بلا وارث» دفاع کرد. این پایان نامه تبدیل به کتاب شده و در دست انتشار است.
همچنین در سال تحصیلی 1380 با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل داد و با تکمیل تحقیقات خود در حوزه فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه (سطح چهار) شد و در نهایت رساله ی دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع نمود. پایان نامه دکتری ایشان نیز به عنوان کتاب در دست انتشار است.
سید ابراهیم رئیسی در دوران دفاع مقدس
دکتر جمیله علم الهدی؛ همسر سید ابراهیم رئیسی
جمیله علم الهدی فرزند روحانی معروف؛ سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد و نماینده، ولی فقیه خراسان رضوی است. جمیله علم الهدی در سال 1344 به دنیا آمد. او دارای مدرک دکتری فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی است. ایشان در سال 1362 با سید ابراهیم رئیسی ازدواج کرده است. جمیله علم الهدی که تالیفات متعددی دارد در سال 1388 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نویسنده کتاب برگزیده سال برای کتاب «نظریه اسلامی تعلیم و تربیت» برگزیده شده است. او مؤسس و رئیس «پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی» است. او در دوران نامزدی ریاست جمهوری همسرش در سال 96 فعالیت‌های تبلیغاتی از جمله سخنرانی‌هایی داشته و در یک ویدیوی تبلیغاتی نیز به معرفی سید ابراهیم پرداخته است.
جمیله علم الهدی همسر ابراهیم رئیسی

جمیله علم الهدی در سخنرانی تبلیغاتی ریاست جمهوری همسرش
فرزندان ابراهیم رئیسی و جمیله علم الهدی
ابراهیم رئیسی و جمیله علم الهدی صاحب دو فرزند دختر شده اند که دختر اول ایشان فارغ التحصیل رشته علوم اجتماعی دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد و دختر دوم آن ها نیز دانشجوی کارشناسی رشته فیزیک دانشگاه شریف است و هر دو متاهل هستند.
فعالیت ها و مقام های سیاسی
سید ابراهیم رئیسی پیش از انقلاب از طلاب مبارز محسوب می‌شد و فعالیت‌های انقلابی همچون شرکت در تجمع‌هایی، چون تحصن علماء و روحانیون دانشگاه تهران را در کارنامه خود دارد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی که از نگرش عمیق حکومتی و تشکیلاتی برخوردار بود، بر آن شد تا با هدف کادرسازی برای تأمین نیاز‌های مدیریتی نظام تازه پا، یک دوره آموزشی برای حدود 70 نفر از طلاب قم که آن‌ها را برای به دوش کشیدن بار مسئولیت‌های مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آن‌ها را برای پذیرش این مسئولیت‌ها آماده کند؛ حجت الاسلام و المسلمین رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود.
در این دوره فشرده که عمدتاً در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار می‌شد، شخص شهید آیت الله بهشتی، حضرت آیت الله خامنه‌ای و سایرین از جمله مرحوم شهید حسن آیت، آیت الله موسوی اردبیلی و... به صورت هفتگی به تدریس می‌پرداختند.
پس از آن، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به دعوت مرحوم آیت الله شیخ‌هادی مروی نماینده امام خمینی در شهر مسجد سلیمان که آن روز‌ها پایگاه گروه‌های چپ و مارکسیست شده بود، برای کمک در کار فرهنگی و اداره امور همراه با گروهی از طلاب به آن شهر رفت و کلید ارتباط ایشان با مجموعه دادسرای انقلاب هم از همان‌جا زده شد.
ایشان پس از بازگشت از مسجدسلیمان، مجموعه سیاسی ایدئولوژیک پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.
ورود سید ابراهیم رئیسی به عرصه مدیریت قضایی از سال 1359 و با حضور در جایگاه «دادیاری شهرستان کرج» آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم دادستان کل انقلاب، شهید آیت‌الله قدوسی، «دادستان کرج» شد.
در سال 1361، همزمان با دادستانی کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان نیز به ایشان محول شد.

حضور همزمان ایشان در این دو مسئولیت، سه تا چهار ماه ادامه داشت، تا آنکه به عنوان «دادستان استان همدان» معرفی شد و از 1361 تا 1363، به مدت 3 سال در این سمت خدمت نمود.
سال 1364، سال آغاز مدیریت قضایی ایشان در پایتخت بود و به این ترتیب عهده دار سمت «جانشینی دادستان انقلاب تهران» شد.
با گذشت 3 سال از این تاریخ و در سال 1367، مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احکام ویژه (1 و 2 و 3) و مستقیمی برای رسیدگی به مشکلات قضایی در برخی استان‌ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد. بعد از آن هم حضرت امام خمینی (ره) چندین پرونده مهم را برای تصمیم قضایی به ایشان و جناب آقای نیری محول کردند.
پس از رحلت حضرت امام (ره) و آغاز رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با حکم آیت الله یزدی؛ رئیس وقت قوه قضائیه وقت، به سمت «دادستان تهران» منصوب شد و از سال 1368 تا 1373 به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. پس از آن و از سال 1373 به «ریاست سازمان بازرسی کل کشور» منصوب گردید و این سمت را تا سال 1383 عهده دار بود.
رئیسی از سال 1383 تا سال 1393، به مدت 10 سال «معاون اول قوه قضائیه» بود و از سال 1393 تا کنون نیز «دادستان کل کشور» است.
همچنین از سال 1391 تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان «دادستان کل ویژه روحانیت» نیز منصوب شده و در 23 مرداد 1396 با حکم رهبر انقلاب به مدت 5 سال به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در آمده است. او از اسفند 1394 با حکم آیت الله خامنه ای «تولیت آستان قدس رضوی» را به عهده دارد. پیش از آن نیز متولی امامزاده صالح بوده است. ابراهیم رئیسی همچنین در حوزه ها و مراکز دانشگاهی تهران، متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد تدریس می کند.

دیدگاه های ابراهیم رئیسی
تفکیک جنسیتی ابراهیم رئیسی از مدافعان تفکیک جنسیتی می‌باشد، او در مردادماه 1393 در جمع خبرنگاران دربارهٔ اجرای طرح تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران گفت: به نظر من این کار حرکت بسیار خوبی است؛ زیرا قاطبه زنان برای انجام یک کار بهتر به یک فضای کاملاً آرام و مناسب نیازمند هستند. جلوگیری از اختلاط زن و مرد در محیط اداری به این جهت است که زن و مرد بتوانند خدمت‌رسانی بهتری به مردم داشته باشند و این کار یک حرکت خوب در جهت ایجاد فضای مناسب کار و تلاش برای بانوان است.
اقتصاد مقاومتی رئیسی در اظهارنظری گفت در صورت استمرار تحریم اقتصادی باید آن را یک فرصت برای توانمندی اقتصادی تلقی کرد و «به جای اینکه کوتاه بیاییم باید خود را مقاوم کنیم.» او گفت «آن روزی تهدید کارساز خواهد بود که اظهار ضعف کنیم. اگر با قدرت به دنبال تقویت توانمندی‌های خود باشیم و از ضعف‌ها بکاهیم دشمن نمی‌تواند کاری بکند».
اسلامی کردن دانشگاهها، مقابله با فرهنگ غربی و بازنگری در اینترنت ابراهیم رئیسی از مدافعان اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها و افزایش نشاط، فعالیت و امید در دانشجویان، بازنگری در اینترنت برای استفاده اقتصادی از آن و جلوگیری از ایجاد آسیب‌های اجتماعی و معامله مواد مخدر از طریق آن، و مقابله با فرهنگ غربی برای «جلوگیری از فروپاشی ساختارهای اجتماع» می‌باشد.
ممنوعیت کنسرت های هنجارشکن او از مخالفان کنسرت هنجارشکن است و در این باره گفته‌است: ما معتقدیم که کنسرت، دو قسم است: کنسرت هنجارمند و کنسرت هنجارشکن. من به دنبال ایجاد و توسعه کنسرت هنجارمند هستم ولی کنسرت هنجارشکن را هیچ‌کس در کشور قبول ندارد. با اعتراض هایی که به این دیدگاه او شد در زمان کاندیداتوری ریاست جمهوری رئیسی یک مستند تبلیغاتی با نام «کنسرت» از طرف ستاد او ساخته شد که در آن به مشکلات اساسی مردم با هدف نشان دادن اهمیت کم کنسرت ها پرداخته شده بود.
ارائه الگوی مدیریت انقلابی او در مصاحبه‌ای بعد از انتخابات سال 96 در مورد علت حضورش در انتخابات گفت: «واقع مطلب این است که انقلاب اسلامی در عرصهٔ مدیریت کشور پس از سال‌ها هنوز نتوانسته‌است طرح خود را به‌صورت کامل ارائه دهد. الگوهایی از مدیریت انقلابی وجود دارد و آثار خوبی خلق کرده‌است ولی به‌عنوان یک جریان غالب نه خود را کاملاً شناسانده‌است و نه بر فرهنگ مدیریتی و اجرائی کشور حاکم شده‌است. ریشه‌های مشکلات کشور شناخته‌شده نبودن این نوع از مدیریت عقلانی و انقلابی و جاری نشدن آن در ساختارهای مدیریتی کشور است. من عقیده دارم انقلاب اسلامی حتی به کسانی که به این انقلاب اعتقاد ندارند بیشترین خدمت را کرده‌است و وظیفه هم دارد بکند، منتها این پروژه هنوز کامل نیست و خلأهایی دارد که باید پوشانده شود، همین موجب ناکارآمد نشان دادن انقلاب و نظام می‌شود.» او در مورد دو تفکر رقیب در کشور می‌گوید:
«اساساً برخی از منازعات سیاسی در کشور به تقابل دو نوع نگاه برمی‌گردد؛ یک نگاه که می‌گوید انقلاب اسلامی الگویی برای ادارهٔ کشور دارد که متفاوت از نظام سرمایه‌داری است و یک نگاه که نه از خلاقیتی برخوردار است و نه حاضر است دربارهٔ نوع مدیریتی که تفکر انقلابی ارائه می‌دهد بیندیشد و تنها راه بقاء را توجه به اراده بیگانگان می‌داند. من به این انتخابات قدم گذاشتم که بگویم رفتار و مدیریت انقلابی آن تصویری نیست که دشمنان آن ساخته‌اند و گام اول برای اینکه وضعیت کشور اصلاح شود اصلاح این تصویر است.»
کاندیداتوری ریاست جمهوری و حاشیه ها
فروردین 1396 سید ابراهیم رئیسی در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری ثبت نام کرد و تایید صلاحیت شد. او به عنوان نماینده اصولگرایان در این انتخابات شرکت کرده و رقیب اصلی حسن روحانی نماینده اعتدال گرا محسوب می‌شد. در نهایت حسن روحانی با کسب 57٪ آرا به عنوان رئیس‌جمهور ایران برای بار دوم انتخاب شد و ابراهیم رئیسی در این انتخابات پیروز نشد. در طی بازه زمان تبلیغات انتخاباتی حواشی برای هر دو نماینده اصلی ریاست جمهوری پیش آمد.
دیدار با امیرحسین مقصودلو (تتلو)
در آخرین ساعات تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری امیرحسین مقصودلو مشهور به تتلو چهره جنجالی پر حرف و حدیث با حجت‌الاسلام رییسی دیدار کرد. این دیدار به عنوان یکی از عجایب انتخابات دوازدهم نامیده شد.

امیرحسین مقصودلو (تتلو) در دیدار با حجت الاسلام رئیسی
پرفکانی یا پروپاگاندا؟
استفاده از لفظ «پُرفِکانی» در مصاحبه حجت‌الاسلام رئیسی بعد از مناظره سوم، برای برخی از رسانه‌های دولتی و معاند تبدیل به سوژه‌ای برای تمسخر ایشان گردید. به این طریق که اصطلاح پرفکانی تلفظ اشتباهی از واژه «پروپاگاندا» به معنای تبلیغات سیاسی تلقی گردید. در این رابطه بسیاری گفتند که پرفکان یا پرپکان در زبان خیابانی یا اصطلاحاً زبان مخفیِ مشهدی و اغلب در حالت شوخی بین برخی از جوانان به معنای «شلوغ و در بوق و کرنا کردن» به کار می‌رود.

کتاب های سید ابراهیم رییسی
کتاب های چاپ شده
کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی) کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش اقتصادی) کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی) کتب های در دست انتشار
ارث بلاوارث در فقه و حقوق تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق سیر تحول در نظارت و بازرسی البته گفتنی است هیچ کتابی به‌نام ایشان در سایت «سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» ثبت نشده است .
بهاره ضیایی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/108096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشت چروکیده؛ مردی که 3 قرن را به چشم دید!

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه