آریا بانو

آخرين مطالب

با انتصاب بندپی به عنوان استاندار تهران

رییس جدید بهزیستی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - با انتخاب انوشیروان محسنی بندپی به عنوان استاندار تهران، سکان سازمان بهزیستی بزودی به فرد دیگری واگذار می‌شود، سازمانی که متولی پرداختن به مسائل آسیب‌پذیرترین و ضعیف‌ترین اقشار جامعه است.

به گزارش ایسنا، محسنی بندپی که طی 40 روز اخیر و با استیضاح علی ربیعی، برای مدتی سرپرستی وزارت رفاه و پس از آن سازمان تامین‌اجتماعی را بر عهده داشت در حالی از سازمان بهزیستی خداحافظی می‌کند که سه سال از مسیر دولت و برنامه‌هایش برای سازمان بهزیستی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باقی مانده است. مسیری که به گفته فعالان سازمان‌های مردم نهاد با مشارکت بیشتر آنها در معادلات سازمان بهزیستی آغاز شد و بی‌شک با تحقق سایر مطالبات آنها ادامه خواهد یافت.
بسیاری از فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی به دلیل ارتباط با حساس‌ترین و ضعیف‌ترین اقشار جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است معتقدند که نباید در ریاست این سازمان نگاه جناحی، سیاسی و حتی جنسیتی حاکم باشد و به قول خودشان باید کار را به کاردان سپرد. به همین دلیل به سراغ برخی از فعالان سازمان‌های مردم نهاد رفتیم تا مهم‌ترین مطالبات آنها را از سازمان بهزیستی به عنوان مهم‌ترین متولی حمایت از اقشار محروم کشور جویا شویم.
محبوبه خلوق، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی اتحادیه جهانی معلولان با بیان اینکه مطالباتی که سازمان‌های غیر دولتی دارند در واقع مطالبات جامعه هدف آنهاست، گفت: به عبارت دیگر ما برای خودمان مطالبه‌ای نداریم بلکه کل مطالبات مربوط به جامعه هدف ماست که زیرمجموعه سازمان بهزیستی کشور قرار دارند و شامل افراد معلول، زنان سرپرست خانوار، سالمندان و ... هستند.
وی با بیان اینکه در گذشته سازمان بهزیستی با توجه به قوانینش، با سازمان‌های مردم نهاد ارتباط زیادی برقرار نمی‌کرد، اظهار کرد: میزان ارتباطات بهزیستی با سازمان‌های مردم‌نهاد، بر اساس سیاستی که ریاست سازمان داشت، در دوره‌های مختلف کم رنگ یا پر رنگ شده است.
خلوق افزود: سال‌ها پیش در اذهان مدیران کشور و حتی بهزیستی این موضوع جا نیافتاده بود که NGOها همکاران آنها هستند و رقیب آنها محسوب نمی‌شوند. در واقع آنها به مثابه واسطه‌ای بین جامعه هدف و دولت تلاش می‌کنند تا کارها را سرعت ببخشند و آنها را با کیفیت بیشتر و هزینه کمتر انجام دهند چراکه کار آنها به شکل مردمی است. آنها نیروهای داوطلب هستند.
عضو شورای مرکزی شبکه زنان جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر نگاه سازمان بهزیستی نسبت به سازمان‌های غیردولتی مثبت شده است، تصریح کرد: امروز سازمان بهزیستی NGOها را به عنوان یکی از همکاران و شرکای کاری می‌بیند. این نشان می‌دهد سازمان‌های غیردولتی به سطحی از خودباوری رسیده اند که توانستند خودشان را به سازمان‌های دولتی ثابت کنند. درعین حال هم مدیران سازمان‌های دولتی به سطحی از آگاهی رسیدند که می‌دانند اگر در کنار سمن‌ها تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کنند و قسمتی از اجرا و نظارت را به سازمان‌های مردم‌نهاد واگذار کنند، این کار یک بازی برد-برد بین دولت و NGO است.
خلوق با بیان اینکه در سالهای اخیر این اتفاق برای سازمان بهزیستی افتاده است و در بسیاری از برنامه‌های سازمان بهزیستی می‌بینیم که از سازمان‌های مردم نهاد این حوزه دعوت می‌شود تا حضور پیدا کنند، اظهار کرد: در این جلسات از نقطه نظرات سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده می‌شود. همچنین نمایندگانی از آنها برای حضور در شورای سیاست گذاری انتخاب می‌شود و آنها در حوزه تصمیم‌سازی و تصمیمی‌گیری دخالت مستقیم دارند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس تجربه سال‌های گذشته سازمان‌های مردم‌نهاد با حضور فردی بیرون از سازمان بهزیستی برای مدیریت آن ضربه‌های سنگینی خورده‌اند، تصریح کرد: کسانی که از بیرون این سازمان وارد آن شدند، بعد از چندین سال تازه با اهداف سازمان، جامعه هدفش و مشکلات عدیده‌ای که دارد، آشنایی پیدا کردند. موضوعات کاری این سازمان بسیار زیاد است به طوریکه تمام مسائل و مشکلات و آسیب های اجتماعی را در بر می‌گیرد و کسانیکه از بیرون وارد آن شدند زمان زیادی را صرف کردند تا آن فرد خودش را با برنامه‌ها، مشکلات و موضوعات سازمان بهزیستی هم‌سو و هم داستان کنند.
مدیرعامل انجمن برنا با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌های ما این است که سازمان بهزیستی کشور دچار مدیرانی شود که نیاز به آزمون و خطا دارند، ادامه داد: جامعه هدف بهزیستی افراد ضربه‌پذیر، با مشکلات زیاد و افراد و خانواده‌هایی از دهک‌های پایین جامعه با مشکلات فراوان هستند که نمی‌توانند دچار آزمون و خطا شوند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی سازمانی نیست که نگاه سیاسی در آن برای مدیرانش لحاظ شود، تصریح کرد: در دوره‌هایی افرادی که سیاسی بوده و به سازمان بهزیستی وارد شدند، باعث شدند تا به عنوان سازمان‌های مردم‌نهاد ضربه بخوریم. کسانی هم که ضربه می‌خورند، جامعه هدف و بی‌بضاعت جامعه هستند. همانطور که می‌دانید در کشور ما هم خیلی بحث نظارت بر مدیران به شکل دقیق انجام نمی‌شود، بنابراین باید از همان ابتدا دقت کرد تا زن سرپرست خانوار، معلول، سالمند، زنان آسیب‌دیده، معتادان، کودکان کار و ... که زیر مجموعه بهزیستی هستند، ضربه نخورند.
خلوق با بیان اینکه در برهه‌ای هستیم که با توجه به تحریم‌ها بیشترین فشار روی جامعه هدف سازمان بهزیستی است، اظهار کرد: هر روز یکی از اعضای جامعه هدف بهزیستی از بحران‌ها ضربه سنگینی می‌خورد، حالا تصور کنید رئیسی از بیرون این سازمان وارد شود که اصلا با مشکل جامعه هدف سازمان بهزیستی آشنایی ندارد و مسائل اقتصادی بار مضاعفی هم بر دوش آنان گذاشته است. تا این فرد با مشکلات آشنا شود، یک‌سال زمان لازم است. به ویژه مدیران که معمولا کارمندان زیرمجموعه خودشان را تغییر می‌دهند.
سازمان بهزیستی نباید جایگاه کارآموزی برای مدیران باشد
علی همت محمود نژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان بهزیستی نباید جایگاه کارآموزی برای مدیران باشد، گفت: فردی که جایگزین آقای بندپی در بهزیستی می‌شود اولا باید با سیاست‌های آقای بندپی به ویژه در مورد معلولان آشنایی داشته باشد و به ادامه دادن آن سیاست‌ها نیز علاقه‌مند باشد. اگر این سیاست‌گذاری‌ها ادامه پیدا نکند، برنامه‌های قبلی نیز ناقص باقی می‌مانند.
وی اظهار کرد: رییس بهزیستی باید کسی باشد که به امور گروه‌های مختلف تحت پوشش این سازمان مسلط باشد.
این فعال حقوق معلولان ادامه داد: تنها سه سال به پایان دولت باقی مانده است بنابراین اگر رئیس جدید با بهزیستی آشنا نباشد تنها یکی دو سال طول می‌کشد تا با امور این سازمان آشنا شود و شاخص‌های آن پیدا کند.
وی افزود: واقعیت این است که مدیر بهزستی همواره با نگاه سیاسی وارد آن شده است. یعنی معمولا با پیشنهاد رئیس جمهور و با حکم وزیر رفاه وارد این حوزه می‌شود. در حال حاضر به طور میانگین رئیس بهزیستی هر دو سال یکبار تغییر کرده است. باید پرسید طی این مدت کوتاه یک رئیس چه برنامه‌ای می تواند داشته باشد؟ دورانی هم بود که رئیس بهزیستی 4 سال در این مقام بود و برنامه‌های موفقی هم داشت.
محمودنژاد تصریح کرد: خواهش ما از دولت این است که تا جای ممکن نگاه غیر سیاسی به موضوع بهزیستی و معلولان داشته و رییس بهزیستی با معلولیت، بهزیستی و خانواده بزرگ آن آشنایی کامل داشته باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/107940/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کدام خودروها فرسوده محسوب می‌شوند؟

زمان ثبت نام سومین مرحله قرعه‌کشی یکپارچه خودرو تمدید شد

سرقت قطعات خودروهای وارداتی در گمرک/ خودروها را بی زاپاس و ضبط به ما تحویل دادند

صادرات خودرو بیشتر شبیه شوخی است

قرعه‌کشی سومین مرحله سامانه تخصیص خودرو، امروز ساعت 14

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال

تا کی مردم باید تاوان ارابه های مرگ و مافیای خودرو را بدهند؟

واردات «غیراقتصادی» برای خودروی اقتصادی

قرعه‌کشی خودرو هر ماه برگزار خواهد شد

افزایش قیمت خودرو در جهان

با آئین‌نامه نوشته شده برای واردات، قیمت خودرو بدون تغییر باقی می‌ماند

خودرو در پسا قرعه‌کشی

آغاز مزایده خودرو های خارجی/فرصتی برای شیفتگان خودروهای لوکس

مزایده خودرو های خارجی آغاز شد

راز حراج لوکس‌های دپویی | تاثیر ورود دپویی‌ها به بازار

خداحافظی با سمند و پژو 405

جهش دلار خودروهای چینی بازار را گران کرد/ برلیانس کراس 20 میلیون تومان گران شد

سامانه یکپارچه فروش خودرو حذف شد

گرانی مجدد خودرو در راه است؟

فردا آخرین مهلت بازدید و ثبت قیمت در مزایده خودروهای خارجی

جزئیات حذف فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو/ قرعه کشی محصولات ایران خودرو ادامه دارد

لیست برندگان مزایده خودرو‌های خارجی 16 مهر اعلام می‌شود

حراج مال غیر در مزایده خودرو؟

آغاز فروش 3ماهه و یکساله 8 محصول ایران خودرو+ جدول

اجرای 2 طرح فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا (+جدول و جزئیات)

سامانه یکپارچه، بازنده پرهیاهو؟

مردم قدرت خرید خودروی صفر ندارند

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو تغییر کرد

منتظر خودروهای وارداتی نباشید/ وعده کاهش قیمت خودرو اشتباه بود

برگزاری دور جدید مزایده خودروهای خارجی رسوبی

وزیر صمت : واردات خودرو به طور قطع انجام می‌شود/ تایید شرایط دو شرکت برای واردات خودرو

پیشنهادهای قیمتی خودروسازان به صمت رسید/ اصلاح قیمت خودرو قطعی شد

پژو پارس رکورددار خرید شد/ ثبت نام حدود 3 میلیون نفر برای خرید 10 هزار خودرو

اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی | قیمت‌های پیشنهادی مشخص شد

مذاکره برای واگذاری خودروسازان در مراحل پایانی/ خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی، به‌زودی

2 شرط حذف قیمت گذاری دستوری خودرو

قیمتها در بازار خودرو همچنان صعودی؛ تعداد مشتری همچنان نزولی است

زمان دور دوم مزایده خودروهای خارجی اعلام شد