آریا بانو

آخرين مطالب

مدیریت دانش چیست؟ گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مدیریت دانش رشته‌ای است که به روابط میان افراد و انتقال و اشتراک دانش در یک شرکت یا گروه می‌پردازد. با بهره گیری از آن می‌توان از دانش موجود بهره برداری کرد. مدیریت دانش از این حیث حائز اهمیت است که به سرمایه‌ی فکری یک شرکت می‌پردازد.


سرویس علوم - مدیریت دانش چیست؟ مدیریت دانش اساسا در مورد به دست آوردن دانش صحیح در شخص مناسب و در زمان مناسب است. این به خودی خود پیچیده به نظر نمی‌رسد، اما با استراتژی شرکت، درک از چیستی و کجایی دانش، و ایجاد فرایند‌هایی مرتبط است که عملکرد‌های سازمانی را محدود کرده و اطمینان می‌دهد که ابتکارات اعضای سازمان پذیرفته و حمایت می‌شوند. مدیریت دانش، همچنین ممکن است شامل ایجاد دانش جدید باشد، یا تنها می‌تواند بر اشتراک دانش، ذخیره سازی و پالایش دانش تمرکز کند.
بسیار اهمیت دارد که به خاطر داشته باشید هدف کلی مدیریت دانش ایجاد ارزش و اهرم و اصلاح دانش شرکت است تا به اهداف سازمانی دست یابد.
مدیریت دانش چیست؟
مدیریت دانش، استفاده از دانش و توانایی‌های همه‌ی افراد یک سازمان یا شرکت است که از این طریق، آن سازمان به اهداف و چشم انداز‌های خود دست پیدا کند. مدیریت دانش متدی است که سازمان‌های موفق قرن 21 آنرا به کار گرفته‌اند. دقت کنید که در اینجا، دانش چیزی فراتر از داده و اطلاعات است. در مدیریت دانش، منظور از دانش همه‌ی اطلاعات راهکار‌های مرتبط، آموزش‌ها و تجربیات افراد است.
در پاسخ به این سوال که «مدیریت دانش چیست؟» تعاریف گوناگونی آمده است. مهم‌ترین ابعاد در استراتژی مدیریت دانش عبارت است از:
استراتژِی: استراتژی باید براساس سایر استراتژی‌های شرکت باشد. هدف از آن مدیریت، اشتراک گذاری و تولید دانش مرتبط است که به برآورده کردن الزامات تاکتیکی و استراتژیکی کمک می‌کند. فرهنگ سازمانی: فرهنگ سازمانی بر نحوه تعامل افراد، خاستگاهی که در آن دانش ایجاد می‌شود، مقاومت افراد در برابر تغییرات خاص و درنهایت روشی که آن‌ها دانش را به اشتراک می‌گذارند (یا روشی که به اشتراک نمی‌گذارند) تاثیر می‌گذارد. فرآیند سازمانی: فرایند‌های درست، محیط‌ها و سیستم‌هایی که اجرای مدیریت دانش در سازمان را امکان پذیر می‌کند. مدیریت و رهبری: مدیریت دانش نیازمند رهبری با صلاحیت و با تجربه در تمام سطوح است. انواع گسترده‌ای از نقش‌های مربوط به آن وجود داد که یک سازمان ممکن است نیاز به اجرای آن داشته باشد یا برعکس. از جمله مدیران دانش، کارگزاران دانش و غیره. تکنولوژی: سیستم‌ها، ابزار‌ها و فن آوری‌هایی که نیاز‌های یک سازمان را برآورده می‌کنند، به درستی طراحی شده‌اند و اجرا می‌شوند. سیاست‌ها: حمایت بلند مدت برای پیاده سازی و حفظ ابتکاراتی است که عملا همه عملکرد‌های سازمانی را شامل می‌شوند ولی ممکن است برای اجرا (هم از نظر زمان و هم اقتصادی) پرهزینه بوده و اغلب بازده قابل رویت مستقیمی در سرمایه‌گذاری ندارند.
در گذشته، اقدامات ناموفق اغلب به دلیل تمرکز بیش از حد بر ابزار‌ها و سیستم‌های مدیریت دانش ابتدایی و بدون در نظر گرفتن سایر قسمت‌ها بود، درحالی که مدیریت دانش درمورد افراد و تعامل انسانی است. امروزه، چنین سیستم‌هایی می‌توانند امکان دستیابی به افکار و ایده‌های زیادی را فراهم کنند. ایده‌هایی مثل امکان برقراری کنفرانس مجازی که ارتباط بین مردم نقاط مختلف دنیا را ممکن می‌سازد.

وظایف مدیریت دانش چیست؟
مدیریت دانش در یک سازمان مسئول فهمیدن موارد زیر است:
سازمان شما چه دانشی دارد؟ دانش در کجا واقع شده است؛ مثلا در دست یک متخصص حرفه‌ای خاص، بر روی کاغذ، در دست یک سازمان خاص، در مستندات قدیمی و غیره. این دانش در چه فرمی ذخیره شده است؛ مثلا در ذهن متخصصین، بر روی کاغذ و غیره. بهترین روش انتقال این دانش به افراد مرتبط، برای استفاده از آن و همچنین اطمینان از حفظ آن؛ مثل ایجاد یک رابطه‌ی موثر میان متخصصین و تازه واردان و غیره. تشخیص درست ارزیابی آگاهانه میزان واقعی دانش در مقابل نیاز‌ها و رفتار‌های مناسب. برای مثال استخدام یا اخراج نیروها، ترویج دانش یا ایجاد دانش و غیره.
فواید مدیریت دانش چیست؟
مفید است، زیرا به دانش به عنوان یک دارایی واقعی نگاه می‌کند و نه یک چیز ناملموس. بدین ترتیب، به شرکت امکان حفاظت و بهره برداری هرچه بهتر دانشی که دارد را می‌دهد. همچنین کمک می‌کند شرکت دانسته‌های خود را مطابق با نیاز‌ها توسعه دهد. به عبارت دیگر مدیریت دانش:
به شرکت کمک می‌کند از موفقیت‌ها و شکست‌های گذشته‌اش یاد یگیرد. با گسترش دانش موجود به بخش‌هایی که شرکت قصد کسب چیزی را دارد، از دانش موجود بهره وری بهتری می‌کند. برای مثال از دانش یک دپارتمان استفاده می‌کند تا محصولات دپارتمان دیگر را پیشرفت دهد یا از دانش گذشته استفاده می‌کند تا یک راه حل جدید تولید کند و ... ترویج تمرکز بلند مدت بر توسعه صلاحیت‌ها و مهارت‌های مناسب و حذف دانش از کار افتاده. توانایی افراد شرکت برای خلاقیت و نوآوری را افزایش می‌دهد.

متاسفانه مدیریت دانش، حوزه‌ایست که تعریف آن جهانی نشده و اغلب شرکت‌ها به آن تمایلی نشان نمی‌دهند چرا که اجرای درست روش‌های آن کمی پرهزینه است.
نظر شما در مورد مدیریت دانش چیست؟ آیا در زمینه‌ی مدیریت دانش تجربه‌ای داشته‌اید؟ آیا شرکتی را می‌شناسید که با به کارگیری اصول مدیریت دانش به سود یا موفقیت بیشتری دست یافته باشد؟ تجربیات و دیدگاه‌هایتان را با ما و سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذارید.
زهرا روشنایی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زباله های فضایی در مریخ

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

محرومیت سنگین برای دروازه‌بانی که لیزر انداخت!

دربی در اسپانیا برای انتقال آردا گولر!

نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

ورود سامانه بارشی به کشور طی دوشنبه

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟