آریا بانو

آخرين مطالب

روش‌های کاهش استرس کودکان گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - استرس کودکان می تواند مدت ها قبل از پاگذاشتن به دوران بزرگسالی آغاز شود. برخی کودکان مجبورند با مشکلات استرس آوری چون طلاق، فشارهای مدرسه، یا خشونت در خانواده یا اجتماع دست و پنجه نرم کنند.

سرویس مادر و کودک - گاهى اوقات ما والدین تصور مى‌کنیم که استرس‌هاى درونى ما را کودکان‌مان به هیچ وجه ندارند. اما واقعیت این است که کودکان نیز احساسات مربوط به خود را دارند و به عبارتى مطابق با شرایط سنى‌شان از احساسات زیادى برخوردارند. آنها هم همانند بزرگسالان استرس را احساس مى‌کنند و چنانچه از نحوه برخورد با آن آگاهى کامل نداشته باشند، بدون شک دچار آسیب‌ خواهند شد. کارشناسان تحقیقات وسیعى را درباره کودکان، نوع استرس آنها، احساس آنها و برخورد با این حس و توقعات آنها از والدین و همراهى آنها در برخورد با این حس انجام دادند و مشخص شد که کودکان با استرس‌هاى سالم و ناسالمى درگیر هستند. آنها از والدین خود انتظار دارند که بدون اینکه راجع به این موضوع با آنها صحبت کنند، احساس آنها را درک و در برخورد با استرس به آنها کمک کنند.

به کودکان خود آموزش دهید احساسات و عواطف درونی‌شان را جهت حل مشکلات‌ با شما در میان بگذارند.
کاهش استرس کودکان
نکته حائز اهمیت در زمینه استرس کودکان، داشتن آگاهى کافى براى والدین است. آنها باید به کودکان خود آموزش دهند که چگونه احساسات و عواطف خود را شناسایى و با والدین خود در میان بگذارند. با توجه به تجربیات پدر و مادر این امکان وجود دارد که از راه‌هاى سالم با این مشکل برخورد کنند. والدین با ارائه مهارت‌هاى سالم به فرزندان خود به آنها کمک مى کنند تا در طول زندگى با هر نوع استرس و فشارى روبرو شده و بتوانند بر آن غلبه کنند. آنها طى مصاحبه با کودکان متوجه شدند که چه چیزهایى بیشتر باعث تولید استرس در این سنین مى‌شود. نمرات و تکالیف مدرسه 36‌ درصد، مشکلات خانوادگى 32‌ درصد، دوستان، همکلاسی‌ها، اذیت و آزار و مورد تمسخر واقع شدن توسط آنها 21 درصد، باعث ایجاد استرس در کودکان مى شود. روش هایى که کودکان براى مقابله با استرس خود به کار مى برند شامل این موارد است:
بازى کردن و انجام کارهاى فعال: ‏ 52 درصد گوش کردن به موسیقى: 44 درصد تماشاى تلویزیون یا پرداختن به بازی‌هاى کامپیوترى: 42 درصد صحبت کردن با دوستان: 30 درصد عده‌اى از کودکان سعى مى‌کنند تا راجع به این موضوع اصلاً فکر نکنند: 29 درصد با خوردن غذا: 26 درصد خلق و خوى خود را از دست مى دهند: 23 درصد با والدین خود صحبت مى‌کنند: 22 درصد گریه مى‌کنند: 11 درصد

تقریبا نیمی از کودکان به هنگام استرس تمایل به شنیدن موسیقی دارند!
بیش از 25 درصد کودکان مورد بررسى وقتى دچار استرس مى شوند، براى رهایى از این حالت سر خود را با دستمالى بسته و راه مى روند، یا سر خود را به در و دیوار مى کوبند. این قبیل از کودکان از روش‌هاى ناسالمى مثل غذا خوردن زیاد و یا مخفى کردن مشکلات نیز استفاده مى‌کنند. گاهى بروز برخى رفتارهاى ناشایست باعث آشگفتى والدین مى شود. بعضى وقت‌ها ممکن است فرزند شما دچار خشم، استرس، ناراحتى و عصبانیت شود اما نمى‌تواند این احساس را براى شما بازگو کند و در نتیجه به یک کوه آتشفشان تبدیل مى‌شود. در این شرایط دیگر نمى تواند آرام بنشیند و با بروز برخى رفتارهاى ناراحت کننده شما را شوکه خواهد کرد.
برخى از کودکان وقتى کار نادرستى انجام مى‌دهند، از خود شکایت مى‌کنند و احساس شرمندگى و خجالت دارند و در نتیجه با آسیب رساندن به خود، ناراحتى خود را نشان مى‌دهند. همه کودکان در مصاحبه با کارشناسان گفتند که در هنگام چنین احساس هایى نیاز به همراهى و مشورت والدین خود دارند و تنها با کمک آنها مى‌توانند از مشکلات رهایى پیدا کنند. بنابراین ما به والدین توصیه مى کنیم که با فرزندان خود صمیمى باشند و سعى کنند حتى الامکان زمانى را هم براى بودن در کنار فرزندان خود اختصاص دهند.
والدین چه کمکی می توانند بکنند؟
والدین ممکن است نتوانند از بروز احساساتى مثل خشم، عصبانیت، ناراحتى در فرزندان خود جلوگیرى کنند اما مى‌توانند ابزار و راه کارهایى را که براى غلبه بر این احساسات وجود دارد، به فرزندان خود معرفى و یا در اختیار آنان قرار دهند.
صداى خود را بالا نبرید
وقتى متوجه عصبانیت و ناراحتى فرزندتان شدید، سعى نکنید با صداى بلند از او سؤالى کنید یا با گفتن کلماتى مثل: خوب، حالا مگه چى شده؟ دنیا که به آخر نرسیده آن را متهم جلوه دهید.

به حرف های فرزند خود خوب گوش دهید
به آرامى از فرزند خود سؤال کنید چه موضوعى باعث ناراحتى‌اش شده است و سعى کنید فقط شنونده باشید. با علاقه و صبر و حوصله به سخنان او گوش دهید و از هرگونه پیشنهاد، داورى، نصیحت و امر و نهى پرهیز کنید. با اداى کلمات و جملاتى سعى کنید به فرزندتان القا کنید که متوجه احساس‌اش شده اید و با او کاملاً هم عقیده هستید.
به طور مثال وقتى کودکتان موضوعى را براى شما تعریف کرد با اداى جملاتى مثل: «من هم اگر جاى تو بودم، ناراحت مى‌شدم»، «تعجبى نداره عصبانى شدى چون کار آنها زشت بوده است» و ارائه جملاتى مشابه به فرزند خود بفهمانید که او را درک مى کنید و احساسش را متوجه مى شوید. این رفتار باعث مى‌شود تا کودکتان با شما رابطه خوبى برقرار کند و به شما نزدیکتر شود. این احساس براى زمان‌هاى ناراحتى، استرس و خشم براى او کاملاً خوب است. فرزند شما باید بداند والدینى دارد که حامى او هستند و او را درک مى کنند.

احساس کودکانتان را نام گذاری کنید
اکثر کودکان هنوز نامى براى احساسات خود ندارند. اگر فرزند شما احساس خشم و ناراحتى کرد با استفاده از کلمات به تشخیص احساس او کمک و او را در نامگذارى احساسش یارى کنید. چنانچه آنها به احساس خود و نام آن آگاه باشند، نحوه بیان بهترى خواهند داشت و بهتر مى توانند با شما رابطه برقرار کنند.
منبع: روزنامه ایران

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106537/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک بازی لیگ برتر بدون تماشاگر شد

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

در خدمت و خیانت قوام؛ معمای یک نخست‌وزیر مرموز

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه