آریا بانو

آخرين مطالب

گزارش ایرنا از یک نشست در روز جهانی معلول

معلولان موفق زندگی را از نو تعریف می کنند اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- حق زندگی، اشتغال، ازدواج، تحصیل و ... برای همه مردم جامعه وجود دارد. افراد معلول و توان‌ یاب هم از این امر مستثنی نیستند اما از بین آنان کسانی موفق می شوند که واقعیت را می پذیرند، احساسات منفی را کنار می گذارند و زندگی جدیدی را شروع می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت، (سوم دسامبر) مراسمی در مجتمع آموزشی رعد با حضور جمعی از کارآموزان، هنرجویان، کارآموختگان، گروه همیاری بانوان و جوان، کارکنان و نیکوکاران و ... مجتمع رعد در سالن همایش های این موسسه برگزار شد.
در این مراسم مریم رسولیان، رئیس هیات مدیره مجتمع رعد با اشاره به اینکه افراد دارای معلولیت نیز مثل دیگر شهروندان حق داشتن زندگی و شرایط برابر را دارند گفت: به این دلیل در مجتمع رعد دور هم جمع شده ایم تا حقوقی که قانون برای شهروندان توان یاب در نظر گرفته است را در جامعه ترویج داده و تلاش کنیم نادیده گرفته نشود.
او در ادامه با تاکید بر ضرورت پرداختن به مسائل معلولان به ویژه معلولان اعصاب و روان ادامه داد: مسائل و مشکلات این گروه از توانیابان مانند افراد جسمی حرکتی نیست که مشخص باشد با چه مشکلاتی سر و کار دارند تا نسبت به حل آن اقدام شود. بلکه اغلب این گروه از افراد دارای معلولیت به ضعف اراده، تنبلی و بی انگیزگی متهم می شوند. با توجه به اینکه سلامت جسم و روان از هم جدا نیستند و ما باید به مسائل آنها بیش از پیش اهمیت بدهیم.
* زندگی مستقل با معلولیت
در ادامه مراسم روز جهانی معلول در مجتمع رعد، محمد رجایی مقدم، رئیس مرکز اطلاعات دفتر سازمان ملل متحد در ایران برای قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل متحد در جایگاه حضور یافت و با اشاره به ضرورت برابرسازی فرصت‌ها افزود: در پیام آنتونیو گوترش دبیرکل آمده است؛ بیش از یک میلیارد انسان در جهان با شکل های مختلفی از معلولیت زندگی می کنند. در بسیاری از جوامع زندگی افراد دارای معلولیت اغلب به قطع ارتباط، انزوا و رویارویی با تبعیض منتهی می شود.
مقدم افزود: دستور کار 2030 برای توسعه پایدار نیز بر اینکه هیچ کسی نباید نادیده گرفته شود، تاکید شده و تعهدی برای کاهش نابرابری و ارتقای فراگیری اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای همه از جمله افراد دارای معلولیت مطرح می کند. این سند شامل تحقق کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق افراد دارای معلولیت در همه زمینه ها و همه کشورها و همچنین در نظر گرفتن صدا و مشارکت افراد دارای معلولیت در دستور کار ملی و سیاست ها می شود.
وی گفت: در گزارش مهم 2018 ملل متحد درباره معلولیت و توسعه آمده است؛ افراد دارای معلولیت در بیشتر آرمان های توسعه پایدار در محرومیت به سر می برند. ولی در عین حال بر روی افزایش تعداد رویه های مطلوب که می توانند جامعه ای فراگیر ایجاد کنند که در آن افراد دارای معلولیت نیز بتوانند به صورت مستقل زندگی کنند، تاکید شده است.
* اولین گام؛ آموزش
الکسانر لایشت، سرپرست دفتر منطقه ‌ای یونسکو در ایران نیز پیام «اودری ازوله»، مدیر کل یونسکو را به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت قرائت کرد و گفت: هر ساله، با بزرگداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت گرد هم می ‌آییم تا برای مقابله با تبعیض علیه بیش از یک میلیارد انسانی که در سراسر دنیا با نوعی از معلولیت زندگی می کنند، هم صدا شویم.
وی ادامه داد: تعداد رو به افزایش کشورهایی که کنوانسیون سال 2006 سازمان ملل برای حقوق افراد دارای معلولیت را تصویب کرده‌اند؛ در مجموع به177 کشور می رسد که گویای تغییر الگوی رفتاری ما در مورد مساله معلولیت است. با این وجود؛ افراد دارای معلولیت همچنان با تبعیض، خشونت، باورهای نادرست و محرومیت مواجه هستند.
لایشت افزود: ما مصرانه به راه حل هایی خلاق در همه عرصه‌های اجتماعی نیاز داریم تا آسیب‌پذیری مفرطی را که افراد دارای معلولیت تجربه می‌کنند، هدف قرار دهیم. ما باید افراد دارای معلولیت را در تمامی تصمیم‌گیری ها و سیاست‌ها در نظر بگیریم. این کار، به معنای ترغیب مشارکت این افراد در زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است تا بتوانیم دنیایی کثرت گرا، باز، مشارکتی و دانش بنیان را بسازیم که در این راستا آموزش، اولین گام حیاتی است.
شهریار فرهمند، رئیس ستاد دانشگاه جامع علمی کاربردی غرب استان تهران افزود: از زمانی که با مرکز آموزش علمی کاربردی نیکوکاری رعد آشنا شده ایم، انگیزه بیشتری برای کمک به دانشجویان توان‌یاب در خود احساس می کنیم .
فرهمند با اشاره به تلاش های مسئولان مرکز آموزش علمی و کاربردی رعد، گفت: ستاد غرب استان تهران با کمک رئیس دانشگاه جامع، آمادگی این را دارد تا در جهت ارتقاء توان علمی و حل مسائل این مرکز همکاری های لازم را انجام بدهد.
* راهتان را پیدا کنید
در این مراسم همچنین از افراد توان یاب موفق، داوطلبان و... تجلیل شد. حسین خرسندامیری یکی از آنها بود. امیری فردی است که به معلولیت پشت کرده و محدودیت ها را کنار گذاشته است. او که رکورددار و دارنده مدال طلای رشته پرتاب دیسک پاراآسیایی جاکارتا 2018 و فارغ التحصیل کاردانی رشته تربیت بدنی- مربیگری ورزش معلولان و کارشناسی رشته مدیریت امور فرهنگی و ورزشی است، گفت: من سال 83 در یک سانحه رانندگی دچار ضایع نخاعی شدم.
« بعد از آن به دنبال درمان رفتم و به خاطر شناختی که از معلولیت نداشتم تصور می کردم که حالم بهتر خواهد شد اما این اتفاق رخ نداد. دو سه سال به همین شکل گذشت تا اینکه تصمیم گرفتم سراغ ورزش بروم. کاری که عاشقش بودم و پیش از تصادف نیز در رشته کارته و بدنسازی فعالیت می کردم. اما وقتی به باشگاه رفتم و دیدم امکانات لازم برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته نشده، دلسرد شدم».
خرسند امیری ادامه داد: تا مدت ها روحیه ام اجازه نمی داد که دنبال کاری بروم اما پس از گذشت 5 سال دیگر خسته شدم. سال 89 بود که سراغ ورزش رفتم و کارم را با پرتاب وزنه شروع کردم. بعد هم سراغ پرتاب نیزه و دیسک رفتم. تمرین و فعالیت هایم به حدی جدی بود که موفق شدم در سال 2016 مدال طلای مسابقات جایزه بزرگ امارات را کسب کنم.
وی گفت: پس از آن در مسابقات پرتاب دیسک پاراآسیایی جاکارتا (اندونزی) در سال 2018 با ثبت رکورد 19‌متر و 69 سانتی‌متر توانستم مدال طلای این دوره از رقابت‌ها را از آن خود کنم و رکورد آسیا را تا 2‌متر و 17 سانتیمتر که 8 سال متعلق به ورزشکار اردنی بود، ارتقا بدهم.
خرسند امیری درباره دلیل موفقیت هایش گفت: خداوند در وجود هر انسانی چه سالم و چه معلول، نقاط ضعف و قوت قرار داده است. این دیگر بستگی به خود افراد دارد که نقاط ضعفشان را بزرگ کنند یا نقاط قوت شان را. من وقتی متوجه شدم معلولیتم همیشه با من است تصمیم گرفتم روند زندگی ام را تغییر بدهم. خانه نشینی و انزوا کمکی به من نمی کرد جز اینکه فرصت هایم را از من گرفت.
او گفت: از یک نقطه ای به بعد همه احساسات منفی را کنار گذاشتم و به دنبال علاقه هایی رفتم که قادر به انجام آنها بودم. عشق من ورزش بود. دیگر نمی توانستم کاراته یا بدنسازی به آن شکلی که دوست داشتم کار کنم اما سراغ رشته پرتاب وزنه رفتم. کاری که هم ورزش بود هم توانایی انجامش را داشتم. پس از آن راهم را پیدا کردم و برای رسیدن به موفقیت تمرین، تلاش و ممارست کردم. به نظر من هر انسانی باید با اتکا به نقاط قوتش در زندگی حرکت کند و بعد از مدتی راهش را پیدا خواهد کرد.
*ف ش* 3063

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/105856/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

سقوط در انتظار 2 لژیونر ایران؛ زودتر برگردید!

بیرانوند بالاخره در محلی که دوستش دارد

داوران معروف UWW محروم شدند؛ برنده کشتی جنجالی عوض نشد

مدافع پرسپولیس مقابل سپاهان از مصدومیت برگشت

تغییری که مقابل استقلال خطرساز شد

استقلال و پرسپولیس واقعا 3 هزار میلیارد؟

توضیحات اسبقیان درباره اداره‌ی استقلال و پرسپولیس

مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود

بمب بزرگ استقلال پس از تغییر مالکیت

ترکیب الهلال به امید کسب پنجمین ستاره آسیایی

نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم

خوشمزه‌ترین سوغاتی گرگان از نظر «احمدرضا اسعدی»

تغییر در قوانین جوایز «اسکار»

«نفرین شاه باستانی ایران»؛ مهمترین یادگار تاریخ

ارکستری هارمونیک و زیبا از کشور مصر

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

هشدار باران شدید در 21 استان

روایت خیری که در اوج نداری زائر اولی ها را به زیارت امام رضا می‌آورد!

ساخت مهره های شطرنج به شکلی زیبا

آرامگاه چوپان‌آتا در شهر زیبای کلاله

جدال دیدنی سگ ها با پلنگ برفی

مزارع معروف لاله ها در هلند

چگونه ورزش کردن باعث طولانی شدن عمر می شود؟

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

سرمربی جهانبخش، گزینه اول جانشینی کلوپ

عارف غلامی دوباره از لیست خط خورد

تمرینات سخت و اختصاصی ستاره‌های مصدوم پرسپولیس

21 سال پیش در چنین روزی؛ هت‌تریک تاریخی رونالدو مقابل منچستریونایتد

لب‌خوانی در جنجال بزرگ ال‌کلاسیکو؛ تکنولوژی نداریم

رأفت: نیمکت پرسپولیس از استقلال قوی‌تر است

اتهام بزرگ؛ پیکه از عربستان رشوه گرفت!‏

علی دایی پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی شد

ویدئویی جدید از رفتارهای عجیب بنیامین بهادری!

به نظرتون سروش با حامد چه صحبتی داشت؟

پاسخ دوقلوهای سریال «پایتخت» به 2 سوال مهم

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

عوض شدن مسیر خوردو پس از تصادف!

سرعت دیوانه وار راننده های موتور سنگین!

کشتی گرفتن جالب دو سنجاب

گوناگون/ کشف تصویر 1800ساله «اسکندر مقدونی»

رفتار عجیب موش پس از شنیدن صدای جیغ!

خوراک مرغ لعاب دار و مجلسی درست کن

اگر قصد باروری دارید این خوراکی ها را حتما بخورید

4 روش درخشان برای تیز کردن چاقوهای کُند

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

دین‌محمدی: استقلال باید تمرکز بیشتری داشته باشد