آریا بانو

آخرين مطالب

اسپیرونولاکتون و درمان جوش پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - اسپیرونولاکتون یک داروی پر مصرف است که کاربردهای مختلفی از جمله درمان آکنه دارد. اثرات اسپیرونولاکتون و درمان جوش‌های بزرگسالی از جمله مصارف این قرص است.


سرویس سلامت - قرص‌های اسپیرونولاکتون کاربردهای فراوانی داشته و برای طیف وسیعی از موارد پزشکی تجویز می‌شود. یکی از کاربردهای این قرص‌ها برای درمان جوش و آکنه است که در این متن سعی داریم به طور کامل و مفصل در رابطه با مصرف قرص اسپیرونولاکتون و درمان جوش با شما سخن بگوییم.
عامل بروز جوش
عوامل مختلفی می‌توانند باعث بروز جوش صورت شوند، مثلا پوست‌های چرب به طور بالقوه استعداد بیشتری برای جوش زدن دارند زیرا پاتوژن‌های بیشتری بر روی چنین پوست‌هایی رشد می‌کنند. عوامل ژنتیکی نیز در جوش زدن پوست بی‌تاثیر نیستند و گاهی افراد به طور ارثی مستعد جوش زدن هستند.
اختلالات هورمونی نیز می‌توانند باعث بروز آکنه شوند. سایر عوامل ایجاد آکنه نیز شامل جنسیت، تغذیه، استرس، عوامل محیطی، عدم رعایت بهداشت و مراقبت‌های پوستی، سیگار کشیدن و ... است.
اما جوش زدن در سنین نوجوانی و در حین دوره بلوغ امری کاملا طبیعی است که به دلیل عدم تعادل و دگرگونی‌های هورمونی بدن رخ می‌دهد. شدت و میزان جوش زدن در افراد مختلف در این مرحله متفاوت است اما معمولا گذرا بوده و پس از گذشت مدتی به طور طبیعی کاهش و پایان می‌یابد.
بروز آکنه یا جوش زدن در بزرگسالی
تقریبا اغلب افراد در دوران نوجوانی و بلوغ آکنه را تجربه کرده‌اند. اما گاهی این مشکل تا سنین بالاتر نیز ادامه پیدا می‌کند و در صورت عدم درمان و مراقبت و دستکاری جوش‌ها، جای آن روی پوست باقی می‌ماند. افرادی که دچار جوش‌های بزرگسالی می‌شوند باید روند درمانی متفاوتی را نسبت به جوش‌های دوره بلوغ طی کنند و این نوع آکنه‌ها معمولا به درمان‌های رایج ترتینوئینی و قرص‌های راکوتان جواب نمی‌دهند.
اسپیرونولاکتون و درمان جوش

یکی از داروهایی که برای درمان جوش استفاده می‌شود، اسپیرونولاکتون است. اسپیرونولاکتون آنتاگونیست گیرنده‌های آلدوسترونی بوده و می‌تواند در تنظیم هورمون‌ها موثر واقع شده و در نتیجه جوش زدن را مهار کند.
وقتی که آکنه در تاریخ‌های اطراف بازه پریود شدن زنان اتفاق می‌افتد احتمالا ریشه هورمونی دارد و برای درمان آن نیز باید به تنظیم هورمون‌های قاعدگی پرداخت. تجویز اسپیرونولاکتون در این مرحله می‌تواند مفید باشد و به کاهش التهاب پوستی و جوش زدن کمک نماید.
دوز مصرفی اسپیرونولاکتون و درمان جوش
تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو به عهده پزشک است. معمولا قرص‌های اسپیرونولاکتون در دوزهای 50 میلی‌گرم و 100 میلی‌گرم وجود دارند که بنا به تشخیص پزشک، یک یا دو قرص در روز تجویز می‌شود. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند در صورتی که همراه با مصرف اسپیرونولاکتون، از قرص‌های ضد بارداری نیز استفاده شود، احتمال تاثیر دارو بیشتر شده و عوارض جانبی آن نیز کاهش می‌یابد.
معمولا پزشک این دارو را ابتدا در یک بازه یک ماهه برای بیمار تجویز می‌کند و در نوبت مراجعه بعدی با بررسی شدت کاهش جوش‌ها تصمیم به ادامه یا افزایش دوز می‌کند. اغلب در نوبت اول دوز مصرفی 50 میلی‌گرم در نظر گرفته می‌شود و در دوره‌های بعدی دوز مصرفی دو تا چهار برابر افزایش داده می‌شود.

اگر دارو در دوز صحیح و مورد نیاز مصرف شود، بیمار پس از گذشت یک ماه متوجه خواهد شد که شدت جوش‌ها کاهش یافته و حدود ده درصد بهبودی را می‌تواند تخمین بزند، برای بهبودی کامل به حدود ده الی دوازده هفته زمان نیاز است تا دوره مصرف دارو کامل شود. این دارو در اکثر موارد جواب مثبت می‌دهد و واکنش‌های آلرژی زا یا موارد حساسیت به دارو بسیار نادر است.
عوارض مصرف اسپیرونولاکتون
سرگیجه و بی‌نظمی در پریود در زنان و عدم توانایی حفظ نعوظ در مردان افزایش حجم ادرار، کم آبی بدن؛ افزایش غلظت آمونیاک بدن، بر هم خوردن تعادل الکترولیتی حساسیت و دردناک شدن سینه‌ها بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ از آنجایی که این دارو اثرات خواب آور دارد، بهتر است شب‌ها آن را مصرف نمایید.
سایر موارد تجویز اسپیرونولاکتون
درمان تورم یا خیز
این دارو برای بیماری‌های کبدی، کلیوی و نارسایی‌های قلبی نیز تجویز می‌شود. این داروی مدر آور برای درمان تورم تجویز می‌شود. تورم یا خیز به معنای آب آوردن زیر پوست است. اسپیرونولاکتون با افزایش حجم و دفعات ادرار، آب اضافی و تجمع یافته در بدن را تخلیه می‌کند و در نتیجه موجب کاهش تورم می‌شود. اما نکته مثبت اسپیرونولاکتون در این است که پتاسیم بدن را به همراه ادرار دفع نمی‌کند و در نتیجه موجب کمبود پتاسیم بیماران نمی‌شود. البته در بیماران قلبی باید دوز مصرفی این دارو بسیار کم باشد.
اسپیرونولاکتون و ریزش مو
یکی از موارد پر کاربرد دیگر اسپیرونولاکتون برای جلوگیری از ریزش مو با الگوی طاسی در زنان است. در مواردی که ریزش مو به دلیل بالا بودن هورمون‌های مردانه و با الگوی الوپسی آندروژنیک است، اسپیرونولاکتون با سرکوب این هورمون‌ها از ریزش مو جلوگیری کرده و این مشکل را درمان می‌کند. بر اساس مطالعات انجام شده، بیش از هفتاد درصد بیماران زنانی که دچار ریزش مو بودند، پس از مصرف اسپیرونولاکتون بهبود یافتند. علاوه بر این اسپیرونولاکتون موجب ضخیم‌تر شدن ریشه مو و افزایش رشد مو نیز خواهد شد.
اسپیرونولاکتون و بارداری
معمولا مصرف این دارو برای افراد باردار توصیه نمی‌شود. در واقع برخی تصور می‌کنند که اسپیرونولاکتون یک داروی ضد بارداری است که البته این تصور غلطی است. قرص اسپیرونولاکتون تنها موجب کاهش هورمون‌های مردانه می‌شود که به موجب آن آکنه و جوش‌های بزرگسالان را می‌توان مهار کرد و بهبود بخشد.
اما در هر صورت این دارو برای زنان باردار تجویز نمی‌شود چرا که می‌تواند موجب اختلالاتی در شکل گیری اندام‌های جنین، به خصوص در سیستم ادراری وی شود.

تداخلات دارویی اسپیرونولاکتون
قرص اسپیرونولاکتون می‌تواند موجب کاهش فشار خون شود و گاهی به همین منظور نیز تجویز می‌شود. اما برای بیماران قلبی بهتر است برای جلوگیری از تداخل با سایر داروهای مصرفی، تجویز آن با احتیاط انجام شود.
اسپیرونولاکتون با سایر داروها مانند مهار کننده‌های آنزیمی، مکمل‌های پتاسیمی و پنی سیلین تداخل داشته و در صورت مصرف همزمان احتمال دارد که موجب هایپرکلسمی شود. علاوه بر این قرص‌های آسپرین ممکن است اثرگذاری اسپیرونولاکتون را کاهش دهند.
شما نیز اگر تجربه‌ای در زمینه مصرف داروهایی مانند اسپیرونولاکتون و درمان جوش دارید، خوشحال می‌شویم آن را از طریق بخش "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/105249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!