آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه عدس پلو با گوشت به 3 روش خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - عدس پلو با گوشت را می‌توان با گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی و گوشت تکه ای درست کرد. افزودن رب، کشمش، گردو و خرما به این غذا کاملا طبق سلیقه است ولی با اضافه کردن ادویه‌های معطر می‌توان طعم بی‌نظیری به وجود آورد.


سرویس آشپزی – در طبخ عدس پلو می‌توان از انواع گوشت قرمز یا سفید استفاده کرد، ولی وقتی صحبت از عدس پلو با گوشت به میان می‌آید، منظور از آن بیشتر گوشت قرمز است که به شکل گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی و گوشت تکه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش تهیه عدس پلو با گوشت در هر صورت یکی است و تنها نوع گوشت مورد استفاده فرق می‌کند.
طرز تهیه عدس پلو با گوشت

مواد لازم
برنج 2 پیمانه
عدس 1 پیمانه
زعفران ساییده 1/4 قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده یا تکه ای 250 گرم
کشمش پلویی بی دانه 1/2 فنجان
پیاز برای پیاز داغ 2 عدد
نمک و روغن به میزان لازم
زردچوبه و فلفل برای گوشت به میزان لازم

دستور تهیه:
برنج را پاک کرده و به مدت 4-3 ساعت با 4-3 پیمانه آب سرد و 2 قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. نمک مورد استفاده به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق غذاخوری سرصاف است.

کشمش را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب سرد خیس کنید، سپس در آبکش صاف کنید و کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج شود. سپس با 1 قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا نرم شود. در یک قابلمه 2 پیمانه آب را به جوش آورده، 1/4 قاشق چایخوری نمک در آب بریزید و عدس را به آن اضافه کنید. اجازه دهید عدس 30-20 دقیقه بپزد تا نرم شود. در انتهای پخت، حرارت را زیاد کنید تا آب آن کاملا تمام شود. پیاز را خیلی ریز خرد کرده و در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.

اگر قصد دارید عدس پلو را با گوشت چرخ کرده درست کنید، گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

اگر قصد دارید عدس پلو با گوشت قلقلی درست کنید، یک پیاز متوسط روی گوشت چرخ کرده رنده کنید، کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه کرده و ورز دهید تا مواد کاملا یکدشت شوند. گوشت را به صورت گلوله‌های هم اندازه درآورید و در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت قلقلی‌ها را به پیاز داغ اضافه کرده و هم بزنید. اگر قصد دارید عدس پلو با گوشت تکه‌ای درست کنید، 2 پیمانه آب را در یک قابلمه کوچک به جوش آورده، سپس گوشت را به آن اضافه کنید و کف روی گوشت را بگیرید. یک پیاز متوسط را چهارقاچ کنید و همراه با کمی زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بسته، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 3-2 ساعت بپزد. یک ساعت مانده به پایان پخت گوشت، نمک آن را اضافه کنید. پس از اینکه گوشت، پخته و نرم شد اگر آبی در قابلمه مانده حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت کاملا خورد رود. اجازه دهید گوشت کمی خنک شود، سپس آن را ریش ریش کرده و به پیاز داغ اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز داغ تفت دهید. می توانید گوشت را قبل از پختن، به تکه های یک الی دو سانتیمتری برش بزنید و سپس بپزید. در این حالت دیگر نیازی به ریش ریش کردن گوشت نیست. پس از اینکه گوشت و پیاز داغ را خوب با هم تفت دادید، 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه، 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه، 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین، 1/8 قاشق چایخوری پودر جوز هندی، 1/4 قاشق چایخوری پودر هل و 1/8 قاشق چایخوری زیره سبز به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، سپس حرارت را خاموش کنید. در یک قابلمه بزرگ، 4 پیمانه آب به جوش آورده، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید. اجازه دهید برنج به مدت 15-10 دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف ان نرم شده و وسط آن کمی سفت باشد. وقتی برنج آماده آبکش کردن شد، آن را صاف کنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید.

قابلمه را شسته و دوباره روی حرارت قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه داغ کنید و سپس برنج آبکش شده، عدس پخته، کشمش، گوشت و پیاز داغ را لایه به لایه در آن بریزید.

دور برنج را جمع کنید تا به شکل هرمی درآید، سپس درب قابلمه را ببندید. 10 دقیقه صبر کنید تا روی حرارت بالا بخار برنج بلند شود، سپس روی درب قابلمه دمی گذاشته و حرارت را کم کنید. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا عدس پلو دم بکشد. زعفران ساییده را در 3 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید، درب قابلمه را برداشته و محلول زعفران را همراه با 2 قاشق غذاخوری روغن روی برنج بدهید. با کفگیر لایه‌های برنج را مخلوط کنید، دوباره درب قابلمه را ببندید و 15-10 دقیقه دیگر فرصت دهید تا برنج کاملا دم کشیده و آماده سرو شود.

عدس پلو با گوشت را در ظرف سرو بکشید و همراه با شور گل کلم ، ماست و سبزی خوردن میل کنید.

دو نکته مهم
در صورت تمایل می‌توانید گوشت و کشمش را لا به لای برنج دم نگذارید و پس از کشیدن عدس پلو در ظرف آن را کنار برنج یا وسط آن قرار دهید تا ظاهر مجلسی تری پیدا کند. ولی در اینصورت باید گوشت چرخ کرده و گوشت قلقلی را خوب تفت دهید، سپس درب تابه را ببندید تا گوشت حدود 20-15 دقیقه روی حرارت ملایم کاملا بپزد و مغزپخت شود. اگر لازم بود چند قاشق غذاخوری آب جوش در تابه بریزید که گوشت نسوزد. در صورت تمایل می‌توانید از مغز گردوی خرد شده یا خرمای بدون هسته و خرد شده نیز در عدس پلو با گوشت استفاده کنید؛ که در اینصورت باید آن‌ها را با کمی روغن یا کره تفت دهید و برای تزیین روی پلو از آن استفاده کنید. آیا دستور پخت ذکر شده صحیح است؟ شما چه روش‌های دیگری را برای تهیه این غذا پیشنهاد می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
فیروزه حدادی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/103891/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

تمجید ستاره سیتی از بلینگام؛ جود استثنایی است

بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می گیریم

تصمیم جالب آرسنال؛ خداحافظی با لوگوی همیشگی

اینزاگی با تماس‌ها از لیگ برتر بمباران شده است!

حیدری: داور دربی به دنبال اخراج ساپینتو بود

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

آهنگ قدیمی «فال حافظ» با صدای کوروس سرهنگ زاده

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

زاتریکی یا دیپ ماست یونانی رو درست کن

طرز تهیه تیرامیسو توت فرنگی

دمنوش‌های شفابخشی که بی‌حالی و رخوت بهار را از بدن دور می‌کند

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم

ستاره بایرن: برای بازی برابر رئال لحظه‌شماری می‌کنم