آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه ترشی فلفل (فلفل سبز و فلفل دلمه فوری) خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ترشی فلفل با فلفل سبز، فلفل دلمه، فلفل تند یا شیرین به صورت ترشی فلفل کبابی یا ساده تهیه و غالبا در کنار غذای اصلی سرو می‌شود. زمان رسیدن این ترشی حدود دو هفته است که البته اگر به روش خاصی درست شود به صورت ترشی فلفل فوری نیز قابل استفاده خواهد بود.


سرویس آشپزی – ترشی فلفل به عنوان دورچین غذا استفاده می‌شود و ترکیبی از فلفل تند یا فلفل دلمه ای شیرین با سرکه و مقداری نمک است. گاهی برای طعم دادن به این ترشی از سیر و سبزیجات معطری همچون نعنا و ترخون نیز استفاده می‌شود. ترشی فلفل را می‌توان با استفاده از فلفل خام یا فلفل کبابی درست کرد به گونه‌ای که فورا قابل استفاده بوده یا پس از گذشت مدت زمانی قابل مصرف باشد. در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
1. طرز تهیه ترشی فلفل دلمه فوری
2. طرز تهیه ترشی فلفل سبز
1. طرز تهیه ترشی فلفل دلمه فوری

مواد لازم
فلفل دلمه 1 کیلوگرم
آب 1 پیمانه
سرکه 5 پیمانه
نمک 1 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه

دستور تهیه:
برای تهیه ترشی فلفل می‌توانید بسته به ذائقه خود از ترکیبی از فلفل تند و شیرین در رنگ‌های سبز و قرمز استفاده کنید. بدون درنظر گرفتن نوع فلفل مورد استفاده برای تهیه ترشی نکته مهم تازه بودن فلفل است. سعی کنید ترشی فلفل را با فلفل تازه که دارای پوست صاف و بدون لک است درست کنید تا به طعم واقعی آن دست یابید. فلفل‌ها را با آب سرد یا ولرم بشویید.

فلفل ها را پس از شستن از وسط به دو نیم تقسیم کرده و تخم‌های آن را خارج کنید.

برای جدا کردن پوست فلفل دلمه‌ای‌ها، می‌توانید آن‌ها را در فر قرار دهید یا از یک توری سیمی استفاده کنید. فر را روی حرارت 450-400 درجه فارنهایت گرم کنید، فلفل‌ها را از سمت پوست در سینی فر قرار داده و به مدت 8-6 دقیقه در فر بگذارید. همچنین می‌توانید برش‌های فلفل دلمه‌ای را روی توری سیمی بچینید و روی اجاق گاز حرارت دهید. توری را مرتب بچرخانید تا اطراف فلفل‌ها به یک اندازه حرارت ببیند. فلفل‌ها را پس از کباب کردن در یک سینی بچینید و روی آن‌ها را با یک پارچه نخی مرطوب بپوشانید تا سریع‌تر خنک شده و پوست آن‌ها راحت‌تر جدا شود.

پوست فلفل دلمه ای‌ها را بگیرید و برای قسمت‌هایی که پوست آن‌ها به راحتی جدا نمی‌شود از یک چاقو استفاده کنید. سپس به صورت برش‌های باریکی خرد کنید.

5 پیمانه سرکه، 1 پیمانه آب، 1 قاشق غذاخوری نمک و 2 حبه سیر را در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا 10 دقیقه بجوشد. پس از اینکه محتویات قابلمه حدود 10 دقیقه جوشید، سیر‌ها را از آن خارج کنید. بطری‌های مورد استفاده برای تهیه ترشی فلفل را تمیز بشویید و به صورت وارونه در یک قابلمه آب جوش قرار دهید، طوریکه 6-5 سانتی‌متر از ارتفاع آن‌ها در آب جوش قرار گیرد. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید بطری‌ها 10 دقیقه در آب جوش بمانند. درب بطری‌ها را می‌توانید در یک قابلمه آب جوش دیگر بجوشانید.

تکه‌های فلفل را در بطری بریزید و بطری را با آن پر کنید، طوری که 2 سانتی‌متر بالای آن خالی بماند.

محلول سرکه را روی فلفل بریزید، طوری‌که یک الی یک و نیم سانتی‌متر از بالای بطری خالی بماند. سپس با یک پارچه نخی، لبه‌ بطری‌ را خشک کنید و درب آن‌ را محکم ببندید.

در یک قابلمه بزرگ تا حدی آب بریزید که حداقل 5-4 سانتی‌متر از ارتفاع بطری‌ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهبد تا آب موجود در آن به جوش آید، سپس بطری‌ها را در آن بچینید.

درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط قرار دهید، صبر کنید تا حدود 10 دقیقه بجوشد. برای اینکه بطری ها در هنگام جوشیدن نشکنند، می‌توانید یک حوله کف قابلمه پهن کنید و بطری ها را روی آن قرار دهید.

بطری‌ها را از قابلمه خارج کرده و روی یک سطح صاف قرار دهید تا خنک شوند.
2. طرز تهیه ترشی فلفل سبز
مواد لازم
فلفل سبز تند 500 گرم
سیر 4-5 حبه
نعنا و ترخون 200 گرم
سرکه 1 لیتر
نمک 1-2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:
نعنا و ترخون را پس از پاک کردن شسته و روی پارچه نخی قرار دهید تا خشک شوند. سیر را حبه حبه کنید و پوست بگیرید، بشویید و روی پارچه نخی قرار دهید تا آب آن گرفته شده و خشک شود. فلفل سبز‌ها را شسته و روی پارچه نخی خشک کنید. آب و نمک را مخلوط کرده و 5 دقیقه بجوشانید. پس از سرد شدن آب نمک، فلفل‌ها را در آن بریزید و اجازه دهید 3 روز در آن بماند. پس از 3 روز، فلفل‌ها را در صافی بریزید تا آب آن‌ها خارج شود. سپس در یک بطری شیشه‌ای تمیز، یک لایه فلفل بریزید، روی فلفل را با یک لایه نعنا، ترخون و سیر بپوشانید و بقیه فلفل‌ها را در بطری بریزید. بطری را با سرکه پر کنید و اجازه دهید درب آن یک روز باز بماند. پس از یک روز درب بطری را محکم بسته و در جای خنک قرار دهید تا برسد. پس از 15 روز ترشی فلفل آماده است و می‌توانید آن را مصرف کنید.

فلفل حاوی مقادیر زیادی آب، فیبر، آنتی اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی است. مواد قلیایی موجود در برخی از فلفل‌ها باعث ایجاد طعم تند و کمی تلخ در آن‌ها می‌شود. فلفل یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین C محسوب می‌شود و باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود. فلفل تند باعث افزایش انرژی و گرمازایی در بدن شده و با سوراندن کالری موجب کاهش وزن می‌شود. اما علی‌رغم خواصی که این سبزی دارد خوردن آن به افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی و هموروئید توصیه نمی‌شود.
آیا روش‌ تهیه ترشی موجود در این مطلب با روش‌ شما مطابقت دارد؟ چه ترفند‌های دیگری برای خوش طعم کردن ترشی می‌شناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این مطلب در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
فیروزه حدادی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/101193/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!

فجرسپاسی هم مثل چادرملو 3 بر صفر برنده می شود؟

لحظات خاص و ویژه از قهرمانی اینتر در فصل 24-2023

در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی شرکت می‌کنیم

شکایت 9 میلیون دلاری بکام از ستاره هالیوود

ورود اینتر اینزاگی به لیست تاجران قهرمانی در اروپا

معضل 130 میلیارد تومانی درویش در پرسپولیس

دروسی: آزمون بازیکن مهمی برای ما است

برخی تیم‌ها گل‌های عجیب می‌خورند!

خمس: یک لحظه هم در ایران احساس عدم امنیت نداشتم

از 300‌داور آسیایی کاراته ایران فقط 30 نفر فعال هستند!

اعتراف سری آ به قدرت مهاجم تیم ملی ایران

وقتی مامانت می‌خواد دامادت کنه!

13 فیلم به جشنواره کن اضافه شد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

حاشیه ساز شدن خبر آزاد شدن خرید جت شخصی در ایران / اولین واکنش سازمان هواپیمایی درباره آن

فعلا الزامی به تزریق همگانی واکسن گارداسیل نیست

یک هم‌خوانی برای افزایش حال خوب در کنسرت خواننده پاپ

پیش‌بینیِ تداوم بارش‌ها در غرب و شرق کشور

امدادرسانی به مردم گرفتار در سیل جنوب سیستان‌ و بلوچستان ادامه دارد

تداوم رگبار و رعد و برق تا پایان هفته

استتار به سبک پلنگ

حال و هوای بهاری در ژاپن

قلق درست کردن سالاد کلم رستورانی

با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست

چگونگی بازیچه‌شدن ذهن ما توسط منوی رستوران‌ها

آموزش مدل موی چتری کره ای

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

استقبال دروازه‌بان‌های پرسپولیس از بازگشت بیرو

شمسایی:به شکلی می جنگیم که شرمنده خودمان نباشیم

مهربان: تغییر وزن قاسم‌پور بستگی به نظر کادر فنی دارد

برنامه ویژه برای دو ستاره تیم ملی والیبال نشسته

برنامه مرحله حذفی جام ملت‌ها مشخص شد

گزینه اول آقای گلی آسیا از فوتسال ایران

دردسر بزرگ استقلال و پرسپولیس در حساس‌ترین بازی

تکلیف غایبان کاراته چه می شود

پیشنهاد مشترک یک باشگاه قطری به سه بازیکن تاثیرگذار پرسپولیس

تکلیف جانشین مدافع محروم پرسپولیس مشخص شد

محبی؛ نامزد بهترین بازیکن سال لیگ برتر روسیه

آموزش دفاع شخصی توسط "رشید"

تسویه حساب نقی با خواستگار فهیمه

همیشه این بهترین کاره!

چهره زیبا و دلنشین بزرگترین نوه پسری گوهر خیراندیش که خارج از کشور زندگی میکنه / «اِما» از همسر اول امید اسماعیل خانی هست

تصاویر عاشقانه آرزو افشار و دختر خوانده اش با چادر در حرم امام رضا (ع) / زیارت قبول نایب الزیاره ما هم باشید

هدیه خاص و با ارزش ملیکا رسولی، قهرمان کاراته به علی دایی / دختر خانم زنجانی برای شهریار سنگ تمام گذاشت

پست تلخ و دلگیر مهدی قایدی بعد از طلاق همسرش / دل ساده داشتن تاوان داره

رونمایی از نسخه وطنی معین در برنامه صداتو!